Nagyon szépen, lassacskán feladtunk mindent, ami a demokrácia, a szabadság kritériuma. Teljes életünk ellenőrizhetővé, átláthatóvá és ez által kiválóan irányíthatóvá vált. Úgy nyeljük az újabbnál-újabb tekergőző átveréseket, mint az éhes fiókák a kukacot.

Forrás: egeszseged.com
Feltöltő: zolaf
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@entero: Mivel csak 1 oldali médiából szerzel információt így igen, lemaradtál nagyon sokmindenről.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
entero
Lemaradtam valamiről? Még nincs az mszp hatalmon...
overdose
Demokrácia?Hol van mert m -országon nincs már 2-éve!
Hellcat
@entero: Mivel csak 1 oldali médiából szerzel információt így igen, lemaradtál nagyon sokmindenről.
zolaf
Cikkemben próbáltam hangsúlyozni (de legalábbis utalni rá), hogy nem politikai, hanem inkább egészségügyi oldalról akarom megközelíteni a témát.

Szerintem senki nem rendelkezik olyan átfogó tudással a világról, hogy egy ilyen vitát, akár sokkal nagyobb részvétellel is, megnyugtatóan le lehessen zárni, vagy csak megvitatni.

Gondolatébresztőnek szántam azért, mert ezek a dolgok a pénztárcánk mellett az immunrendszerünket, ha úgy tetszik az egészségünket is lenullázhatják. És ahogy már többször utaltam rá, ha valaki az egészség ringjében padlózik le, onnan már nem fog fölállni többé.
KöBüKi
@entero: Attól még vége a demokráciának,sajnos.!!!
Pálinkafőző Rézüst
@entero: talán ha a cikket is kegyeskednél elolvasni a köpködés előtt, az jót tenne az epédnek, kevesebb váladékot termelne.:))) Ha már az egészségügyről (is) van szó.
nmaria
@overdose: A gyurcsány-bajnai diktatúrában volt demokrácia?
overdose
@nmaria: Nem vagyok MSZP-és de:kordonbontást ki csinálta,2006-os balhét ? egyértelmű ,és most mit csinálnak népnyomoritó férgek!politikából jól élő milliómosok!
nahát
@overdose: demokráciában miért építenek kordont, és szerinted nem lehet kordont bontani? Miért kellett kordon? Mert a maszop rettegett a néptől?
QQríkú
Jézusom, tán kimenő van a bordélyban hogy itt szövegel a tyúkeszű?
Most van diktatúra!
kukac50
Demokratikus országban nincs ennyi éhező gyerek,ember.
Nem kényszerítik rá,hogy 47 ezer forintért dolgozzon,és éljenek meg a családjukkal.
A demokráciában az ember a legfontosabb! Nem úgy mint Magyarországon.
alfás
volt? ezek szerint egy szerda délutánra esett.vagy átaludtam.
Hellcat
@nahát: Kiváncsi leszek idén októberben mennyi kordon lesz...Úgy tudom már most készülnek a qrbánék.
Pálinkafőző Rézüst
@nahát: a gazdád utcáját miért kordonozták el okt. 10.-ig??? Te tudod talán...
A kordonbontó kordont építtetett...:) Árnyékra vetődtél. Van ilyen.:))
Hellcat
@Pálinkafőző Rézüst: ÁÁÁ az ilyet nem adják le a RémHír TV-n meg a Kossuthon tudod...honnan tudná.
Pálinkafőző Rézüst
@Hellcat: mint bennfentes főideológusnak, hátha van rálátása a gazdájának a félelmének az okára. Ha meg nem tudja akkor csak annyit mondhatok csodálkozva, hogy: nahát!! mik vannak??
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Köszi hogy így aggódsz az epémért, de nincs vele semmi bajom. Te viszont ügyelj az egészségedre, mert nagyon sokba kerül rövidesen...
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Hogy miért? Mert a magánorvosok nem dolgoznak ingyen. SZTK - ban pedig szintén akkor van több esélyed ha fizetsz. Az elmúlt több mint húsz év alatt idáig jutott az egészségügy. Ha nem lesz pénzed megdöglesz!!! :-)))
Pálinkafőző Rézüst
@entero: viszont hiába van a bőröd alatt pénz, akkor is megdöglesz! Legfeljebb a szenvedésedet tolják ki néhány hónappal, nagy ritkán évvel. Akkor most mi is van??
