Jogos önvédelemnek tartják a Jobbik két képviselője, hogy a szombati Pride ellen rendezett tüntetés egyik résztvevője fejbe rúgott egy rendőrkutyát. Közzétette: pecsnews , dátum: 2012. 07. 09. You Tube

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
marlin
A videón egyértelműen látszik, hogy az "állat" hergelte a kutyát, a rendőr pedig "laza pórázon tartotta" ami az adott helyzetben természetes!!
Az állatvédelmi törvény alapján az "állatot" el kell(!) ítélni!!
marlin
@marlin: És még egy megjegyzés!! Az "állat" egy jellemzően(!) besz@ri, gyáva, patkány!!
ernokiss
De ezt is megvédi a pólója. Amíg a póló védelmét élvezik, bármit megtehetnek, mi meg csak nézhetünk és szoronghatunk, nehogy 10-el túllépjük a megengedett sebességhatárt, hazafelé, fáradtan, munka után...
Csizmás Kond
A felvételen az látszik, hogy a rendőr a kutyát rávezeti a támadóra...de hát ez is volt a dolga viszont a kutya a zűrzavarba későre vette észre a rugdalózó szándékát ezért kapott egy pofást.
Itt a kutya csak mint eszköz szerepel sem felelőssége sem döntési vagy ítélési joga nincs.
A hibás a tüntető és a rendőr...mindenki a maga hatáskörében .
ernokiss
@Csizmás Kond: ahogyan tegnap is az állapotos asszony volt a hibás, mert minek állt az analfabéta, szélsőjobbos polgárőr gázpspray-ének hordirányába, ugye? Ezekkel a szánalmas magyarázkodásokkal csak magatok alatt vágjátok a fát! Ezért váltatok hiteltelenné még a sajátjaitok szemében is. Sokszor olvasok már csalódott hozzászólásokat szélsőjobbosoktól más fórumokon. Elfordulnak tőletek sokan, mert ti már csak a bűnt mentegetitek, pontosabban a saját bűneitek mentegetése a programotok és a napi elfoglaltságotok. A bűnt pedig csak megvetni és elítélni lehet, ezt trombitáljátok több éve, miközben már naponta csak a hozzátok köthető balhékkal vannak teli a lapok. Ez így szánalmas...

A rendőrkutya nem rendőrnek minősül egyébként? Csak kérdezem...mert akkor más lenne a leányzó fekvése és megint csak a póló-védelemre tudnék visszacsatolással hivatkozni...
Csizmás Kond
@ernokiss: Ha cáfolni akarsz legalább egy egérfarnyi érvet próbálj leírni.
A rendőrkutya rendőr, mint ahogy a postagalamb is postás...
A rendőrségnek joga és kötelessége állatokat is bevetni az eredményesség érdekében. Azok lehetnek nyomkövető, szagkövető, őrző-védő szolgálatban vagy életmentésben de nem szabadna használja támadásra. Itt pedig azt tették.
A tudatlanságodból fakadó liberálisnak képzelt viselkedésed csak lejárat és egyoldalúvá tesz, ezért jobb ha más rabbit választasz oktatónak.
másvirág
Egy apró észrevételem van !
A kutyán szájkosár volt ! A jobbikos tűntetön viszont nem !
(Lehett véletlen műve,de elképzelhető,hogy a kutyának ismerös volt 2006-ból a "rúgdalódzó"?)
sza
@Csizmás Kond: Nehogy már védd azt a mocskot aki belerúg egy szájkosaras kutyába!
sza
A kutya arra van betanítva hogy védjen . A gazdáját. ez a mocsok este , szájkosár nélkül találkozzon édes kettesben a kutyussal! Nemigen lenne neki mivel rugdosni utána!
ernokiss
@sziráki ágnes: De védi, mert ő is így szokott viselkedni a közbiztonsági séták után.
sza
@ernokiss: A kandúr rendes ember, csak kicsit más a véleménye.Ő úgy látja hogy a rendőr a kutyát rávezeti ma támadóra. Én nem . Én úgy vettem észre hogy a rugdosós ment neki!
ernokiss
@Csizmás Kond: Te szerencsétlen, a kutya támadt szájkosárral? Legalább hülyeségeket ne írj! A rendőrkutya is rendőrnek minősül, tehát akkor hivatalos személy ellen elkövetett könnyű testi sértés bűncselekmény miatt miért nincs eljárás alá vonva az állatkínzó? Már megint a póló láthatatlan védelme? Most már beszerzek egyet, mert ahogyan látom ez minden intézkedés ellen megvéd, bármit tesz is a viselője...szinte csodaszámba megy...
