A kormány korábban már igyekezett cáfolni, hogy a hallgatói szerződések rendszere sértené az unió szabad munkavállalási elvét, de Brüsszel levelet írt Magyarországnak, hogy szerinte továbbra is uniós jogba ütköző lehet a felsőoktatás szabályozása.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: pedig nem bonyolult amit írtam. És a következtetés sem. Ha ez nem sikerül, ne engem okolj, és ne belém kössél, hanem inkább gondolkozz!!!
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: Kár rád a betűt pazarolni ! :)
De milyen tüske miatt szúrtál ki engem, mikor előttem vagy négyen írták be ugyanazt amit én.(És Ők sem OV-t hibáztatták emiatt) :)
bundi
@verőce21: jó kezdjük előlről. 1-es pont tehát mi is fizetni fogunk azokért az ápolókért, és vendégmunkásokért aki ide jönnek?
egyébként nem akarlak kiábrándítani, de nem csak az orvosok mérnökök mennek el, hanem aki tud. beszél nyelveket, válalkozóbb szellemű mert ha belevágsz, nagyon sok lemondással jár az eleje. hidd el tapasztalat. a másik nem az ország fizeti a taníttatást, hanem én, te , mindenki... az általunk befizetett adókból. tehát ha mondjuk én kb 20 éve adózok az országban, de a gyerekem csak 5 éves, és én külföldre megyek dolgozni, akkor nekem visszajár az a pénz, amit az adómból a fiatalok oktatására költenek, elvégre az én gyermekemre nem költöttek semmit, és nem is fognak. vagy a gyermektelen külföldre távozókkal mi van? nekik visszajár minden?
egyébként pálinkafőzőnek igaza van. külföldön nagyon kevés magyar végzettséget vesznek át, a legtöbbnél ugyanúgy tanulni kell ott is, hogy elfogadják ugyanazt, amit itthon csinált az ember.
bundi
@varirmag: nem csak az orvosok mennek. mint mondtam már. az orvosok csak egy nagyon kis töredékét adják a kint dolgozóknak. a te okfejtésed szerint akkor fizessenek azok a szobafestők, autószerelők, lakatosok, ápolók... sőt még azok is, akik érettségi után külföldi iskolákba mennek tanulni (nemrég volt erről valamelyik híradóban is szó), vagy akik magyarországon kezdik az általános iskolát de külföldön kell befejezniük?
hol a határ?
egyébként mint mondtam, mivel én kint vagyok akkor követelhetném az adómból eddig az oktatásra fordított részt?
így gondoltad?
verőce21
@bundi: Túlagyaltad ezt a témát és abszolút félreértelmezésbe lovaltad magad. Ne keverd a dolgokat fölöslegesen össze az általános iskolai és gimnáziumi oktatással, mert nem erről szól ez a történet. Összegezve, mindenki csak az itthon befejezett SZAKKÉPZÉSI idejét fizesse vissza az államnak, ha – rövid időn belül - külföldre távozik vele! (nem az általános iskolait!)

Az általad felvetettekre még válaszul:
1. A Mo.-ra jött vendégmunkásoktól a szakképzésükre fordítottakat elkéri majd a saját hazájuk, ha akarja.
2. Te a 15 év itthon töltött munkáddal már ledolgoztad a szakmai taníttatásod költségeit, rád nem vonatkozhat ez, nem kell úgy mellre szívnod.

3. de bizony az állam fizeti minden állampolgára iskoláztatásának költségeit. (Mert a befizetett adód nem fedezné a gyerekeid taníttatását, plusz egy sereg más dolgot) Még a most - néhány éve - bevezetett tandíj is csak szerény hozzájárulás az oktatás teljes költségeihez.

4. akik külföldön tanulnak, természetesen nincs hozzánk visszafizetni valójuk, mert kimutathatóan nem költött rájuk az állam - pl. leckekönyvből kimutatható. (Az pedig nevetséges következtetés, hogy a magyar állam fizessen a gyerekként külföldre költözőknek, azért mert nem fognak majd itthon tanulni, - valószínűleg más hasznára)

5. Bármilyen szakiskola, vagy egyetem csak a „jogosítványt” adja meg, attól még nem tudsz „kocsit vezetni”. – mindenhol szükség van a munkáltatói specializációra.
6. Arra hivatkozol, - "külföldön nagyon kevés magyar végzettséget vesznek át" – elmondanám itthon is helyi szakképzésen esik át mindenki az új munkáltatónál. Meg kell tanulni a helyi munkahelyi szakismereteket, megismerni a minőségirányítási rendszer eljárásait, stb. De bármilyen szakmai végzettséget veszünk alapul, itthon is 1-3 évnek kell eltelni egy nagyobb munkahelyen, mire a saját szakmádban (is) önállóan bíznak meg feladattal. (Te ezzel csak most szembesülsz Angliában?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.