Hát igen, sajnos a gazdád törvényesítette a hálapénzt, magyarul kötelezővé tette. Kinyírva evvel nagyon sok hazánkfiát. De bármennyire is utáltok minket, én akkor is azt vallom:
Hajrá magyarok! :)
kkalman
A demokráciáról nem tud valaki egy fényképet feltölteni? Csak azért kellene a fotó, hogyha legközelebb találkozok vele az utcán, akkor felismerjem.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Hálapénz mindig is létezett, ne akard már azt bemagyarázni hogy ez egy két éve kezdődő folyamat. Konkrétan nem halálos betegségekre gondoltam, hanem mondjuk egy műtétre, egy bármilyen komolyabb, drága vizsgálatra. Amúgy meg a hálapénzt továbbra sem számlára fogja adni az ember, az legyen csak az orvosé, amennyiben megdolgozik érte. Én senkit nem utálok, a hajrá magyarok pedig legalább akkora sületlenség volt tőled mint Mesterházy benyögése az örményi esetnél.
entero
@kkalman: A demokráciát onnan ismerheted fel hogy kimehetsz az utcára és azt csinálhatsz törvényes keretek között amit akarsz. A Kádár rendszerben ha így szidtad volna János urat fényképpel ellátva már nem is élnél.
Pálinkafőző Rézüst
@entero: már megint keversz-kavarsz!:)))
"a hálapénzt továbbra sem számlára fogja adni az ember, "- nos, mivel törvényesítve lett, akkor viszont ez így törvényesített adócsalás!! Ez még nem tűnt fel? Milyen alapon fog utána bárkitől is adót követelni ez a népirtó??? Már megint a hülye ötletelgetéseinek egyik eklatáns példája...Ezekbe hülyül bele szerencsétlen.
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: ja, és lemaradt:
Hajrá magyarok!
kkalman
@entero: És szerinted most demokrácia van?
Csak azért kérdem, mert a demokráciának nem az a legfőbb ismérve, hogy szabadon lehet szidni a kormányt és annak vezetőjét.
Pálinkafőző Rézüst
@entero: 22:38-ra: na ebben sincs igazad!! Itt vagyok, és élek! És még sitten se voltam, csak fogdban...:))) És akik akkor kinyalták elvtelenül az elvtelen elvtársak seggét, most azok a legnagyobb komcsizók! Na de azért ne adjuk fel a reményt hogy egyszer még normális ország lesz itt!
Hajrá magyarok!
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: jav.: fogdban = fogdában.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: A hálapénzt pedig így kell elfogadnod ha tetszik ha nem. Tudod hogy én sem vagyok az adócsalás híve, de azt sem szeretném hogy az az orvos aki az egyik fiam csípőjét megműtötte ilyen profi módon (hozzáteszem senki más nem merte elvállalni sem) az a nevetségesen kevés fizetése miatt kimenjen külföldre. Szükség van rájuk itthon, bármi is az ára.
entero
@kkalman: Nehezen hiszem el hogy egy olyan értelmes ember mint te nem tudná mi a különbség a diktatúra és a demokrácia között.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Fogdában is voltál? Na, mik ki nem derülnek itt a végén még...:-))
Pálinkafőző Rézüst
@entero: kérdezem még egyszer, hátha nem volt elég érthető: egy ilyen nyilvánvaló, törvényesített adócsalás után, milyen alapon fog bárkitől is adót követelni???
Ne a dokikkal gyere, én is adok nekik ha úgy adódik. Nekem a térdem tört darabokra, és 4 napig azon agyalt a prof, hogy rakja össze. Aztán 4 órás műtéttel összelegózta úgy, hogy többet ne kelljen fúrni-faragni. És ne voltam hálátlan.:)
Na de nem ez a kérdés! A kérdés lényege az első két sor! Na arra válaszolj!