Dr. Felipe
Nálunk a honvédségnél mikor még katona voltam, volt objektum őrzésre kihelyezve egy kiöregedett tömegoszlató kutya. Zeusz volt a neve. Na az herére volt kiképezve. Mondjuk azt nem rúgta volna pofán a jobbikos mert a tökei nélkül ment volna haza.
Csizmás Kond
@sziráki ágnes: Nem védem, csak azt tartom helytelennek, hogy állatokkal támadnak emberre olyankor amikor az nem indokolt.
Ez is ugyanilyen tüntetés volt mint mikor a Csatáry háza előtt sikítoztak...akkor miért nem vonultak ki kutyás söndörök ?
A buzi, cigány meg hasonlók védése érdekében bevetnek mindent máskor sehol senki...nem furcsa ?
másvirág
@Dr. Felipe: Akkor ,hogy "szaporodik nemzetünk" ha egy kutyuli-mutyuli leharapja a "jobbik-szerszámot"?
Csizmás Kond
@ernokiss: amúgy ha már ennyire szíveden viseled a söndör viselkedését, légyszíves idézz legalább egy sort abból a törvényből ahol írja, hogy a kutyás rendőr rávezethetí magyarul uszíthatja a kutyát civil emberre mielőtt az törvényellenességet követett el.
sza
@Csizmás Kond: Lehet hogy bevetik őket csak te nem mindig veszed észre! Elmondok neked egy történetet. Lakik erre mifelénk egy roma bűnöző. Kábítószer, fegyverek... meg ilyen finomságok. Az eset már vagy 15 éve történt. Kocogok haza a munkahelyről, fogom a kukát vinném ki... A kapuban elém állt egy nagydarab fegyveres férfi, az arca olyan harisnyával vagy mivel el volt takarva. Nem látszott csak a szeme. Nagyon udvariasan figyelmeztetett hogy menjek vissza. Nem vettem az utcában észre sem embert sem kutyát , sem autót, pedig amikor hazaértem már ott voltak. Úgy elbújtak hogy az eszem megáll! Vagy fél óra múlva éktelen kutyaugatás, az összes kutya akik az utcában laknak mind ugatni kezdett. 3 kutyával teperték le, már valahol a szomszéd falu határában. Ember nem érte volna utol. Ezeken a kutyákon nem volt szájkosár. Nem bántották csak ott ültek mellette míg a rendőrök oda nem értek. Illetve csak egy . A másik kettő, a társával hempergett , akinek nem volt annyi esze , hogy ne vergődjön. Na azt elintézték. Közben benn a házban a gyerekek meg az asszony előtt a negyedik kutyus sorba mutogatta hol van a szajré elrejtve. Meg is találtak mindent.
Csizmás Kond
@sziráki ágnes: Más dolog bűnözőt üldözni és más egy tüntetésen bevetni. Itt ha nem volt törvényes vagy bejelentett a megmozdulás akkor sem szabad gazemberként kezelni az ottlévőket.
másvirág
@Csizmás Kond: 1. RENDÖR MAGA A TÖRVÉNY !
Vétség esete forog fent :elbirálására az első passzusban jelölt személy tevékenysége irányadó!
sza
@Csizmás Kond: Arra céloztam hogy te azt írtad: " buzi cigány megvédésére bevethetik" .Azzal hogy a rendőrök kutyával mennek ki nem gazemberekként kezelik a tüntetőket.
marlin
@ernokiss: Hagyd rá, mert úgy jársz, mint "csutak"!! :-(
ernokiss
Jogos védelmi helyzetről akkor beszélünk, ha valaki a saját vagy más élete, testi épsége ellen intézett jogtalan támadástól védi meg a megtámadott személyt. Vagyis minimum kell hozzá támadás, aminek jogtalannak kell lennie. A felvételen látható esetben egyik feltétel sem állt fönn. Támadás szóba sem jöhet, hiszen a kutyán szájkosár volt, és pórázon fogta az őt vezető rendőr. Így támadni a kutya nem is tudott volna. Az pedig teljesen jogszerű volt, hogy a kutya jelen volt a rendőri intézkedés során, hiszen a rendőrségi törvény szerint a rendőr szájkosárral ellátott szolgálati kutyát – pórázon vagy anélkül – kényszerítő eszközként akkor alkalmazhat, ha a testi kényszer alkalmazásának feltételei fennállnak. Testi kényszert intézkedés során ellenszegülés megtörésére lehet alkalmazni, az inkriminált esetben pedig egy jogellenessé vált gyülekezés oszlatása folyt. A kör bezárult. Se támadás, se jogellenesség, se jogos védelem.

