Idén március-májusban a munkanélküliek létszáma 485 ezer volt, ami az egy évvel korábbihoz hasonló, 11,2 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemecsek
A KSH szerint! Mint tudjuk az átlagbér is sokkal magasabb mint azt hittük!
Miért nem tudok egyszer már átlagember lenni ebben a hazában!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemecsek
A KSH szerint! Mint tudjuk az átlagbér is sokkal magasabb mint azt hittük!
Miért nem tudok egyszer már átlagember lenni ebben a hazában!
Feraj49
Persze csak akik nyilván vannak tartva.Akik kikerültek a rendszerből mert már unják és feleslegesnek tartják a M.ü.Központba járkálást mert munkát úgysem tudnak adni,másra sem jók,hogy nyilvántartást vezessenek,meg beírjanak a "kis könyvbe"!.Hatalmas pénzért felesleges a hivatalt fenntartani.
a Pepita
@Hókuszpók: Az unortodox újmódi számítás alapja:
1. Sacc/kábé...
2. Mit kíván a vezír...
kukac50
Akik jelenleg nyilván vannak tartva. + hónap után kikerülnek a munkaügyi központból ha nem talált magának munkát. Azt miért nem számolták hányan nem kapnak munkanélküli segélyt, hányan kerültek át segélyezési rendszerbe.
Legközelebb a védett korúakat teszik állandó nyugdíjassá és majd azt jelentik kevesebb a munkanélküli.
kissnagy
@kukac50: Ne adj őtleteket!Igaz kitalálják ezt maguk is, hamár mást nem is...
kukac50
Most mondták a hírekbe,hogy a rokkantak rokkantságit kapnak ha elérik a nyugdíjkorhatárt,hogy ne kelljen rendes nyugdíjat fizetni.
Munkaképesnek ítéltek olyan bányászt aki tolókocsival közlekedik és egy karja van.
140 ezer forintos rokkant nyugdíjat kapott 20 évig most 28500 a nyugdíja. átminősítették munkaképesnek.
Politikus vizsgálta felül,vagy valami vad barom?
16 fajta rokkantsági vizsgálatot kértek a Strasbourgi bíróságtól,hogy vizsgálják felül
Orbán Viktor Népellenes törvényét!
Ilyenkor felmegy a pumpám,hogy törvények jönnek mennek változnak,csak az emberséges megoldások az emberek tisztelete egy politikai tollvonással megaláznak beteg embereket,lehetetlenné teszik a megélhetésüket.
Ezek az emberek nem anyától valók,hogy emberi észt gondolkodást érzelmeket nem tanítottak Nekik.?
Hol vannak azok a munkahelyek ahol ezeket a rokkantakat foglalkoztatni szeretnék?
Az Interneten városra falura lebontva,milyen munkát mennyi pénzért hány órába kell dolgozni a rokkantaknak sorolják már fel! Pelus cserélését vállalja a foglalkoztató vállalkozó?
QQCSI
@nyanya001: Nem, csak picit másképpen értelmezik a dolgot a KSH-nál, Budapesten,
mint BAZ megyében a Kovács családnál.
KSH : A Munkaügyi Hivatal kimutatása szerint a megyében X ember kap munkanélküli járadékot, ergo a munkanélküliek száma X.
Ehhez képest a megyében Y embernek nincs állása, na de a KSH-nál ilyen rubrika nincs.
darwin
Más mérce kellene:hány embernek van munkaviszonya ,a közmunkások nélkül.Mert az nem mérvadó,hogy ki hány órát támasztja a lapátot.
entero
Ennyit a négy millió mély szegényről Magyarországon.
soljanka
Van tehát 10 millió lakos, 500 ezer munkanélküli, kb 4 milió a munkaképes, ebből 1 millió - jó esetben- becsületesen fizet adót, amiből el kell tartani viktor és csapata seggnyalóit - nos így már érthető, hogy nincs pénz az egészségügyre, oktatásra.
entero
@soljanka: Azért az adókból sok más is épül, nem csak a képviselők fizetésére megy. Abból fizetik az útfelújításokat, a közmunkásokat, a segélyeket, szociális juttatásokat, a tíz gyerekes romákat, stb...