Pálinkafőző Rézüst
@entero: 22:59-re: voltam néhány éjszakát időnként, és ha bemegyek az önkorihoz, mindig meghatódok, ma az működik az egykori rendőr épületben.:)) Ma is bevállalnám, ha lehetne segíteni sanyarú sorsú hazánkon. De a vajda sokkal vastagabb betontalapzatot csinált magának, mint a Jani bá'. Sajnos. Ebben vérprofi, azt el kell ismerni!
QQríkú
@entero: Demagógia!
Az orvos a fizetésért melózzon ahogy a BKV metró vezetője is teszi!
kkalman
@entero: Tudom, mi a különbség a demokrácia és a diktatúra között.
A demokráciában, példának okáért, nem hoznak visszamenőleges hatályú törvényeket, nem vesznek el szerzett jogokat, szintén visszamenőlegesen, nem ál párbeszédet folytatnak a választókkal, hanem valódit, lásd nemzeti inzultációk, előre megfogalmazott, csak a FIDESZ-nek tetsző válaszokkal, és ami a legfőbb ismérve, nem hazudnak folyamatosan a nép szemébe, az adócsökkentés kormánya 26 új adót vezetett be, eddig.
A demokráciában a választott vezetők a választóik érdekében folytatják tevékenységüket, de legalábbis a többség megelégedésére, ami nálunk nem mondható el.
entero
@QQríkú: Azért ne hasonlítsd már össze a kettőt.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Olyan hogy törvényesített adócsalás nincs. Kiskapuk vannak meg adócsalók. Elvileg mindenről kellene számlát adni, még a kisnyugdíjasnak is aki a piacon árul. Arról hogy ezt mégsem teszik, nem a kormány a felelős, ahogy arról sem hogy egy orvos ad számlát vagy nem ad. A törvények szerint mindenkinek adnia kellene, ezért van a NAV. Az orvosok (főleg a sebészek) esetében viszont még én is képes vagyok szemet hunyni. Ez van, senki nem tökéletes...:-))
Pálinkafőző Rézüst
@entero: mindegyik a választott munkáját végzi...Vagy nem?
Pálinkafőző Rézüst
@entero: vagyis ez azt jelenti, hogy nincs erkölcsi alap az adók behajtására másokon sem! Feltéve, ha létezik a törvény előtti egyenlőség, és a demokrácia. Igazad van, nálunk egyik sincs, csak látszatilag létezik, mint a Patyomkin falu. És ez nagyon-nagyon szomorú, 22 évvel a váltás után ugyanott vagyunk, amit el szerettünk volna felejteni.
másvirág
@-"Nem mondom el senkinek elmondom hát mindenkinek ! "-
Demokrácia és a diktatúra között ,csak a "létszám" dönt !
Diktaturában kevesen,a demokráciában sokan "parancsolnak" !
Jómódban és demokratikusan azok élnek akik a "parancsokat" osztják.
Aki ezt nem tudja:vagy keveset élt =vagy megérett rég a halálra . :-((
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Igen, de az egész világon másként fizetik meg az adott munkát, ez nem csak nálunk van így. Vagy te nyugodt szívvel vennéd tudomásul ha egy utcaseprő annyit keresne mint egy több diplomás vegyészmérnök például?
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Azt hiszem az adókról kár vitatkozni, ez nem kormányfüggő, ezt embere válogatja. Mindenkit meg nem lehet elkapni.
entero
@másvirág: "Jómódban és demokratikusan azok élnek akik a "parancsokat" osztják." Ez nekem inkább diktatórikusan hangzik. Ez azért nem így van.
entero
Most elköszönök, mindenkinek jó éjszakát.
másvirág
@entero: Diktatorikus ? IGEN ! Vezetői parancsok osztása nélkűl "KÁOSZ" lenne .
QQríkú
@entero: Igazad van!
A BKV-nál dolgozó óránként több ezer döntést hoz amelyen emberek élete múlik!
Az orvos meg naponta egyet.