(Szerző: Pokerface)
Disznópofa
Abszolút nagy tévedés, hogy itt jogos önvédelemről lenne szó. A kutyának eszében sem lett volna támadni, ám látszik a felvételen, hogy a hülye gyerek saját magát hergeli, alig várja, hogy bele rúghasson a kutyába.
A szélsőjobb amilyen módon újabban viselkedik, azt fogja elérni, hogy a Jobbik támogatottsága drasztikusan csökkenni fog, mert az emberek nagy részének nem tetszenek az ilyen viselkedési formák! Remélem a jóérzésű emberek tudják a dolgukat!
Csizmás Kond
@sziráki ágnes: ...láttál te mások védelmében kutyásrendőrt ?
másvirág
@marlin: Miért ? Megharapta egy rendörkutya "Csutak Úrat" ?
@Pálinkafőző Rézüst: Mást is megharapott az a bestia Kutya ? :-))
másvirág
@Csizmás Kond: Talán önvédelemböl ! :-)) ?
másvirág
@marlin: :-)) TÚDÓMM ! :-) Aki hűlye az is marad ! :D
Csizmás Kond
@ernokiss: megnézted a felvételt vagy csak az első kockák alapján jártatod a lepénylesődet ,
Az igaz, hogy a kutya nem támadott volna. mert az első elindulása után visszakanyarodott de a rendőr a pórázzal másodszorra is rávezette. Az is igaz, hogy a hősmanus rúgni készült de azt a rendőr is ugyanúgy látta és tudta mint mos mi, ezért is vezette rá a kutyát másodszor amit nem szabadott volna, ugyanis van botja meg minden nyugodtan üthetett volna. és akkor a rúgás esetleg rá irányul nem a kutyára ...
Amúgy amilyen barbár mód kutyákat rugdosni ugyanolyan barbárság kutyával oszlatni.
másvirág
@Csizmás Kond: Az igazi barbarizmus a tüntetés ! (Elszabadulnak az indulatok ):-((
Jól megválasztott kormány esetén nincs szükség tüntetésre ! (SE KUTYÁKRA:se kutyaütökre.)
Csizmás Kond
@másvirág: elnézést elsiettem...
Valamikor azokon a híreken csodálkoztam amikor azt mondták, hogy amerikában angliában meg máshol munkanélkli segélyért állnak sorba és elégedetlenkednek a kapott pénzen. Nem tudtam felfogni, hogy a nemdolgozást is megfizetik, és főleg, hogy az is több mint amit én akkor egy hónapi munkámért kaptam...
Csizmás Kond
@Pálinkafőző Rézüst: marlinnal már nem vitatom, mert bebizonyitotta, hogy rágalmazás nélkül nem tud meglenni, de kérlek nevezd meg kit tiltattam ki vagy rád is azt kel mondjam, hogy balfasz vagy !
másvirág
@Csizmás Kond: Ezt az érzést jelenleg csak politikusaink "élvzik" ! :-(
másvirág
@másvirág: "Élvezik" szót mindig élvezem ! :-))
ernokiss
@Csizmás Kond: Azok után, hogy szélsőjobbos állatkínzót veszel a védelmedbe, megvan rólad a többség véleménye. A bűnt mentegetitek, ezért nem vagytok ti tisztességesek...
Csizmás Kond
@ernokiss: ...huba...más elfelejtetted az estét ?
...és süketkedsz százassal...nem védelmembe vettem csak leírtam, hogy hogy látom én. Sehol egy szóval sem mondtam, hogy helyes amit csinál, az csak a te éretlen agyad terméke.
másvirág
Tartsunk záró "Népszavazást" ! ÉN A SZÁJKOSARAS KUTYÁKRA SZAVAZOK ! :-)
Csizmás Kond
@másvirág: Én inkább arra szavaznék, hogy ha valaki(k) valahol nem kivánatos ott ne engedjék vonulni és akkor nem kell kutyával védeni őket.
ernokiss
@Csizmás Kond: ez már annyira új-nyilas aljasság amit művelsz...ilyen szégyentelen, vastagbőrű (rinocérosz-képű) is csak egy magadfajta szélsőjobbos lehet...Na mindegy, úgy is el fogtok tűnni hamarosan a süllyesztőben...

