Jövő ősztől 800 forint alatt nem lehet majd hagyományos cigarettát kapni, a középáras termékek ára 900 forint körül lesz, a prémium termékeké pedig eléri az ezret. A sodródohány és cigaretta közötti jövedékiadó-különbség...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Sosem lehet elég drága ahhoz, hogy még úgy is túl sokan meg ne vegyék...
Nem kevesen vannak olyanok, akik inkább a saját (és ami még rosszabb, a család) szájától vonják meg a falatot, mintsem hogy erről az átkozott, füstölgő bűzrúdról lemondjanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Minimum egy Kossuth díjat érdemel, aki megfejti mit is akar az állam a dohányzással kezdeni.
Egyfelől a termelőktől a gyártókon keresztül a fogyasztókig, mindenkitől beszedi a magas adókat, több címen is. Másfelől tiltja a dohányzást, üldözi a dohányosokat. Extrém eset, mindenki abbahagyja a dohányzást, nincs szükség a gyárakra, a termelőkre. Megszűnik a termelés, elapad a dohányból származó mindenféle adó, amit pótolni fog újabb adóemelésekkel. Na akkor most mit is akarnak? Sok adót a dohányból, vagy egészséges embereket?
QQríkú
Leszokni a cigarettáról semmiség!
Én már vagy százszor elszoktam:)
(Karinthy Frigyes)
batukán
Inkább azt emeljék, mint az alapvető élelmiszereket...
musicnummer1
Na ebben nem értek egyet; a dohányzásról le lehet szokni, én 80 (!) darab cigit füstöltem el naponta , és 1995.dec.11-én azonnali hatállyal letettem...azóta egy slukkot sem, a tüdöm kitisztult...önként mondtam le, semmilyen orvosi tanács nem kellett, igaz amikor rászoktam, akkor is önként szoktam rá...Willingskraft( akaraterö) ez az egy, ami emberi tulajdonság, ezt nem lehet megtanulni, ezzel születni kell.Az nem is gondol rá, hogy az egészségkárosodás mellett éves szinten csak 1 doboz/nap, mennyit vesz el a családi kasszából.. csak egy "olcsó" cigi 600.- x 365 nap = 219000.- / év !!!
Ja, és amikor én cigiztem /Sophianae/ 7.- Ft( Hét HUF ) volt az ára... Van aki még emlékszik erre ???
barew7
@musicnummer1: Van bizony! Fecske 4,40; Terv 4; Symphonia 4,50; Kossuth 3,50;
Munkás 3; Sport 3,50; Mátra 3,50; Harmonia 4; Sellő 2,60; Stb. Átlagfizetés 1200-1800 Ft.
marlin2
Ez is szerves része a Fidesz-Kdnp pénzbehajtó(!) intézkedéseinek, amivel a zembereket "megrendszabályozzák"!!
A "kisembertől" ( a "melós"munkanélküli, meg a lesűlyedt középosztály) zedik a pénzt a saját jólétük biztosítására, mert már ennek köze nincs a "dohányzás ártalmaihoz"!!
Mert a 2/3-ad fülkeforradalmárai "ezt akarták"!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.