Tehát a BKV melóst kellene megfizetni amíg a hipokrita fehérköpenyeseket meg minimálbérét melóztatni.
overdose
@QQríkú: És a tűzoltókat 90 -ezerért nem semmi a miniszterek meg verik a f...milliókért
entero
@QQríkú: Óránként több ezer döntést hoz egy metró vezető? Mégis miket, hogy megálljon e a következő megállónál? Egy sebész meg csak egyet? Az orvosokat, sebészeket minimálbérre ítélnéd? Neked komoly problémáid lehetnek szerintem. Műhiba áldozata vagy esetleg hogy így utálod őket?
Proli
@entero: Figyel csak.
Nem akarlak megbántani, mert felesleges.
TE olyan ostoba vagy, hogy az már pszichiátriai eset!
Bármennyire is fura számodra az elkényeztetett ficsúr számára, de azért nem árt ha tudod, hogy amit írtam az klinikai szaklapból van idézve.
Egy helyi járatos busz, troli vagy villamos/metró vezetője óránként hetes ezer olyan döntést hoz amin ember élet múlhat.
Lehet kapni könyvet, szakirodalmat és ha tudsz olvasni akkor ezekről te is olvashatsz.
Szóval azt állítom, hogy egy doki néha komoly döntést hoz amíg egy vezető rengeteget!
Akkor miért is nem őket fizetjük meg?
entero
@Proli: Elkényeztetett ficsúr? Köszönöm, ahhoz képest amit eddigi életem során létrehoztam ez igazán megtisztelő. Ezerrel sértegetni azt viszont te is tudsz, talán metró vezető vagy? Maradjunk most inkább az orvosoknál, főleg a sebészeknél. Metrót vezetni azt hiszem meg tud tanulni a legtöbb ember, ez nem akkora ördöngösség. Óránként 7000 olyan döntést kell hoznia amin életek múlhatnak? Mégis mik azok a föld alatt megállótól megállóig, ahol még a baleset veszélye sem áll fenn? Linkeld már be nekem hol lehet kapni ezt a könyvet légy szíves. Visszatérve a témára ortopéd sebész például nem lehet mindenkiből, ahhoz nagyon kevés a lexikális tudás. Sokszor találkoznak olyan esetekkel amik a könyvekben sem voltak benne, és mégis képesek megoldani. Egyébként meg meddő vita ez, mindkét munka felelősségteljes a maga nemében, de azért tegyünk némi különbséget. Viszont te semmit nem írtál nekem eddig ezzel kapcsolatban, holott most azt írod. Csak nem te vagy a kukurikú is? Ő volt ugyanis az aki sérelmezte az állításomat.
overdose
Demokrácia?két éve nincs mert ez a nagyokos banda olyan törvényeket hoz naponta ,amit egy demokratikus országban nem lehet.
honeykiss
Országunkban minden van csak demokrácia nincs...viszont arra lennék kíváncsi, hogy ki is ez az Entero...
másvirág
@honeykiss:
"Entero"egy olyan belső demokratikusan müködö értékrend ,nélküle élni sem tudnánk.
Egy kis segitség :www.kislexikon.hu/entero-.html .:-))
Proli
@entero: Sőt én vagyok Inkvi és mindenki egyben!
Nem veszed észre, hogy lassan senki nem szimpatizál veled?
Emiatt még azt is elutasítjuk ami esetleg igaz lehet.
Nem kell terelni, elég számomra az, hogy igazoltál!
TE csak a metróba tudsz belekötni miközben én a nagyobb számuk miatt a BKV irányítható eszközeiről (busz, troli) írtam de sebaj.
Terelésben, mellébeszélésben világbajnok vagy.
A fiad orvosának EGY döntést kellett hozni, míg a tengelyen lévőknek óránként hetes ezret tehet a doki lópikula a szememben!
Ha elmégy hozzá betegen megdöglesz így is és úgy is.
Ennyi.
honeykiss
@másvirág: huha félreértetted amit az enteroval kapcsolatban kérdeztem...a jelentésével tisztában vagyok, csak gondoltam a commentelőről tudtok többet...kösz
QQríkú
@entero: Valóban utálom őket!
Felfuvallkodott szakemberek akik véges tudásukat úgy állítják be, mintha istenek lennének.
