Komoly kritikákat fogalmaz meg a legnagyobb üzletláncokkal szemben egy friss brit tanulmány. A gyermekek helyes táplálkozásáért küzdő Children's Food Campaign (Gyermek Élelmiszer Kampány) megállapítása szerint a pénztárak közvetlen közelében kihelyezett édességeket és nassolnivalókat sok esetben pont úgy "tálalják", hogy felkeltsék a gyerekek figyelmét, így ösztönözve a szülőket az egészségtelen termékek vásárlására....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Don Marcus Hibiscus
Tényleg?!! :) Érdekes,hogy ezt én tök régóta tudom,meg szerintem az emberek több mint fele. :) Szerintem belevágok a bizniszbe és régóta köztudott dolgokat fogok "felfedezgetni" és majd jól megszedem magam belőle. :)

Amúgy tényleg röhej,hogy milyen hülye lett a világ.Mindennel úgy csinálnak,mintha nagyon új és rendhagyó lenne,közben meg évtizedek óta ez van és mindenki tudja.Most télen is mit műveltek:"jajj havazás van!azta!szenzáció!..." meg: "jajj,mínuszok vannak! ááá,ilyen még nem volt..." .
Zsoel
Megállapították, tényleg? A több évtizedes marketingfogást? Legközelebb mire fognak rájönni a brit kutatók? Hogy az ég kék, a fű zöld, vagy hogy reggelente mindig fölkel a nap?
zsolti
hatalmas felfedezés, évezredek óta működnek ezek a trükkök, hogy mit hova kell tenni, hogy jobban fogyjon...

meg az is vicces, hogy azért szólják meg a boltokat, mert túl jól tálalják a portékát... hát az a céljuk, hogy eladjanak. ne vidd be a kölköd akkor, és meg van oldva, vagy ne menj vásárolni egyáltalán, úgy marad a legtöbb pénzed.
mindenlében
Ezt már a "Hangya Szövetkezetek" idején is így csinálták. Ilyen a kereskedelem. Nem kell ahhoz "brit kutatónak" lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.