Hitelesítette egy népszavazási és egy népi kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét szerdai ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB); előbbi beadványtevője a büntethetőségi korhatár csökkentését szeretné elérni, míg utóbbival a szigetközi vízellátás lehetséges megoldásait kívánják az Országgyűlés napirendjére vetetni.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Ha szülni, gyereket csinálni lehet 12-13 évesen felelőtlenül, akkor bűnözni is lehessen felelőtlenül? Aláírom, csak rakják elém.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kerék
Nem lenne rossz dolog...de miből állna a büntetés?
csikknorisz
Ha szülni, gyereket csinálni lehet 12-13 évesen felelőtlenül, akkor bűnözni is lehessen felelőtlenül? Aláírom, csak rakják elém.
Don Marcus Hibiscus
Én meg azt mondom,hogy egy 12-13 éves gyerek egy esetleges priusszal nagyon szép jövő elé néz.Attól,hogy valaki butaságot csinál kicsinek,az nem azt jelenti,hogy maffiavezér lesz,meg megélhetési bűnöző.
gabrella
@Don Marcus Hibiscus: De éppen azt jelenti,hogy ha nem a játszótér ebben a korban a helye a gyereknek akkor abból tisztességes felnőtt nem lesz soha.
A butaság mondjuk nem azt jelenti,hogy ellop egy almát de aki súlyos dolgot követ el ebben a korban az olyan családból származik.
Don Marcus Hibiscus
@gabrella: Szerintem meg maradjon a 14 éves határ.(Nem azért írom,mert tolvajt akarok a kölkömből :) ) Az olyan családból származás sem feltétlen igaz.Ilyen korban még egy helytelenül megválasztott baráti társaság is okozhat "bűnözést".Csak azt nem értem,hogy miért jó,ha a 12 éves gyereket rajtakapják csokilopáson,vagy cigizésen,vagy verekedésen és priusszal kezdi a nagykorúságot.Közben lehet,hogy első és utolsó esete volt neki,mégis minden álláslehetőségnél,meg akárminél ott lesz,hogy priuszos,mert súlyos testi sértés,lopás,garázdaság...A 14 éves korhatárt még értem,mert normál helyzetben akkor már kb ki járja a 8 általánost.
nahát
Nem fognak senkit csokilopásért kivégezni. Arról van szó hogy azokat a kölköket akarják valahogy megfogni akik rendszeres visszaesők és a koruk mögé bújnak és büntetlenül megússzák.
batukán
Aláírom de menjen a szülővel együtt a dutyiba...
Zsoel
@Don Marcus Hibiscus: Fölösleges itt erkölcsi kérdést csinálni a büntethetőségi korhatárból, ugyanis jól szocializálódott, civilizált szülők maguktól is megnevelik úgy a gyerekeiket, hogy ne érintse őket a gyerekkori büntethetőség, azokból a purdékból meg, akik 12-13 éves korukban már olyat tesznek, amivel rászolgálnak a büntetésre, se így, se úgy nem lenne tisztességes ember, mivel eleve olyan családi háttérrel indulnak, amely ezt nem teszi lehetővé. Persze ezért nekik is elsősorban a családjukat kéne elővenni, azonban sokszor éppen ők küldik őket például lopni, pontosan arra alapozva, hogy a kölyökkel úgysem tudnak mit csinálni a rendőrök, hiába kapják el őket.
batukán
@Zsoel: Majd Pintér 2 hét alatt rendet tesz! Félhetnek is az autósok! A c.gyerekek meg hagy lopjanak, nem ér rá most velük foglalkozni, mert ők csak viszik a pénzt...az autósok meg hozzák!
Zsoel
@zetor: Javítóintézet. Akik ellen ez a határozat készül, azok bárhol máshol jobb helyen vannak, mint otthon a "kiccsaládban".
Don Marcus Hibiscus
Az a baj,hogy csak azt az oldalt nézitek,amelyik a kölköt küldi lopni,meg purdé,meg akármi.Meg nagymama gyilkolás 20 forintért.Voltatok ti 12-13 évesek?Emlékeztek még rá?Nem tudom,hogy ki hogy volt vele,de én fiú létemre bizony vagánykodtam is,meg csajoknak is akartam imponálni,meg mindenféle és bizony feszegettük igencsak a határainkat.Volt,hogy volt belőle rendőrségi ügy is.Nem kell nagy dolgokra gondolni,nem öltünk meg senkit és nem is anyám küldött rosszalkodni.Nagyobb lettem,látom,hogy hülyeség volt,nem érte meg.Most hogy fel(jebb) nőttem,már nem tennék még hasonlót sem és a gyerekemet is óva fogom inteni tőle.Viszont ebből meg az lesz,hogy 14 éves gyerekek priuszosak lesznek és nyugodt szívvel mondom,hogy ezzel csak a jövőjüket b@sszák el.
kerék
@Don Marcus Hibiscus: Értem mit akarsz mi se voltunk szentek, jó pát hülyeséget "elkövettünk"...DE amikor azt látom, hogy a 11-12 éves cigánykölykök beszipuzva járkálnak és ordibálnak meg dobálnak fényes nappal...azt hiszem van egy határ amit már régen átléptek...kis tesómat meglopták, de nincs baj természetesen, ejnye-bejnye többet ilyet ne csináljatok, ennyi a reakció.