Nem ez a hely az ahol tényeket kell előadni, de akinek több rokonát műhiba miatt eltemették az nem fogja szeretni a hóhérokat!
marlin
@Proli:Néhány gondolatpár!!
demokrácia - diktatúra
normális - pártidióta
és folytathatnánk
entero
@Proli: A fiam egészsége sokkal lényegesebb számomra mint azoké akik a BKV járatain közlekednek. A buszsofőrök nem tudták volna megmenteni a csípőjét, de az az orvos el tudna vezetni egy buszt, mint ahogy én is, de az én munkámat ők sem tudnák megcsinálni. Ne akarj már mártírokat csinálni szegény BKV - s dolgozókból. Igaz, aki közben még arra is képes hogy újságot olvasson, valóban felelősségteljes ember...
entero
@QQríkú: Nem kell általánosítanod, mert nem mind ilyen.
entero
@Proli: Ja igen, még egy dolog: Nem szimpatizálnak velem itt a legtöbben. Szerinted érdekel? Más a véleményem, mások az elveim, a nézeteim, ez sokaknak nem tetszik. Nem biztos hogy az a legjobb ami népszerű.
marlin
@entero: Miről is írnak a fenti cikkben??
Nem kellene "mindenáron" bele kavarni érdektelen "dolgokat"!!

Őszintén gondolj bele, kit érdekel a te(!) népszerűséged, meg a te(!) problémáid, meg a te(!) életed, meg a te(!) önfényezésed!!
Proli
@entero: Szépen lebunkóztad a lakosság 98%-át, gratulálok.
Te nem a földön jársz.
Nem baj, tedd, írd amíg élsz, az pedig ki tudja meddig tart, hisz élni életveszélyes, bele lehet halni!
entero
@Proli: Látod, ebben egyetértünk. Egyszer mindenki meghal.
bra048
Minél kevésbé idegesítjük egymás, annál kevesebb stresszel és annál tovább élünk.
Hála a (magasságos) Istennek anyázásig nem jutottatok. Csak így tovább !
KöBüKi
@entero: Nem kell hogy érdekeljen,elég volna ha MEGÉRINT!!!
Egyébként az sem biztos hogy a Te elveid és nézeteid jók.!
Többször felhivtam hetekkel ezelőtt a figyelmedet hogy vegyülj el a nép között.!Nos nem tetted,pedig legjobban az formálná a nézeteidet.!
Olyan vagy a burokban,mint a strucc a homokban.!Egy szép napon azt sem fogod tudni hogy ki rugott seggbe!
entero
@KöBüKi: Igazad van, kissé túlzásba estem a fenti soraimmal. Sorry.
entero
@Proli: Sajnálom, kissé túllőttem a célon. Mindenkitől elnézést kérek akiket megbántottam, tőled is.
Proli
@entero: Úriemberek ilyenkor elteszik tokba a kardot!

Nem baj ha néha butaságokat írunk, mert az is nyugtat, bár rosszul tud esni akkor ha olvasod.
De másnap egy alvás után szebb a világ:)
Pálinkafőző Rézüst
@Proli: hüvelybe. A kardnak hüvelye van. Bocsi! A többi stimmel...:)))
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Hüvelye nem csak a kardnak van...:-)))
Proli
@Pálinkafőző Rézüst: Bocsánat nagy jó uram, nem volt egyszerű napom és lazításként bakiztam egyet.
Persze ilyenkor jön a kérdés:
Ha Zrínyi karddala kézben rohant ki a várából akkor Zrínyiné mivel rohant kis?
entero
@Proli: Így igaz. A mai napi megnyugtató röntgen a kisfiamról, többek jókívánságai személye felé merőben megváltoztatta az eddigi felfogásomat az emberek egy részéről. Rájöttem hogy nem az a bajuk velem sokaknak hogy hogyan élek, mit csinálok, hiszen az az országnak is csak hasznot hoz, munkahelyeket teremt, hanem a sokszor bántó és igazságtalan megjegyzésem. Ezen változtatni fogok ezek után, de azért a Fidesz szimpátia megmarad, de tárgyilagosabb leszek ha hibát és aljasságot vélek felfedezni részükről. Részemről szent a béke.
Pálinkafőző Rézüst
@Proli: Orbán összes, egy kötetben a kezében lobogtatva! És az ellen el tűne azon nyomban..:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.