Egy feltételezett lopás miatt elraboltak, majd embertelen körülmények között, megláncolva tartottak fogva egy idős férfit Felgyőn; a sértett két nap után tudta kiszabadítani magát - közölte a Csongrád megyei rendőrfőkapitány helyettese csütörtökön Szegeden.

A 76 esztendős férfit a gyanúsítottak - apa és fia - azért hurcolták el, mert azt feltételezték, hogy a tanyájukról ő lopott el egy utánfutót - mondta Urbán Zoltán alezredes a felderítésről tartott sajtótájékoztatón.

Elraboltak és láncon tartottak egy idős férfit Felgyőn

A két férfi hétfőn állította meg a kerékpárján hazafelé tartó sértettet, földre kényszerítette, kezét-lábát összekötötte, majd egy közeli tanyára vitte, ahol egy néhány négyzetméteres, vályogfalú, földpadlós ólba zárta, és megláncolta. Áldozatukat étlen-szomjan tartották fogva, és többször is felszólították, szabadulása érdekében vallja be, hogy köze van az utánfutó eltűnéséhez. Az idős férfi következetesen tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, mégsem engedték szabadon - közölte az alezredes.

A sértettnek szerdán sikerült kiszabadítania magát: a kukoricáson át négykézláb elvonszolta magát a közeli műútig, ahol megállított egy autót. Mentőt hívtak hozzá, majd kórházba vitték. Az idős férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, kiszáradt, de a körülményekhez képest jó állapotban van, valószínűleg csütörtökön hazaengedik a kórházból - mondta Urbán Zoltán.

A gyanúsítottakat - akik elismerték a bűncselekmény elkövetését - őrizetbe vették, emberrablás bűntette miatt indult eljárás ellenük, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@rokker33: Látod ez az, ami megmagyarázhatatlan. Mi viszi rá őket erre a brutalitásra? Láncra verni egy idős, vagy hát mindegy hány éves, de nem ez a módja az igazság vételnek. Egy utánfutó miatt? Elképesztő
darwin
@Kutyafüle: Nem szabad elfelejteni,hogy az öreg rokonai voltak az elkövetők.
taglo
A főrendőr, azt mondta ,hogy bevett szokás ,,(ezeknél ,,) az önbíráskodás !(Nem idéztem pontosan,de a lényeg ez volt )-Vajon milyen etnikumhoz tartozhattak ??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.