Ebből meg nem tanulnak, valamilyen büntetést igazán ki lehetne találni, pénz bírság vagy valami...
Rézangyal
A fő gond az, hogy amikor mi voltunk kicsik, fiatalok, akkor a "rosszalkodás" jóval kisebb volumenű tetteket jelentett, mint a mai gyerekeknél, akik a tv és számítógép előtt nőttek fel, a rablást játéknak, az idősek bántalmazását gyerekcsínynek, a gyilkosságot rosszalkodásnak tartják, mindez súlyosbítva tanulatlansággal, teljesen alkalmatlan családi háttérrel.Ez ellen nem lehet másképp fellépni, csak szigorral. Ezekre nem lehet észérvekkel hatni, oda kell nekik csapni, akkor majd fülit-farkát behúzza! Hol az a papír, hadd írom alá...
Don Marcus Hibiscus
Nem a büntetés ellen vagyok én,hanem az életfogytig tartó hátrány ellen,amit egy priusz okozhat.Sok olyan ember van,aki fiatalkori csínyek után egy tök frankó tisztességes,becsületes ember,de kamasz korában valamit elrontott(ha ő volt) és most meg szív.Ha rajtam állna akkor büntetés azért lenne,mert abból fog tanulni.De priusz az ilyen korban nem.Ha arra az életútra lép,akkor majd szerez magának,ha meg nem,akkor nem.

Azért a mai fiatalokról jó kis vélemények vannak. :) Vagy sok amerikai filmet néznek egyesek és azzal hasonlítják,vagy nem tudom.Az én szemszögemből pont hogy el vannak puhulva.Van egy két kirívó eset,de azért ez még bőven nem Detroit. :)
Feraj49
Aláírom Én is.Lehet szociológiai vagy egyéb kérdést kreálni az ügyből.Szerintem az nem "jópofa gyerekcsíny" ha /nem írom a származását/ 6 gyerek /ahol 14 éves a legidősebb/ körülvesz egy 10 éves kislányt és megerőszakolja . Nem tartom "gyerekcsínynek" ha a 82 éves nagypapámat,vagy nagymamámat megölik ,kirabolják a 13-14 éves "gyerekek".
Az sem játék,ha a 6-8 gyerekcsavargó körülveszi az egyedül lévő embert és kirabolja.Ha tréfából felgyújtják az alvó hajléktalan,és nem engedik elolthassa,közben égési sérüléseibe hal bele .Esetleg néhány gyerkőc terrorizálja a többieket a falvakban ,vagy a városokban iskolákban.Ha mindezt megcsinálnák velünk vajon megbocsájtóak lennénk? Ezek Mo.-on megtörtént dolgok.
Egyébként a "nagy demokrácia" hazájában /USA/ a 8 éves gyereket is bilincsbe verik,ha bcs-t követ el.
A "priuszról" : Néhány bcs.kivételével van elévülési idő! / Ezek pl. a háborús stb, cselekmények,BTK-ban fel vannak sorolva / Tehát felesleges aggódni,hogy felnőttként "kísérni fogja" a "csokilopás" VAGY A CSERESZNYELOPÁS bűne. Sok ember nincs tisztában a bűncselekmény és a szabálysértés között különbséggel.i

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.