soljanka
Te most a viktor vagy, esetleg a csapata, vagy a seggnyaló??? ( bocs, de,aki ezeket védi az vagy közéjük tartozik, vagy nem magyar valós fizetésből él)

hülye én sem vagyok,tudom,,hogy mire kellENE az adófizetőkpénzét költeni. ( szerintem viktos is tudja, csak nem akarja)
Az utakat pajtik foltozzák többszörös áron,mint a hozzáértők- természetesen közmunkásokat alkalmazva- szociális juttatásokat azért kell adni, mert nem fizetik meg a munkát, a tízgyerekes romákat meg pénzeljék azok, akiknek a fizetésük az elmúlt két évben az egykulcsos miatt nőtt.
entero
@soljanka: Én csak egy vegyesvállalat létrehozója , igazgatója és tulajdonosa vagyok, aki rengeteg embernek ad munkát átlagon felüli fizetésekkel. Létrehoztam két szabadalmat, 3 féle alacsony és magas tüzű csúcskerámiát , és még sok mást is, és szinte minden csak exportra megy. Semmi közöm a kormányhoz, legalábbis ami a meggazdagodásomat illeti, mivel már több mint 20 éve az vagyok, azóta csinálom. Nálam maguk a dolgozók jártak jól az egy kulccsal, mert szinte mindenki 300 ezer felett keres nettóban. Szóval miért is kellene haragudnom rájuk? A saját többletem nagy része megy a gyerekkórházaknak minden évben az eddigiek mellé. A tíz gyerekes romákat meg kár hogy komolyan vetted...
másvirág
Van egy másik félmilliónyi "munkanélküli" réteg:kinek hiányát nem érezné meg társadalmunk.
Szivesen látnám öket az álláskeresök népes táborában:bizonyitván ők a jég hátán is képesek lesznek megélni 47 ezer forint bruttó keresetből "kétkezi munkával " és protekció nélkül.
Levendula
Akkor ezt a félmilliót szorozzuk meg kettővel, adjunk hozzá még egyszer ennyit, és meglesz a munkanélküliek száma. Kb 2 millió ember munkanélküli Magyarországon.
silber13
Hogy is mondja Moldova egyik regényének szereplője? " A statisztika olyan, mint a bikini, sok mindent enged látszani, de a lényeget eltakarja! "
nyanya001
A másik - legalább félmillió -
már nincs is regisztrálva !
másvirág
Van egy örömhír a számotokra ! Következő munkanélkűli félmillió Canadába szakadt roma hazánkfiai kontingense növeli a statisztikát . Rövidesen megjelennek a munkaűgyi központok nyilvántartásában. :-((
Atha
@entero: Király! Komázom a vállalkozó szellemű szorgalmas embereket.
Ezt hoztam én is otthonról.
A politikát rühellem és távol tartom magam tőle, az értelmes, hasznos munkát meg a gyümölcsét viszont nagyon szeretem.
KöBüKi
@entero: Lojalitás nélkül az ember csak egy TETÜ lehet.!!!
entero
@KöBüKi: Még szerencse hogy én lojális vagyok. Csak nem mindenkihez.
kkalman
@entero: Hol láttál útjavítást? Felénk már nincs is út, csak kátyú kátyú hátán, néhol megspékelve egy kevés aszfaltmaradvánnyal. Ha be is tömedékelik a kátyút, azt is úgy csinálják, hogy az a massza, amit beleszórnak max. két hetet bír ki ott, ahová tették.
kkalman
@kukac50: Az íróasztalnak és a seggnyalóknak nincsenek emberi érzelmeik.
entero
@kkalman: Ahol én lakom és ahol a munkámat végzem 20 km a távolság. Az út már régen nagyon siralmas állapotban volt, és nyolc éven át ment az ígérgetés hogy meg lesz csinálva. Most éppen csinálják, felszedik a régit, bemérik, új alapot kap, és legalább 50 évig út lesz, tudom, mert közeli emberekkel beszéltem ezzel kapcsolatban. Most milyen kormány is van éppen?
entero
@kkalman: Hozzád egy ilyen elszólás nem volt méltó.
kkalman
@entero: Lehet, hogy te úgy látod, nem méltó hozzám az ilyen megnyilvánulás, sajnos én is a rokkantak kenyerét eszem, és semmi jóra nem számítok az eddig hallottak alapján az "önként vállalt", kötelező "orvosi" felülvizsgálattól. Még úgy sem, hogy egy rehabilitáltakat foglalkoztató cégtől egészségi állapotom rosszabbodása miatt rúgtak ki.
