Gettóparancsnokként szerepel egy 1944-es hirdetményen Csatáry László, a 97 éves férfi korábban azt állította, hogy szimpla közigazgatási munkát végzett Kassán, és nem követett el háborús bűnöket. Csatáryt júliusban vették őrizetbe, miután a brit Sun megtalálta Budapesten.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ernokiss
Ezt most már nehéz lesz tagadnia cs. lászlónak... a lap alján ott van nyomtatásba rakva a neve és a bűnös tisztsége...
kep.index.hu/1/0/319/3191/31910/3191084_6c3806da2d35006a851ceec5c2c68a33_wm.jpg
ernokiss
Gondolom most meg azt találja majd ki a nagyon okos ügyvédje, hogy ez meg hamisított nyomtatvány. Tegnap az egyenruhák színével jöttek elő, ami annyira pofátlan volt, hogy egyszerűen nonszensz mint védekezés. Ma pedig majd nyomdai hibára vagy hamisításra fognak hivatkozni, hiszen ezek a legpofátlanabb védekezési lehetőségek. Én mindenesetre cs. lászló helyében már régen bocsánatot kértem volna a zsidó áldozatok hozzátartozóitól, akiket én küldtem a halálba vagy valami megbánás-féle dolgot tanúsítanék, hogy legalább szánalmat ébresszek az áldozatok hozzátartozóiban a koromra tekintettel. De nem! Még mindig mélyen antiszemita (60 évvel később és egy elveszített és elítélt háború után is) és a megbánásnak nyomát sem látni ezen a vén, náci-elvű öregemberen. Nem is tudok mást írni róla, nem is lehet másféle jelzőkkel illetni...
gyevi_biro
Gerinces ember NEM KÉR elnézést!
Amúgy sem hinné el senki, tehát felesleges lenne.
Legyünk már kicsit őszinték, ma nem ezt tennék sokan amit ő tett?
Igaz ez nem menti!
sza
@ernokiss: 97 éves! Röhög a markába!
ernokiss
@gyevi_biro: Gerinces ember NEM KÉR elnézést! - Ez meg milyen náci marhaság? A civilizált ember beismeri a hibáit és tanul belőle, ha pedig állat módjára viselkedett akkor az a minimum egy embertől, hogy bocsánatot kér! Hogy vetemedhet valaki arra, hogy ekkora ökörséget írjon, hogy "gerinces ember NEM KÉR elnézést"! A gerinctelen , rasszista, fasiszta, antiszemita, meggyőződéses náci nem kér elnézést, mert a bőr olyan vastag a pofáján, hogy mindent elbír és a gerince olyan puha, hogy szinte észre vehetetlen. Alapállásból ostoba hülyeségeket nem kellene leírni és terjeszteni. Aztán azt írod, hogy "ma nem ezt tennék sokan..." Hát NEM!!! Akkor se tették meg sokan azt amit cs.lászló megtett (lásd ő váltotta az emberségesnek ítélt gettó-parancsnokot) és ezzel ma is így vagyunk sokan! Egyébként meg ne magadból indulj ki és ne általánosíts! Egy meggyőződéses náci, egy megélhetési hungarista nyilván így gondolkodik mint te, de a többség ma is elutasít titeket és mélyen elítéli cs. lászló bácsi szadisztikus tetteit.
gyevi_biro
@ernokiss: Bocs, de én élő embereket tanítottam majd később melóztam lakatosként műhelyben.
Én az egyszerű dolgozókról írtam, nem azokról akiknek diploma van a zsebében!
Tudni kell elvonatkoztatni a saját véleményünktől néha és akkor mindjárt sokszínűbb a világ.
Nem árt persze belenézni abba is, hogy miért azt írta a másik amit írt!
Hidd el (ne tedd) nekem, hogy az átlag ember ma pontosan ugyanazt tenné mint anno tett.
Hosszú és nem itt kell egy disszertációt megvédeni, de tudom, hogy mit és miért írtam.
ernokiss
Akkor nyilván azzal is tisztában vagy, hogy nagy marhaságot írtál. Az ember józan ítélőképességét nem a végzettség vagy a diploma megszerzése szabályozza. Az belülről jön és leginkább attól függ, hogyan szocializálódtál. Egy erősen reakciós és fasiszta/hungarista családban nyilvánvalóan egyetértenek cs. lászlónak a náci kollaborációjával és a zsidók irányába megnyilvánuló szadizmusával.
X-ray
Naná hogy az volt, nem balett táncos...
gyevi_biro
@ernokiss: Bocs, de látom eszed ágában sincs megérteni azt amit írtam!
Most akkor kettő lehetőség van előttem.
Ha jó szándékúnak vélelmezlek akkor azt állítom, hogy funkcionális analfabéta vagy.
Ha ezt elvetem akkor pedig kénytelen vagyon feltételezni a butaságot rólad.
Egyikről sem tehetsz.
Olyan szavakat használsz melyek értelmével valószínűleg nem vagy tisztában:(
De nem fárasztalak, amúgy sem érted.
Csizmás Kond
Az egész Csatári ügyben több a szégyellnivaló mint az igazságszolgáltatási akarat.
A öreg ha bűnös volt zárják be ez a törvény viszont az, hogy hónapokig, évekig csámcsognak rajta az már kezd utálattá válni.
Akkor háború volt, és mint tudjuk minden háború képes felszínre hozni az emberi indulatokat, ez így volt régen is és így van ma is.
