Részvétét fejezte ki az Érden hétfőn elgázolt, és a baleset miatt meghalt ikrek hozzátartozóinak saját és illetve a város lakóinak nevében T. Mészáros András (Fidesz) polgármester; az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ugyanakkor visszautasította a tragédiával kapcsolatos vádakat.

Több hírportálon is olyan információk jelentek meg csütörtökön, amelyek szerint az érdiek a polgármestert is hibáztatják a tragédiáért, mert az útfelújításokhoz és -szélesítésekhez kötődően többször elmarad a járdák, illetve az úgynevezett forgalomcsillapítók kiépítése, és emiatt a széles és nyílegyenes szakaszokon az autósok gyakran a megengedettnél sokkal gyorsabban hajtanak.

T. Mészáros András közleményében előrebocsátotta: az érdi önkormányzat minden rendelkezésére álló segítséget megad a gyászoló szülőknek, ugyanakkor a város vezetői minden jóérzésű érdi nevében visszautasítják, hogy ezt a "szörnyű tragédiát nyári bulvártémának" használja a sajtó egy része. Ez sérti a gyászoló szülőket és azokat, akik együtt éreznek velük - hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette: ahogy az ország nagy részén, Érden is van mit tenni az utak minőségének javításáért. Az önkormányzat ezt a feladatát mindig is kiemelkedő fontosságúnak tartotta, az elmúlt években csaknem 100 millió forintot fordított például járdaépítésre. Az útfejlesztés azonban csak akkor folytatható, ha befejeződik a város történelmének eddigi legnagyobb beruházása, a mintegy 30 milliárd forint értékű csatornahálózat-bővítés - jegyezte meg T. Mészáros András.

Közleményében kitért arra is, hogy közlekedésbiztonsági szempontból Érd "az egyik legszigorúbb város" a megyében. Bár sokan panaszkodnak emiatt, a város vezetőinek az itt élők biztonsága az elsődleges szempont. Ezért további szigorításokat terveznek, amelyekről hamarosan egyeztetést kezdeményeznek az érdi rendőrkapitánysággal - írta a polgármester.

A három hónapos ikerkislányok babakocsiját az érdi Szövő utcában az úttest szélén tolták a szülők hétfő este, amikor azt egy 63 éves helybéli asszony az autójával - eddig tisztázatlan körülmények között - elsodorta. Mindkét csecsemőt a klinikai halál állapotából hozták vissza a mentők, ennek ellenére egyikük még aznap éjjel elhunyt, a másik kislány pedig szerda délelőtt halt bele súlyos sérüléseibe.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére korábban azt közölte, hogy kedden kihallgatták a gázolót, de nem kívánt vallomást tenni. Az asszony szabadlábon védekezhet az ellene halálos közúti baleset okozása miatt indított eljárásban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.