Ismerőseim közül, akik szintén rokkantak, már nem egyet "vezettek vissza a munka világába" munkahely és a megélhetéshez alig elégséges ellátás nélkül, olyan embernek nem nevezhető személyek, akiknek van ugyan orvosi diplomájuk, de soha, egyetlen percet sem dolgoztak az egészségügyben, mint gyakorló orvosok.
entero
@kkalman: Te ennek a fórumnak egy intelligens tagja vagy, és bízom benne hogy nem küldenek vissza amennyiben jogos a rokkantsági nyugdíjad. A hallottak alapján pedig még ne ítélj, mert az emberek sokszor már azt is tudják amiről még szó sem volt. Az én környezetemben még nem volt olyan akit visszaküldtek volna, a közel 200 ezerből 24 ezret fognak tán visszaküldeni, én bízom benne hogy tényleg csak azokat akik jogtalanul ment el nyugdíjba, mellette meg vígan dolgoztak. Viszont ebben az esetben az orvosukat is elő kellene venni, amennyiben még élnek...
kkalman
@entero: Sajnos kormányunkban és kiszolgálóiban nem tudok bízni. A megelőlegezett bizalmat Orbán és pártja már 1998 és 2002 között eljátszotta nálam. Azóta a szememben folyamatosan az alkalmatlanságukat, arroganciájukat és mérhetetlen hatalomvágyukat bizonyítják.
Arra, hogy kiket küldenek vissza a nem létező munka világába, már volt szó a különböző médiákban is. Ha nézel híradót, akkor te is láthattad, de ha nem láttad, mert egyáltalán nem nézel TV-t, akkor a neten megtalálhatók az ebben a témában készült riportok, de a nyomtatott sajtó is elég bőven foglalkozott már a témával. Orbánéknak nagyon meg kell küzdeni azért, hogy az eljátszott bizalom egy egészen kis töredékét vissza tudják szerezni nálam.
deviance
több az csak a választások közeledtével nem merik bevallani
kukac50
@másvirág: A közmunka is protekcióval történik.
Crazy Globe
Majd ha minden erősen pigmentált,munkához jut akkor jön el a kánaán.
darwin
@Crazy Globe: Most akkor menjek szoliba,hogy dolgozhassak?
entero
@Pipec56: A trágárságot nem igazán szoktam eltűrni. Kulturáltan nem megy?
kedwes
Valami nem gömbölyű!
Valamikor karácsony körül adta ki a kormány a következő számokat.
Három és fél millió ember dolgozik, és adózik!
Ebből 1 és fél millió az első sorból, azaz termelésből származó, és kettő millió a második sorból, azaz a közszférából való.
Aztán februárban jelentette ki orbánc, hogy 5 és fél millió embernek kellene dolgoznia ahhoz, hogy teljes legyen a foglalkoztatotság.
Nos, a két szám között nekem nem félmillió a különbség!
nehogymá
pigmentalt roma sok gyereknek sok segely nem unjatok meg azt latom volt valaki munkanelkuli ¿tudja valaki mikor adnak egyáltalan ¿hidd azt nyugodtan hogy segelyekre megy a pénz.az se mindegy hogy faluba vagy varosba laksz.19000 fejenkent csaladival egyutt es nem jar se kozmunka se semmi.
zsolti
na ebből a topicból is lehet tanulni a sok okosságot... a gazdagság mérőfoka az úszómedence :D
darwin
@nehogymá: Kedveském!Maga is provokátor,vagy csak szimplán analfabéta?
kukac50
@kedwes: Még számolni sem tudnak nem,hogy az ország helyzetét javítani.
