Határon átnyúló együttműködés, öt kitörési ágazat, növekedéskutató és térségi Széchenyi-kártya. Ambiciózus tervekkel változtatná a kormány a Kárpát-medencét gazdasági nagyhatalommá. Matolcsy György 2011 májusában jelentette be Móron, hogy szerinte a Kárpát-medencében felépíthető Európa egyik új növekedési zónája. A nemzetgazdasági miniszter szerint foglalkoztatással és növekedéssel kell egyensúlyt teremteni, "a csúcspont az lesz, amikor a kormány elfogadja majd a Wekerle-tervet, és azzal kitágítja azt a történelmi földrajzi, gazdaságpolitikai keretet, amit már a Széchenyi-tervvel elkezdett".

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
@Horizont: Agyon? Ne kérj lehetetlent!:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
másvirág
Matolcsy lesz a Kárpátok galamblelkű géniusza.Az 1001 éjszaka meséinek szponzora .
Ha nekünk nem: de tündéreinknek lesz böségesen munkájuk az elkövetkező 2 évben.
Nincs mese ! Sok mesére számithatunk a Kárpát medencei Tündér Lalától. :-))
kinyílt a bicska a zsebemben
Jön a generálj cégeket a fidesz érdekköreinek, hülyeségekre (Hogy legyen mire fogni, hogy kell, - meg úgy mondd, nőt a támogatott vállalkozások száma!) dolgoztass közmunkával a nagyobb profit érdekében éhbérért (Nő a foglalkoztatottak száma, - inkább úgy mondanám közmunkások száma! A fidesz szerint, ez igazi diadal) Az eredmény még több, és magasabb adókat kivetni, hogy finanszírozni lehessen egy még több Magyart magába foglaló Munkanélküli Kárpát-medencét. Itthon nem tudják rendbe tenni a gazdaságot, de már az egész Kárpát-medence sorsát akarják egyengetni! Szerintem ez nem Wekerle-terv, hanem simicska-terv, tudjátok az a lehúzós, amely megint csak a fidesz érdekkörök gazdagodását segíti elő, - megpróbálva az embereket félrevezetni a látszólagos dolgok elhitetésével. Hajrá Magyarország! De így hitelesebben hangozna orbán szájából: Nyeregbe, Közgép Rt! k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/simicska-lajos/kozgep-rt
nyanya001
A határon túli magyarokra alapoz

A terv nem titkolja, hogy a határon túli magyaroknak jelentős szerepet szán a nemzetközi kapcsolatok létrehozásában. „A magyar kormány Kárpát-medencei szintű célkitűzéseinek megvalósítása során stratégiai szövetségesként tekint a szomszédos országokban élő magyar nemzeti közösségekre, a szomszédos országokkal való kapcsolat szorosabbra fűzésében épít a magyar közösségek helyismeretére, tapasztalataira, a nyelvi akadályok leküzdésében nyújtott segítségére” – fogalmaz a tervezet. Azt is kimondja: Magyarország célja, hogy a gazdasági feltételek javítása révén is hozzájáruljon a határon túli magyarság szülőföldön való megmaradásához.
Ez bizony kőkemény választási kampány a határon túliak szavazatáért !
lópicigáspár
@nyanya001: Időben kell elkezdeni, hogy legyen valami foganatja.
Hellcat
Érdemben nem tudok erre a baromságra reagálni...
kkalman
@nyanya001: Én meg a határon belül élő magyarokra alapozok, hogy sikerül a vajdát elzavarni a vérzivataros 3,14csába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.