A svájci győztes, Nemo olyan nagy hévvel rázta a győzelmi ereklyéjét, hogy túl nagy erővel csapta a földhöz, így az üvegből készült trófea eltörött.

Alig nyerte meg, máris botrányba került az Eurovízió győztese – Szerinte az Eurovíziónak is szüksége van javításra

Fotó: Instagram/Eurovision

Idén egy svájci előadó vehette át az Eurovíziós Dalfesztivál trófeáját. Nem sokkal később azonban nemhogy a trófeát törte el az énekes, de még elmondása szerint még az ujját is – közölte a szeretlekmagyarorszag.hu.

Május 11-én, szombaton tartották a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál nagydöntőjét a svédországi Malmőben, ahol – Hollandia kizárását követően – összesen 25 ország képviseltethette magát.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált az összpontszám (591 pont) alapján végül a svájci Nemo nyerte meg. Miután a magát nembinárisnak valló – s ezzel a dalfesztivál történelmének első nembináris győzteseként – 24 éves svájci énekes-dalszerző átvette a trófeát, katasztrófa történt a színpadon.

Nemo meghatódottságában annyira nagy hévvel rázta a győzelmi ereklyéjét, hogy túl nagy erővel csapta a földhöz, így az üvegből készült trófea eltörött.

Nemo elárulta, hogy be kellett csempészniük a nembináris zászlójukat az eseményre, miután az eurovíziós szervezők közölték velük, hogy nem használhatják a zászlós felvonuláson vagy a fellépésük során – közölte a mandiner.hu.

Be kellett csempésznem a zászlómat, mert az Eurovízió nemet mondott. Ez egyértelműen kettős mérce. Megszegtem a szabályt és összetörtem a trófeát. A trófeát meg lehet ragasztani – és lehet, hogy időnként az Eurovíziónak is szüksége van egy kis javításra

– jelentette ki Nemo.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Őrnagy
Ha Európa képes egy ilyen korcsból bajnokot csinálni, akkor Európa akkora aberrációs lejtőn van, amiből a június 9-i választás nem fogja kimenteni, hogy visszatérjen a normalitás útjára!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Bújnak elő a látens buzik, mint a bolondgombák eső után.
Pálinkás Pál
csodálkoztam volna ha nem valami köcsögöt válsztanak...de porszem került a gépezetbe, ez nem nigger,nem arab.. mit szól így a világ..?..
almalibre
A szám egy zagyvalék volt, tartalmazott operakórust és rap-et is. Lényegében a refrénből összesen 3 hang kombinációja volt fülbecsengő, amit az eredményhírdetésen többen is ismételgettek. A mezőnyben voltak ennél rosszabb számok is, satnya disco zenék is, de voltak hétköznapi füllel értékelhetőek is, sőt ( az eredeti Euroviziós elvekre emlékeztetően) olyanok is melyek a versenyző országok kulturáját vitték szinpadra. De egyértelmű, hogy egy nőnek látszó nő, vagy pasinak látszó pasi nem nyerhet hacsak, nem tömi tele a tánckart hányingert keltő efektekkel.
A zászló mizériát nem értem, mert mindenhol látható volt az LMBTQ zászló, s őt a képváltó szpot is lényegéban az volt. Csak az lehetett az ok, hogy nem akarták, hogy arról beszéljenek, hogy „új nemzedék” sem egységes...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.