Recesszióba jutott az ország csak még nem merik bejelenteni.
darwin
@kukac50: Ez a recesszió a sz@r leánykori neve?
kukac50
@darwin: Igazad van nagyon szar a helyzet,a Fidesz ezt még tudja tetőzni.
darwin
@kukac50: Pont ettől félek,hogy lesz ez még rosszabb is.Az ősz megválasztja ezt az országot.Ha nem lesz felkelés,ez az ország elsüllyed a nyomorban.Két év alatt elérte ez a piszkos banda,ami a törököknek 150 év alatt,a ruszkiknak 45 év alatt nem sikerült : megszűnik magyar lenni az ország.A fiatalok elmennek,maradnak az ötven felettiek,meg a cigányok azon része,amelyik annyira debil,hogy egy repülőjegyre valót sem tud összelopni.Ha csak 10 évvel fiatalabb lennék,én is mennék.
kukac50
@darwin: Ha nem csinál a Fidesz egy 180 fokos fordulatot,de azonnal akkor a tatárjárás az kutyafasza ahhoz képest amilyen szegénység lesz 2014 ig.
kedwes
@kukac50: Drágáim! A fityesz itt Orbagisztánban állandó forgásban van. Állandó forgással kapkodnak bele mindenbe, amit érnek. Miközben forognak tovább, csak nem tudnak ugyanoda jutni még egyszer, mint a szerencsekeréken. Így soha sem ott fejezik be, ahol kellene! A számtan is ezt bizonyítja!
kukac50
Nem a törvénykezéseket kellett volna eltorzítani,hanem munkahelyteremtésre költeni.
Akkor lennének adófizető dolgozók,akkor lehetne több a fogyasztás ami emelné és élénkítené az ország helyzetét. ameddig leépítések,emberek elküldése a cél addig nem várható javulás az ország területén. Igaz majd most azt fogják mondani aratás után a mezőgazdaság, milyen sokat javított a helyzeten.Valahogy mindig többet mondanak mint ami valójában termett. Ezzel nem javítanak az ország helyzetén csak önmagukat csapják be.
másvirág
Magyarország talpra állásához ennek a félmillió embernek nyomdában kellene
dolgoznia és pénzt kellene nyomni három műszakban. (kormányt távol tartani.) :-))
sza
Csak??? És a többit minek hívják?
Dr.luigilongo60
@sziráki ágnes: A munkanélküli segély 9 hónapról való redukálása három hónapra is már nagyot lökött a statisztikán, hát még a közmunka.
A KSH vezérét sem véletlenül tették lapátra, megfelelő zembert mindenhová.
sza
@Dr.luigilongo60: Nagyon sok munkanélküli nincs is nyilvántartva mert nem kapnak semmit. Így könnyű javitani a statisztikát. Csak azt nem értem minek ezek a hazugságok , hisz mindenki tisztában van a dolgokkal.
kukac50
Akiről Ők tudnak,akiknek már nem jár a munkanélküli azok segélyen vannak azokat már nem számolják.
másvirág
Hol van a másik félmillió? Ha csak ennyi a munkanélküli akkor minek teremteni egymillió munkahelyet ?
sport50
szerintem @entero@mindent tud .őt kellene megkérdezni nála már csinálják az utat,azt is tudja mennyi leszázalékoltból mennyit küldenek a "munka világába"vissza.itt a viharsarokban sok a munkanélküli,van aki közmunkás,36000ért,de olyan is sok van akinek gyerek,család,és elmegy inkább feketén dolgozni,mert éheznének!!!van aki azt kérdezi,ha 8órát lesz közmunkán,mikor keres magának rendes melót,napközben nem tud!!!
overdose
+ akik kikerültek a regisztrálás alól!
kukac50
Ha lenne egymillió munkahely már javulna az ország helyzete,mivel nincs így a recesszió egyre láthatóbb,vagy az összeomlás.
nyanya001
Lemaradt a más... azaz másfél millió !
QQCSI
Azok az ismerőseim, akik elmentek az országból,
mindegyik dolgozott, csak épp nem tudott megélni a fizetéséből.
Marad itthon a segélyes, meg a nyugdíjas.
Ja, meg a Századvég munkatársai a többi sóhivatalival...:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.