Mellszobrának leleplezésével emlékeztek meg Kádár Jánosról az egykori kommunista pártfőtitkár születésének századik évfordulóján nyughelyénél, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben szombaton.

A Kádár János Baráti Kör, a Magyarországi Munkáspárt 2006 és a Magyar Ifjúság Közösségi Szervezete rendezvényén nagyjából háromszázan vettek részt. A korábbi állampárti politikusok közül ott volt az 1956-os forradalom utáni megtorlásokat belügyminiszterként irányító Biszku Béla, valamint Berecz János, aki a nyolcvanas években a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) központi bizottságának ideológiai és propagandaügyekkel foglalkozó titkára volt.

Kádár János mellszobrát - amelyet várhatóan a Munkáspárt 2006 egyik irodájában helyeznek majd el - Moldova György leplezte le. Az író "proletárszentnek" nevezte Kádár Jánost, és úgy fogalmazott: az ország nem méltó az egykori pártfőtitkár emlékéhez, s megtagadva azt "rászolgál minden jelenlegi és eljövendő nyomorra és megaláztatásra".

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@varrólány: És ugye, érdemes volt várni? Nem kell ahhoz semmilyen irányban elhivatottnak lenni, hogy az értelmet elismerje az ember. Ha ember.
varrólány
@Pálinkafőző Rézüst: Persze alig vártam hogy a kezembe kerüljön.
Az Őrségről meg a Miskolcról írt volt a legjobb .vagyis inkább legelkeserítőbb.Legalábbis a tények.
Pálinkafőző Rézüst
@varrólány: no meg a többi..:) Bármelyik könyve etalon!! nem véletlen, hogy egyik oldal sem kezdte ki aljas módon, bár nem titkolja a kemény baloldaliságát. Ember tudott maradni, nem megélhetési majom!!! Hát ennyi a recept a megélhetési elvtársaknak ajánlva... boááááááááááááááááá...
dr. prédikátor
Mindenkinek ajánlom Moldovától A negyven prédikátor c. könyvét.érdemes elolvasni.Én találkoztam vele többször.KÁDÁR JÁNOSSAL is.
gabrella
Kádár ott állt és felügyelte a "húsosfazekat" de magának sem vett ki többet mint amennyire szüksége volt, de másnak sem engedte.
Igazi kommunista volt.
Mert a kommunizmus lényege. mindenki csak annyit vegyen el amennyire szüksége van.
Ha 22éve nem az igények sokezerszeresét vennék ki a vezetőink a fazékból nem lenne gond.
szöszmösz
Kádár János történelmi megítéléséhez felül kell emelkedni a napi politikán. Érdemes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.