Szóval te is elítéled az állatkínzót, ugye? Mert ezt mi másnak lehet nevezni? Egy szájkosárral felszerelt, pórázon vezetett, tehát védekezésre képtelen kutyát torkon rúgni az egyik legaljasabb cselekedet, ami kizárólag csak egy szélsőjobbosra jellemző a mellékelt ábra szerint.
másvirág
@Csizmás Kond: Ebben a Qrv@ hőségben is a melegségre tudsz gondolni ?.Csacska kutyafűlűekre ? Pfujjj ! .
Csizmás Kond
@ernokiss: Nagyon messze állsz te még az értelmes felfogástól...
Csizmás Kond
@másvirág: erről az ernyőről csak az jut az eszembe...:)
ernokiss
@Csizmás Kond: szánalmas vagy, öreg! Már megint elfáradtál de piszkosul. Az agit-prop központ küldhetne helyetted egy strapabíróbb, középkorú bérírnokot, mert téged már leharcoltak annak idején a KISZ-ben aztán meg az MSZMP-ben...
Csizmás Kond
@ernokiss: Elásnám magamat, ha folyton ennyi marhaságot kéne összehordjak.
Ha MSZP-s vagy kiszes lennék akkor ismernélek...
ernokiss
@Csizmás Kond: Persze, mert ott mindenki ismer mindenkit...te kis skizofrén kommunista...
Csizmás Kond
@ernokiss: Mindenkit nem, de az ilyen lököttek mind te országos hírnévre tesznek szert.
ernokiss
@Csizmás Kond: én még gyerek voltam akkor amikor te már 160 %-os teljesítményekről tettél fogadalmat a dolgozó népnek...a szocializmust építő, munkás-hatalomról vízionáló, dolgozó proletárból hogyan lett évek alatt karszalagos, führer-hitű, nemzetiszocialista? Ezt nem értem...
Csizmás Kond
@ernokiss: Ha akkor gyerek voltál hozzám képest akkor most is csak egy taknyos vagy velem szemben...úgyhogy pofa be.
...és zavarodba vagy zavarodottságodba kevered a szocializmust a führerrel ?
nahát
A kutyákat csak sétálni vitték oda a rendőrök a tömeg felé sétálva?
A kutyák tömegoszlatásra voltak ott, bevetésükkel arra kényszerítve az embereket hogy akaratuk ellenére helyet változtassanak.Ebből a szempontból a kutyával megindulás a tömeg felé felfogható "támadásként". Ezért éppen felfogható védekezésnek ,de
itt a muki készült arra hogy belerúg a kutyába, ez meg ugye előre megfontolt szándék...
ernokiss
@Csizmás Kond: vén ruszlizábáló! Te is kimosott tejes zacskóban hordtad a szendvicset a lakatosműhelybe, mi? Most meg körzetvezetősködsz, miközben minden hétvégén az üzemi párttitkár nyaralóját építetted, hogy bizonyítsad a párt iránti hűséged. Ami nem is lenne baj, ha a gerinced megmaradt volna és azokhoz állnál, akik hozzásegítettek a konszolidált nyugdíjas éveidhez! Elfelejtetted már honnan jöttél...
Csizmás Kond
@ernokiss: Az egyik recept szerint a ruszli a törpeharcsából a legjobb...tudod az olyanból mint te...:)
Amúgy az olvasás nehezen mehet a számodra ha nem olvastad mostanig, hogy mivel foglalkozom...és nem vagyok jövevény mint te...de hát ezt is tudod csak magadat ismételed mint a lukkártyás kötőgép.
lbs
@másvirág: Ugye smakkolna, ha megharapta volna?
Ráadásul az adófizetők pénzén (Így az enyémen is!) voltak ott a rendőrök védve ezeket a genetikai hulladékokat a jogos felháborodás ellen, amit a gusztustalan önmutogatásuk gerjesztett.
sza
@Csizmás Kond: De hiszen azzal hogy elfogtak egy bűnözőt engem is védtek! Nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.