2011-ben a létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke havonta 83 941 Ft volt, az egy évvel korábbinál 6,6%-kal magasabb. A tipikusnak tekinthető, két aktív korú személyből és két...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@Tutti: Mert a kéééépviselők szerint 47.000.- Ft-ból röhögve meg lehet élni...
Valahol Afrikában...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@Feraj49: Nem tudni, hogy mit takar a létminimum "átlagos" értéke. A cikk szerint ez az összeg egyfős "család" létminimuma.
Lehet, hogy tájegységenként más a létminimum, van ilyen kategória is, és azt átlagolnák? Vagy társadalmi csoportonként más a létminimum. Mindenképpen magyarázatra szorul, ha már odaírták!
Január
@Január: Aztán arra is kíváncsi lennék, hogy a nyugdíjaskorúaknak miért 0,90% a fogyasztási egységszáma, hisz nekik is kell rezsit fizetni, enni, sőt gyógyszert szedni ez nem olcsó mulatság. Tehát nagyon hiányzik egy fogyasztói kosár mely,. részletezi a létfenntartás összetételét.
Don Marcus Hibiscus
Tavaly kiszámoltuk,hogy a legeslegszűkebb létminimum,amiben semmi,de semmi "sallang" nincs,se vészhelyzetre legalább annyi,hogy orvoshoz menjünk a közeli városba,se egy gyógyszerre,se egy doboz Calcium pezsgőtabletta darázscsípés esetére,ruhára meg főleg nem...csak a kaja,meg a rezsi fele,meg állatoknak a takarmány fele.Az nekem,asszonynak,gyereknek volt 85-90 ezer Forint lenne.De ez annyira szűk,hogy inkább 150 kellene hármunknak,de mostanság inkább 180-200 ezer Forint.És még akkor is csak azt mondhatnánk el,hogy a mindennapi kaja megvan,a rezsi is,és még azt a luxust is megengedhetjük magunknak,hogy ha a gyereknek kell egy csoki(még kicsi,még nem tudja :) ),akkor megkapja és még egy váratlanul jött mondjuk gyógyszer kiadással is megbirkózunk,ha olcsó...Ebben ruha,cipő még nincs is benne,sem a gyereknek egy játék.Ha meg még egy kocsink is lenne,akkor az is csak állna üzemanyag,biztosítás,olajcsere...híján.és ebben benne van a konyhakert is,meg az a pár tyúk is,ami pótol valamicskét. És ez is egyelőre csak álom,egy számolás,a valóság meg sajnos k.rva messze van és nem fölfelé...
qxy
Szerintem úgy számolták ki ezt a 47 ezret, tudom! rájöttem. Szolgálati lakás, szolgálati kocsi, egész napos teljes el látás, ruha pénz, napidíj. Ez mind meg van. Vagyis a 47 ezer csak arra kell hogy ,?,?,?ááá még sok is.
orogordog
Szerintem (4tagú család): Gáz havi átlag 30000Ft, havi villany 10000Ft, havi víz és csatorna 9000Ft, havi tv, internet 5000Ft, havi telefon 4000ft, havi szemétszállítás, és kommunális adó 2500Ft, eddig: 60200Ft Nem evet senki, nem kapott ruhát sem és nem is ment sehova. 336000helyet az átlag csak családival együtt (a két szülő)180-200 ezret keres. Éhen nem halunk, de ruhára és egyébre, nagy szülök nélkül nem telik.
SZERINTEM EZ A SZÁMÍTÁS AMIT ÍRNAK TEJESEN REÁLIS!!! 90000Ft/fő
Feraj49
Mégsem 47 ezerből? Akkor most ki is hazudik ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.