A mai háborúkban is vannak katonák kiknél hamarabb elszakad a cérna, azok ok nélkül gyilkolnak, erőszakoskodnak, saját társaikat veszélyeztetik, de elsimítják a dolgokat, viszont egy hetvenéve történt eseten, csak azért mert valakik úgy akarják képesek elpiszmogni, éveket és úgy tüntetni fel, mintha az volna világ egyetlen menekvése minden bajok elől.
Ha ebbe is jobban belegondolunk akkor ismét arra a következtetésre jutunk, hogy ismét nem az igazságtétel a fontos, hanem a meghurcoltatás.
nahát
Ha találnak Élő tanukat akik tanúsítják ,hogy bűnös akkor ítéljék el. Valódi bizonyíték nélkül vádaskodni törvénybe ütköző! 60+ év után mindenki az mond amit akar!!
ernokiss
@gyevi_biro: Azért mert ostoba vagy és hülyeségeket írsz, ne engem hibáztass! Most már tudom egyébként, hogy egy gerinctelen náci nem kér bocsánatot és nem látja be a hibáit. Immáron azzal is tisztában vagyok, hogy bármit írnék is neked arról, hogy veszíteni is tudni kell és a hibáinkat civilizált lényekként mindenkoron illik beismeri, azt mégsem teszem meg, mert az elcseszett szocializációd miatt azok csupán pusztába kiáltott szavak lennének,...úgy sem értenéd...

Vaskereszttel a nyakadban, feketébe öltözve és rúnákat magadra tetováltatva menjél nyugodtan némán vigyázzállni a cs. laci nácibácsi háza elé és értetlenkedj azon, hogy nem emelik piedesztálra ezt a nemes lelkű, közel két méteres náci ...kupacot. Bízom benne és reménykedem abban, hogy egyszer a te családod is összeszedi egy cs. laci bácsihoz hasonló szadista, aki csupán faji alapokra helyezve kirabolja, megalázza, összeveri aztán pedig krematóriumba küldi őket. Ne csodálkozzatok azon, hogy a gyűlölet ellenetek fordult! A gyűlölet mindenkoron gyűlöletet szül!
Csizmás Kond
@ernokiss: ismét a vaktetű effektus...hát a cion barátaid nem ugyanott visítoztak, és még vandál módon tele is raggatták az ajtót címkékkel...az nem gyűlölet ?
...ahányszor a rabbid tudta és ellenőrzése nélkül írsz mindig csupa marhaságokat böfögsz...
ernokiss
Vakond: A cs. laci nácibácsinak szedték össze a zsidók a családját vagy a cs. laci nácibácsi szedte össze az ajtaját elcsúfító zsidók családját? Csodálkozol azon ha utálják? Sötét agyú zombi! Fogd fel: Ok-okozat! Egyébként a ragasztgatás még mindig jobb de legfőképpen civilizáltabb kinyilvánítása a véleményünknek, mint robbanó labdák kertekbe dobálása vagy molotov-koktélok ablakon való behajítása vagy éppen ártatlan ötévesek hátba lövése...
Csizmás Kond
@ernokiss: Nem jut semmire a korcs szemita nevezgetéseddel, csak még jobban tudatosítod a vérszomjas hajlamotokat.
Ha szorult volna némi értelem beléd felfognád, hogy nem garázdasággal és ellenpéldával kell érvényt szerezni valaminek hanem a civilizált magatartással.
...és egyébként az ilyen fantáziadús erőlködésed nem agyműködésre vall inkább koktélenergiára.
ernokiss
@Csizmás Kond: Van pofád ezt leírni? "nem garázdasággal és ellenpéldával kell érvényt szerezni valaminek hanem a civilizált magatartással..." Te szánalmas, kétszínű, beteg zombi! Az utcakő felszedő, kukagyújtogató, rendőrverő, ártatlanok házaira puskákkal támadó kutya mindeneteket, azt a hazug, elvtelen, gerinctelen náci mindenit neki! Takarodj a szemem elől, te szánalmas, lelki-beteg, emberi hulladék!!!
Csizmás Kond
@ernokiss: Egyre jobban meg vagyok győződve, hogy az a tébolyult kertészákos a rabbid...pontosan ugyanaz a semmiházi, értéktelen, cél-nélküli, beteges kifejezés.
...tényleg korcs kutya vagy...csak az tud ilyen falsul csaholni.
ernokiss
vakond: náci kutyaütő, bűnözővel nem állok szóba. A füstös presszók, húgyszagú törzsközönségét kitevő dologtalan trógerek zavaros "gondolatait" elemezgetni nem az én műfajom. Csatáry meg nemsokára utazik a fegyencjárattal Kassa városába a nagy tömlöcbe, ahová 60 éve behívója van!!!
Csizmás Kond
@ernokiss: De szóba fogsz, nincs annyi gerinc benned, hogy csendben elhúzz...
Amúgy Az ilyen Csatári félék a hozzád hasonló ernyők által szaporodnak.
ernokiss
vakond: náci kutyaütő, bűnözővel nem állok szóba. A füstös presszók, húgyszagú törzsközönségét kitevő dologtalan trógerek zavaros "gondolatait" elemezgetni nem az én műfajom. Csatáry meg nemsokára utazik a fegyencjárattal Kassa városába a nagy tömlöcbe, ahová 60 éve behívója van!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.