Záhonynál térdig érő vízben át lehet kelni a Tiszán, ráadásul továbbra sem várható jelentős csapadék. Riasztó képek jelentek meg pár napja az interneten, melyeken a Tisza záhonyi vízállását mutatják. Térdig érő vízben át lehet kelni a folyón. Az Országos Vízjelző Szolgálat jelentése szerint a vízállás kedd reggel a hivatalos mérőponton -332 centiméter volt, mely mindössze 21 centiméterrel magasabb a valaha mért legalacsonyabb vízállásnál.

Forrás: idokep.hu
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Sajnos országunk területén nagy folyóink csak átfolynak, és vízhozamuk is annyi, amit hoznak magukkal. Amikor aszályos az időjárás, mint a mostani bizony jócskán elkellne a nemlétező tárolóinkban tárolt víz, mert most még szerencsénk van a Tisza tóval, de milyen vízgazdálkodás folyt a Balatonnál? Tavasszal néhány hisztis telektulaj miatt leengedték a "fölös" vizet, most meg "sírnak", hogy nincs víz a Balatonba, kiszárad.
Amíg nem késő el kellene gondolkodniuk az illetékeseknek, miféle vízgarázdálkodás folyik az országban, és cselekedni, mert mindez megelőzhető lett volna!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@nyanya001: Reménykedhetünk csak, hogy lesz még újabb fölös vizünk is, csak ami bent van az országban nem kellene kiengedni. Van elég területünk, ahol tárolhatnánk is a vizet. Aztán a csatornarendszerek segítségével - a régiek felújításával, újak építéséve- micsoda közmunka program lenne, hasznosabb , mint a település központok műkövesítése - ezt hasznosítani is lehetne, csak a kormányunk ne aranyáron adja a termelőknek a vizet.
nyanya001
@Január: Így ahogy írod, és nem a fideszesek földjén dolgoztatni a szerencsétleneket
éhbérért ráadásul !
Feraj49
Az délután mentem át a Tiszai hídon,van benne elég víz.Csónakáztak,horgásztak az emberek.Nem kell a pánik hangulat !
Darthon1
@másvirág: a mondás pontosan: Ki a Tisza vizét issza, saját vizét issza vissza!
másvirág
@Darthon1: Szegény halacskákat sajnálom . Túléltek egy ciánszennyezést !
Szégyenszemre menedékjogért úsznak Szerbiába ,hogy újból életben maradhassanak. :-((
Január
@Feraj49: Pánik még nincs, csak nézd meg mi újság Záhonynál!
Kérdés, hogy hol mentél át a Tiszán? - mert a Tisza tóból már rengeteg vizet visszaengedtek a Tiszába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.