A kormány megadóztatná azokat az ingatlanokat, amelyek értéke megnő egy-egy önkormányzati döntéssel vagy beruházással. Az értéknövekedési hozzájárulást roppant drága bevezetni, kétséges, hogy mennyit hozna a költségvetésnek, ráadásul hosszú és bonyolult viták egész sorát indíthatja el. Bár az általános ingatlanadótól eddig távol tartották magukat a kormánypártok, ennek megvalósítása is közelebb kerülhet a javaslattal.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Jó lenne már név szerint megnevezni a kormányból,ki az aki ilyen ökörségeket kitalál!
Nem ezért választottuk őket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wadnarancs
Én szerintem azt kell megadóztatni aki nem adózik illetve a segélyeket kéne csökkenteni a barna illetve fehér dolgozni nem akaró embereket. El kell venni a segélyt ,ha nem akar dolgozni, vegyék el a segélyt a büntetett előéletűektől. Az itt a baj ,hogy sokkal több embert tart el a kormány mint amennyi valaha is dolgozott...
Jó volna ,ha nem futná a segélyen élő embereknek új autóra. Illetve jó lenne a kormány kiadásait is csökkenteni. Legyen nekik jó a 2 éves luxus autó ne kelljen egy olyan ex kormányfőnek 150milláért villát venni akinek 4 nem kicsi háza is van stb...

Mindig abba rúgnak bele ezek a fa****fejek akik nem fognak visszarúgni egy ideig. Azt viszont garantálom ,hogy 2014 ben 10% ot sem fogja elérni a kormány támogatottsága kivéve ,ha szlovákiából hozat szavazókat.

Ez a demokrácia hátránya,hogy 20 ból 15 hülye dönt és a maradék 5 pedig toszhatja akár mit is tesz.
kukac50
Bukott Köztársasági elnöknek nem jár 150 millió,bukásával a Neki járó jogok is megszűntek. Ne szórja a kormány tanácsadásra Önreklámozásra a pénzt,
Tanácsot kérjenek a Néptől. Támogassák a munkahelyeket,hogy ne kelljen elküldeni dolgozókat. Ne a szegényeket taszítsák még mélyebb szegénységbe.
Gazdagokat adóztassák olyan arányba a pénzükhöz képest, mint a minimál bérből vont adók és újabb adók amit kitalálnak.
jancsipapa
Mi van azokkal az ingatlanokkal,amelyeknek csökken az értéke egy-egy önkormányzati,vagy egyéb döntéssel? pl: arra terelik az átmenő forgalmat,cigányokat telepítenek a környékre,drogambulanciát,hajléktalan szállót létesítenek a szomszédban...
Bástya Elvtárs
Helyi adóként el tudom képzelni.
Azokon a településeken, ahol alacsony az értékük, nem érdemes 0.01 %-nál (jelképes összeg) többet kérni, mert akkor ott megnőhet a vásárlási kedv és nem néptelenedik el a falu.
Számos példa van rá az országban, ahol alacsonyabb gépjárműadót szednek és 1000 kamion be van jelentve, még a régi TSZ telepén, konzervgyárak udvarán a telephelyezés, javítás, egyéb szervíz is megoldott!
Nekik van eszük és jövőjük.
gabrella
Ingatlanadót az egy főre jutó négyzetméter tekintetében kellene kiszabni, nem ilyen gondolomra.
Egy fő kb 40 négyzetméter igényét tekintve ingyenes a palotákra meg jó nagy adót oszt jónapot.
kukac50
A politikusoknak kellene ingatlanadót fizetni 300 négyzet méteres 270 négyzetméteres meg ki tudja mekkora, kastély jellegű házuk van.
Az Én kis vert falu putrim után akarnak fizettetni,fizessenek 20% t a vályog meg a vert falu házakat meg hagyják békén. Őrülünk ha a mi életünket kibírja. Utána már csak portának adható el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.