A kormány megadóztatná azokat az ingatlanokat, amelyek értéke megnő egy-egy önkormányzati döntéssel vagy beruházással. Az értéknövekedési hozzájárulást roppant drága bevezetni, kétséges, hogy mennyit hozna a költségvetésnek, ráadásul hosszú és bonyolult viták egész sorát indíthatja el. Bár az általános ingatlanadótól eddig távol tartották magukat a kormánypártok, ennek megvalósítása is közelebb kerülhet a javaslattal.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Jó lenne már név szerint megnevezni a kormányból,ki az aki ilyen ökörségeket kitalál!
Nem ezért választottuk őket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabrella
Jó lenne már név szerint megnevezni a kormányból,ki az aki ilyen ökörségeket kitalál!
Nem ezért választottuk őket!
lópicigáspár
@gabrella: Hát én nem is választottam ezeket! Egyébként megjegyzem, hogy semmi nem történik a király nélkül, tehát az első számú főkolompos ő.
gabrella
A gazdagok megadóztatásán kéne gondolkodniuk, nem szegénységbe tolni a népet!
coyote3
Van ilyen adó. Az értéknövekedést kell bevallani a jövedelemadóban :)
wadnarancs
Én szerintem azt kell megadóztatni aki nem adózik illetve a segélyeket kéne csökkenteni a barna illetve fehér dolgozni nem akaró embereket. El kell venni a segélyt ,ha nem akar dolgozni, vegyék el a segélyt a büntetett előéletűektől. Az itt a baj ,hogy sokkal több embert tart el a kormány mint amennyi valaha is dolgozott...
Jó volna ,ha nem futná a segélyen élő embereknek új autóra. Illetve jó lenne a kormány kiadásait is csökkenteni. Legyen nekik jó a 2 éves luxus autó ne kelljen egy olyan ex kormányfőnek 150milláért villát venni akinek 4 nem kicsi háza is van stb...

Mindig abba rúgnak bele ezek a fa****fejek akik nem fognak visszarúgni egy ideig. Azt viszont garantálom ,hogy 2014 ben 10% ot sem fogja elérni a kormány támogatottsága kivéve ,ha szlovákiából hozat szavazókat.

Ez a demokrácia hátránya,hogy 20 ból 15 hülye dönt és a maradék 5 pedig toszhatja akár mit is tesz.
kukac50
Bukott Köztársasági elnöknek nem jár 150 millió,bukásával a Neki járó jogok is megszűntek. Ne szórja a kormány tanácsadásra Önreklámozásra a pénzt,
Tanácsot kérjenek a Néptől. Támogassák a munkahelyeket,hogy ne kelljen elküldeni dolgozókat. Ne a szegényeket taszítsák még mélyebb szegénységbe.
Gazdagokat adóztassák olyan arányba a pénzükhöz képest, mint a minimál bérből vont adók és újabb adók amit kitalálnak.
jancsipapa
Mi van azokkal az ingatlanokkal,amelyeknek csökken az értéke egy-egy önkormányzati,vagy egyéb döntéssel? pl: arra terelik az átmenő forgalmat,cigányokat telepítenek a környékre,drogambulanciát,hajléktalan szállót létesítenek a szomszédban...
Bástya Elvtárs
Helyi adóként el tudom képzelni.
Azokon a településeken, ahol alacsony az értékük, nem érdemes 0.01 %-nál (jelképes összeg) többet kérni, mert akkor ott megnőhet a vásárlási kedv és nem néptelenedik el a falu.
Számos példa van rá az országban, ahol alacsonyabb gépjárműadót szednek és 1000 kamion be van jelentve, még a régi TSZ telepén, konzervgyárak udvarán a telephelyezés, javítás, egyéb szervíz is megoldott!
Nekik van eszük és jövőjük.
gabrella
Ingatlanadót az egy főre jutó négyzetméter tekintetében kellene kiszabni, nem ilyen gondolomra.
Egy fő kb 40 négyzetméter igényét tekintve ingyenes a palotákra meg jó nagy adót oszt jónapot.
kukac50
A politikusoknak kellene ingatlanadót fizetni 300 négyzet méteres 270 négyzetméteres meg ki tudja mekkora, kastély jellegű házuk van.
Az Én kis vert falu putrim után akarnak fizettetni,fizessenek 20% t a vályog meg a vert falu házakat meg hagyják békén. Őrülünk ha a mi életünket kibírja. Utána már csak portának adható el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.