Az újraszerveződő, progresszív ellenzéknek Gyurcsány Ferenc nélkül kellene elindulnia – állítja a Párbeszéd társelnöke, Barabás Richárd.

Újabb két évre kapott felhatalmazást a tagságtól a közösség vezetésére Barabás Richárd, a Párbeszéd társelnöke a párt tisztújító ülésén. A politikus ebből az alkalomból beszélt a Telex élő műsorában.

Újbuda alpolgármestere azt mondta: a felkérést azzal a céllal vállalta, hogy egy progresszív szövetségi pártot hoznak létre a Párbeszéd erőforrásaiból. Barabás szeretné, ha 2026-ra egy párttá kovácsolódna össze a most szövetségben indult három párt (DK-MSZP-P), akár más ellenzéki pártokkal kiegészülve. Erre a projektre fókuszálnának – írta a 24.hu.

Barabás hozzátette, hogy ez nemcsak szakmai koncepció, hanem kényszerűség is, miután az EP-választáson idén a szövetségben induló 6 ellenzéki párt együtt sem szerezte meg a 15 százalékot, míg a DK-központú zöld-baloldali lista 8 százalékot szerzett – tudatta a 24.hu.

Hatalmas gyomros Gyurcsánynak: nem adna neki helyet az újraszerveződő ellenzékben Barabás Richárd

Barabás Richárd szerint Gyurcsány Ferenc nélkül kellene elindulnia az újraszerveződő ellenzéknek – Fotó: Facebook.com/richard.barabas.79

Barabás Richárd úgy fogalmazott, „a hiteles arcok zenekarban lenne érdemes gondolkodni” az új egységpártot illetően.

Azt is elmondta viszont, kit nem szeretne látni szívesen az új felállásban.

„A legnagyobb empátiával mondom, hogy ebben a progresszív újraszerveződésben Gyurcsány Ferencnek nem lehet szerepe”

– fogalmazott a Párbeszéd társelnöke, aki úgy érzi, nem lehetett leküzdeni a DK elnöke körül a Fidesz által gerjesztett démonizálást.

„A hiteles arcok-féle megújuláshoz Gyurcsány Ferenc nem tud érdemben hozzájárulni” – emelte ki Barabás.

A politikus ezen véleményét a tisztújító kongresszus előtt sem titkolta, s tekintve, hogy a felhatalmazását ezt követően kapta meg, úgy gondolja: a teljes politikai közössége egyetért a Gyurcsány-mentes politikai erő létrehozásával – írta a 24.hu.

Barabás Richárd korábban csupán privát beszélgetéseket folytatott az új párt létrehozásáról, mivel néhány szervezetben jelenleg teljes tisztújítás zajlik.

A politikus kiemelte, hogy nem 2 hét alatt születik meg egy ilyen progresszív demokrata erő és igen sok ember részvételére lesz szükség hozzá.

Barabás arról is beszélt a Telex élő műsorában, hogy az új erő létrehozása már egy folyamatban levő történet, tekintettel arra, hogy az elmúlt 14 esztendőben nagyon hasonló gondolati rendszerek mentén szerveződtek új pártok, kezdve az LMP-től a Párbeszéden át a Momentumig. Ugyanakkor, állandóan azzal a dilemmával kerültek szembe, hogy a választások előtt össze kell fogniuk a már létező erőkkel.

Barabás hozzátette: az elmúlt években a DK igyekezett kiépíteni egy hegemón pozíciót, de ennek a kísérletnek vége: a Gyurcsány-párt szerinte nem lesz alkalmas arra, hogy vezető pozíciót töltsön be a progresszív ellenzéki oldalon – írta meg a 24.hu.

Forrás: 24.hu, Telex

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Nyírfa: Ne álmodozz, az az élet megrontója...álmodtunk 1988/89-ben egy demokratikus, szabad, pluralista magyar honról, és mi lett belőle röpke 34 év alatt...egy erkölcsileg meghasonlott, elvtelen, összevisszaság. Mert még társadalomnak sem mondanám...jöttek/jönnek sorban a percemberkék, és mind hozzá teszi a maga kis" egóját". Miközben minden szétrohad...távolabb vagyunk az "európai álomtól", mint az átkosban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Who the fuck is barabásmihály ? Szervezzen akármit...
terlasz
Ez is beállt a gyurcsányozók sorába. Korábban még Dobrev mellett kardoskodott a saját pártjával szemben. Az 1 %-os párját gondolja annyira hitelesnek, hogy legyűri a DK-t. Ez se hülyül már meg jobban. .
jáger laszló
Barabás Ricsi kardot rántott!!
Csak nehogy a saját kardjába dőljön!!
Én nem számítok rá ,mint a +váltóra!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Havanagi
Hogy tud minden kis pcsa párt hőbörögni de az elmúlt 14 év alatt nem tudtak egy lépést sem előre haladni a fidesz ellen,hanem összezsugorodtak.El kéne takarodni ,tiszta here,élősködő mindegyik.Persze majd győztök, egyedül.Aha ! "A tett halála az okoskodás"- Egy színésznek ezt illene tudni!
ittott
hu de nagy pofájuk van. dübörögnek, mint az elefánt mellett KISEGÉR

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.