Hitelesítette egy népszavazási és egy népi kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét szerdai ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB); előbbi beadványtevője a büntethetőségi korhatár csökkentését szeretné elérni, míg utóbbival a szigetközi vízellátás lehetséges megoldásait kívánják az Országgyűlés napirendjére vetetni.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Ha szülni, gyereket csinálni lehet 12-13 évesen felelőtlenül, akkor bűnözni is lehessen felelőtlenül? Aláírom, csak rakják elém.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kerék
@Don Marcus Hibiscus: Értem mit akarsz mi se voltunk szentek, jó pát hülyeséget "elkövettünk"...DE amikor azt látom, hogy a 11-12 éves cigánykölykök beszipuzva járkálnak és ordibálnak meg dobálnak fényes nappal...azt hiszem van egy határ amit már régen átléptek...kis tesómat meglopták, de nincs baj természetesen, ejnye-bejnye többet ilyet ne csináljatok, ennyi a reakció.

Ebből meg nem tanulnak, valamilyen büntetést igazán ki lehetne találni, pénz bírság vagy valami...
Rézangyal
A fő gond az, hogy amikor mi voltunk kicsik, fiatalok, akkor a "rosszalkodás" jóval kisebb volumenű tetteket jelentett, mint a mai gyerekeknél, akik a tv és számítógép előtt nőttek fel, a rablást játéknak, az idősek bántalmazását gyerekcsínynek, a gyilkosságot rosszalkodásnak tartják, mindez súlyosbítva tanulatlansággal, teljesen alkalmatlan családi háttérrel.Ez ellen nem lehet másképp fellépni, csak szigorral. Ezekre nem lehet észérvekkel hatni, oda kell nekik csapni, akkor majd fülit-farkát behúzza! Hol az a papír, hadd írom alá...
Don Marcus Hibiscus
Nem a büntetés ellen vagyok én,hanem az életfogytig tartó hátrány ellen,amit egy priusz okozhat.Sok olyan ember van,aki fiatalkori csínyek után egy tök frankó tisztességes,becsületes ember,de kamasz korában valamit elrontott(ha ő volt) és most meg szív.Ha rajtam állna akkor büntetés azért lenne,mert abból fog tanulni.De priusz az ilyen korban nem.Ha arra az életútra lép,akkor majd szerez magának,ha meg nem,akkor nem.

Azért a mai fiatalokról jó kis vélemények vannak. :) Vagy sok amerikai filmet néznek egyesek és azzal hasonlítják,vagy nem tudom.Az én szemszögemből pont hogy el vannak puhulva.Van egy két kirívó eset,de azért ez még bőven nem Detroit. :)
Feraj49
Aláírom Én is.Lehet szociológiai vagy egyéb kérdést kreálni az ügyből.Szerintem az nem "jópofa gyerekcsíny" ha /nem írom a származását/ 6 gyerek /ahol 14 éves a legidősebb/ körülvesz egy 10 éves kislányt és megerőszakolja . Nem tartom "gyerekcsínynek" ha a 82 éves nagypapámat,vagy nagymamámat megölik ,kirabolják a 13-14 éves "gyerekek".
Az sem játék,ha a 6-8 gyerekcsavargó körülveszi az egyedül lévő embert és kirabolja.Ha tréfából felgyújtják az alvó hajléktalan,és nem engedik elolthassa,közben égési sérüléseibe hal bele .Esetleg néhány gyerkőc terrorizálja a többieket a falvakban ,vagy a városokban iskolákban.Ha mindezt megcsinálnák velünk vajon megbocsájtóak lennénk? Ezek Mo.-on megtörtént dolgok.
Egyébként a "nagy demokrácia" hazájában /USA/ a 8 éves gyereket is bilincsbe verik,ha bcs-t követ el.
A "priuszról" : Néhány bcs.kivételével van elévülési idő! / Ezek pl. a háborús stb, cselekmények,BTK-ban fel vannak sorolva / Tehát felesleges aggódni,hogy felnőttként "kísérni fogja" a "csokilopás" VAGY A CSERESZNYELOPÁS bűne. Sok ember nincs tisztában a bűncselekmény és a szabálysértés között különbséggel.i

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.