Hatalmas nyereséget ért el tavaly a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Publimont – írja az Origo. A közterületi reklámokkal foglalkozó cég nyeresége 2011-ben megháromszorozódott, az összeget a tulajdonosok teljes egészében ki is veszik.

A 2009-ben még veszteséges cég 2010-ben, a kormányváltás után kezdett megerősödni. 2011-ben már a 23 darab állami hirdető cég költéseinek csaknem 70 százaléka vándorolt a Publimonthoz - írja ezt már a Kreatív, emellett megjegyzik: a több mint egymilliárdos nyereség hatalmas növekedés ahhoz képest, hogy a hirdetési piac egésze és azon belül is a közterületi piac nagyobb része nehéz helyzetben van.

A Publimont március 20-án tartott taggyűlésén arról döntöttek a cég ügyvezetőjének javaslatára – írja az Origo, hogy a nyereség teljes egészét fizessék ki osztalékként (amit egyébként 2010-ben is megtettek).

A cégnek három tulajdonosa közül két cég áttételesen Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik, aki a kilencvenes évek közepén a Fidesz gazdasági igazgatója volt, az első Orbán-kormány idején több évig az adóhivatalt vezette, és jelenleg is a kormányzópárt mögött álló egyik legfontosabb gazdasági háttérembernek tartják. A Népszabadságban korábban megjelent és azóta sem cáfolt dokumentum szerint Simicska a milliárdos állami megrendeléseket elnyerő építőipari cég, a Közgép tulajdonosa is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Jó, ha az ember együtt "focizik" a vezérrel. Sok előnnyel jár...
Igazsagoszto
Oszt...viszaoszt.
Oszt' jónapot !
Nem is olyan nehéz szétlopni egy országot, sokkal könnyebb mint egy céget !
Dr.luigilongo60
Tényleg nincsenek oligarchák ugye Viktor!
Megháromszorozott nyereség rögtön a kormányváltás után?
Hát kijafaszt néztek hülyének baromarcúak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.