Rejtély, hogy miért, de meg sem kottyant neki a fajtársai felét kipusztító vírus, változatos, ráadásul profi szakemberek foglalkoznak vele, akik még mindig tudnak újat mondani. A kormány új stratégiai fegyvert talált a magyar mezőgazdaságban, Kínának és Indiának ajánlgatja a magyar pontyot és egy még merészebb tervet is dédelget: magyar pontyokkal segítené az óceánok élővilágának megmentését.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
Ne reménykedjünk ez sem lesz nagyobb dobás mint anno a román kőolaj a Francia finomítóknak. Kábítás az egész. Elterelni a figyelmet, az itthoni pocsolyákról!
onizuka
Ezek már azokban a halastavakban tenyésztett pontyok, amiket Torgyán doktor a belvíztől áztatott földek helyére vizionált?
KöBüKi
@Zsoel: Első helyen áll a süllő.!Csak oxigén dús folyóvizben él meg,no és a balatonban.!Legizletesebb a kősüllő ill.a körösökben fogott.!Követi a nagy bajuszos folyami vagy lesőharcsa.!Egyedien kitünő a megnőtt törpeharcsa.!A kárász pocsolyaizü,a tükörponty zsiros,a pénzes nyurga ponty viszont nagyon jó izű.!És végül a pisztráng.!Nagyon jó a szalajka völgyben nevelt tavi is,de amit a hegyről jövő zubogókban fogsz annak nincs párja.!!!
Zsoel
@KöBüKi: Jól mondod, azzal a kitétellel, hogy nálam második helyen a pisztráng áll, és utána a csuka jön. A harcsa a negyedik helyre szorul.

Egyszer, úgy két éve, épp itthon időző svájci rokonaink meghívtak minket vacsorára egy helyi vendéglőbe (több is van a falunkban, mivel elég frekventált helyen fekszik, és sok az átutazó). Anyukám süllőt rendelt magának (grillezett süllő zöldségágyon, vagy valami ilyesmi volt a fogás neve). Én nem akartam azt rendelni (és milyen jól tettem!), mert inkább valami tartalmas sertéshúsételre vágytam, de azért nem tudtam ellenállni a süllő csábításának; mikor kihozták az ételt, összefutott a nyál a számban, és mivel Anya úgyis mellettem ült, feltűnés nélkül kunyoráltam tőle egy falatot... Majdnem visszaköptem a tányérra, olyan ocsmány, büdös, nyúlós, zsíros volt!!! Ha hiszed, ha nem: pangasiust tálaltak föl neki süllő gyanánt! Mivel ugye a saját lakhelyünkön voltunk, nem akartam jelenetet rendezni, csak csöndben elmondtam jó anyámnak, mi a helyzet (ő azért megette, de mindenképpen fontosnak tartottam tájékoztatni róla, hogy amit eszik, az nem süllőhús), de én azóta sem mentem többet ennek a vendéglőnek a közelébe sem, még annak ellenére sem, hogy amit nekem hoztak ki, az tényleg sertéskarajból készült, és finom is volt.
onizuka
Egy ponttyal körbe lehet utazni a világot a zadófizetők pénzén. Tényleg chilei cseresznyeszaga van ennek a halnak.
onizuka
@Zsoel: Addig volt süllő míg süllt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.