A kiskereskedelmi forgalom volumene áprilisban 2,7 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakától. A csökkenésben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletek, az üzemanyagtöltő állomások, valamint a bútor- és műszakicikk-üzletek eladásainak visszaesése játszott meghatározó szerepet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

A KSH tájékoztatója szerint az egy hónappal korábbihoz mérten - a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint - a kiskereskedelmi forgalom volumene 1,0 százalékkal mérséklődött. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem, valamint az üzemanyag kiskereskedelem 1,0-1,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelem 1,2 százalékkal csökkent.

Az év első négy hónapjában 0,7 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom elmaradása az előző év azonos időszakához képest.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@csikknorisz: Ráadásul itt nem arról van szó,
hogy kevesebb szarvasgomba, libamáj,
francia sajt, Dom Perignon pezsgő fogyott!
Nem.
Hanem még kevesebb akciós párizsi,
csirke far-hát és társai, ami önmagában is tragédia!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
Amire már több alkalommal igyekeztem felhívni a figyelmet, egy egyszerű közgazdasági fogalom: A vásárlóképes kereslet nélkül nincs semmilyen gazdaság!
Valaki világosítsa már fel ezeket a kreatívokat!
Dr.luigilongo60
Ezeknek a barmoknak aztán mondhatod reggeltől estig.
Fő a forradalom és a Ner-társak gittegylete.
adrenalink
@sokanvagyunk: Sőt! A minőségibb, drágább élelmiszerek irányába sem tolódik el a vásárlásuk, mert ez a réteg már eddig is megengedhette magának, hogy ezeket vegye meg...
Pipec56
Tán még ezen csodálkoznak is ezek az agymenek ott bent az országháznak nevezett diliházban? 47.000-ből nem tudok vásárolni, a rezsire is kevés.
csikknorisz
A növekvő árak miatt egyre többen járnak át a határ túloldalára is tankolni, bevásárolni, ami szintén nem a magyarországi forgalmat növeli, ugyebár. De mit számít ez, a költségvetés megkérdőjelezhetetlen és zseniális, még akkor is, ha már az év első felében borul az egész, mint bili a trambulinon.
kukac50
Az újabb megszorítások eredménye! Nem hozza a várva várt lóvét az államkasszába !
Nem végeztek hatástanulmányt, tanácsadók nem tudnak számolni.
Rúgják ki a tanácsadókat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.