A kormány nem megy bele egyhamar az alapvető élelmiszerek szuperkedvezményes áfájába. Erre utal az ötlet kidolgozatlansága a Vidékfejlesztési Minisztériumban, de a Nemzetgazdasági Minisztérium is ellenzi az ötletet. A miniszterelnök viszont még felülírhatja a helyzetet, ha az IMF engedi. Egyelőre kétséges, hogy a kormány a közeljövőben kezdeményezi az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentését, és egy csapásra olcsóbb lesz a hús, a tojás, a tej és a sajt, vagy legalább nem lesz jóval drágább, mint jelenleg. Az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését a Baromfi Terméktanács, a Tej Terméktanács, illetve a Vágóállat és Hús Terméktanács kezdeményezte a napokban, és egy számításokkal megtámogatott javaslatot is letett a kormány elé.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Lehet, helyesbítek: biztos hogy ez a kulcs is nála van, de tuti, hogy a lábtörlő alatt tartja...
full
Igen itt nincs engedmény,de a képviselők költségtérítését azt szemrebbenés nélkül felemelték,több százezres tételben.Nem hezitáltak egy csöppet sem rajta,szégyelljék magukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.