Az Állam kedvező feltételeket teremtett a lakossági állampapírok megvásárlásához, azzal a nem titkolt céllal, hogy a lakosságot is bevonja az állam finanszírozásába. Nos, a statisztikák azt mutatják, ez sikerült. Mégis vannak érdekes ellentmondások...

Feltöltő: Wimevi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
@varirmag: gondolkozz el varimag azon, hogy egy ideje a tv-ben is és a neten is mindenhol az államkötvényes reklámba botlassz. tehát az agymosás egyik része sikerült. mert hidd el a nestlé kakaópor sem jobb annyival a szerencsinél, de tudod a reklámkampány sokat lendít a dolgon. és tudod ezt a kampányt a te adóforintjaidból fizetik. és a hab a tortán, hogy kb 8 % kamatozású, amit szintén a te adóforintjaidból fizetnek majd ki. mennyi is lenne az imf hitelé? mondjuk azt is te fogod nyögni, de az kevesebb lenne. és mindezt azért mert akiket szintén a te pénzedből fizetnek, maguknak a munkájukért, jól megérdemelt fizetést adjanak. és mi is lenne ez a munka, csupán csak annyi, hogy ne kelljen olyan kölcsönöket felvennie az államnak (részben a saját fizetésükre is) amiket majd neked kell visszafizetned.
na ebbe jól belegabajodtam
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
..jól is teszi, minek rothasztani a pénzt a bankban ?
Kutyafüle
@kedwes: Már akinek van:)) Gyakorlatilag az államkötvényt is felfoghatjuk "békekölcsönnek" azzal az eltéréssel, hogy az állam egy meghatározott időre adja, és minimális , de meghatározott kamatra. 7-esetleg 8 %-ra. Viszont ezt köteles kifizetni a lejártakor.
De hidd el, nem olyan széles az a réteg, aki 3-5 éves futamidőre kötvényt vált ki. Ez is a nagypénzű ,szűkebb rétegre jellemző
QQCSI
@Kutyafüle: Nálad a pont!
Akinek van fölösleges pár milliója, megint jól jár, mert garantált kamatot kap,
azoknak a jelenlegi és jövőbeni adójából, akik máról holnapra élnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.