Van egy jó hírünk, meg van egy kijózanító is. Már a leggazdagabbak között is feszültséget okoz a vagyonkoncentráció sajátos „relativitás elmélete”. Első ránézésre szépen gazdagodik a magyar társadalom, de az adatok mélyére ásva azzal szembesülünk, hogy immár a leggazdagabb 10 százalék vagyonnövekedése is csak az 1 százaléknyi felső krémnek köszönhető.

Forrás: economx.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ismét Karinthy szavait kiferdítve

A kolostor-disznó családja, rokonsága, barátai és üzletfelei

„Csak a felső 30 ezer család tollasodik, a többiek alulról pislognak az üvegplafonra” – írja az economX.hu. Az Orbán-i társadalom egy szűk rétege számára a gazdasági bajok, nehézségek sokkal inkább lehetőséget, semmint kihívást jelentenek.
Ráadásul ez a koncentráció gyorsul: klasszikus pénzügyi vagyon háromnegyede immár a magyar társadalom felső 10 százalékának birtokában van, míg MNB 2020-as vagyonfelmérésében a top 10 százalék részesedése még „csak” 62 százalék volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.