Országszerte több mint kétezer ellenőrzést tartott a NAV húsvétkor, míg az árusok a sonkát, addig az adóhatóság a bevételek valódiságát mérte a nagyhéten.

A tavalyi évhez képest javult a számla- és nyugtaadási fegyelem, jóllehet az esetek negyedében még mindig nem állították ki a vásárlást igazoló bizonylatot – olvasható a NAV közleményében.

Húsvét vasárnap és hétfőn a mulasztás aránya megduplázódott, több mint felére nőtt. Sokak meglepetésre az adóellenőrök sem pihentek, hanem a legkülönfélébb rendezvényekre látogattak el. Megkóstolták a helyi kifőzdék specialitásait, vásároltak, készítettek húsvéti asztaldíszt, tojást festettek, majd várták a nyugtát, legtöbbször hiába. Még rosszabb volt az arány, ha a revizorok más országból érkező turistának álcázva vásároltak.

Az ünnep elmúltával sem dőlhetnek kényelmesen hátra az árusok, vásározók, mert a NAV tavaszi ellenőrzési sorozata nem ért véget a locsolkodással. Az adóellenőrök és pénzügyőrök – akár „külföldi turistaként” is – felbukkanhatnak az ország bármely pontján szervezett majálison is – zárul a közlemény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.