Rejtély, hogy miért, de meg sem kottyant neki a fajtársai felét kipusztító vírus, változatos, ráadásul profi szakemberek foglalkoznak vele, akik még mindig tudnak újat mondani. A kormány új stratégiai fegyvert talált a magyar mezőgazdaságban, Kínának és Indiának ajánlgatja a magyar pontyot és egy még merészebb tervet is dédelget: magyar pontyokkal segítené az óceánok élővilágának megmentését.
Forrás:
Origo
RSS tartalom,
A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
20 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Egyszer, úgy két éve, épp itthon időző svájci rokonaink meghívtak minket vacsorára egy helyi vendéglőbe (több is van a falunkban, mivel elég frekventált helyen fekszik, és sok az átutazó). Anyukám süllőt rendelt magának (grillezett süllő zöldségágyon, vagy valami ilyesmi volt a fogás neve). Én nem akartam azt rendelni (és milyen jól tettem!), mert inkább valami tartalmas sertéshúsételre vágytam, de azért nem tudtam ellenállni a süllő csábításának; mikor kihozták az ételt, összefutott a nyál a számban, és mivel Anya úgyis mellettem ült, feltűnés nélkül kunyoráltam tőle egy falatot... Majdnem visszaköptem a tányérra, olyan ocsmány, büdös, nyúlós, zsíros volt!!! Ha hiszed, ha nem: pangasiust tálaltak föl neki süllő gyanánt! Mivel ugye a saját lakhelyünkön voltunk, nem akartam jelenetet rendezni, csak csöndben elmondtam jó anyámnak, mi a helyzet (ő azért megette, de mindenképpen fontosnak tartottam tájékoztatni róla, hogy amit eszik, az nem süllőhús), de én azóta sem mentem többet ennek a vendéglőnek a közelébe sem, még annak ellenére sem, hogy amit nekem hoztak ki, az tényleg sertéskarajból készült, és finom is volt.
Új hozzászólás