Riasztó emigrálási trend rajzolódik ki. A középkorú, diplomás, itthon sem reménytelen helyzetű honfitársaink költöznek külföldre, majdnem felük a családjával együtt. Felmérést végeztünk.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán erre mondta azt, hogy nem baj, ha külföldön tapasztalatot szereznek a magyar fiatalok. Csak hát 40 évesen a szomszédunk két gyermekével már Ausztriában van. Kiadták a lakásukat egy fiatal párnak. És már a férj ott is kiment Németországba és keresi feleségének az állást. Ez azt jelenti, hogy 200 m2-en belül 2 év alatt 2 család hagyja el az országot :) Remélem tényleg túloztam :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Igen meg a 36 ezer forintos közmunka miatt.
Aki egész hónapra annyit kapott asszony egyik nap a kórházban takarított,ott hagyta már másnap ment beteget ápolni Németországba,mert a 3 gyerekének nem tudott mit enni adni.
kkalman
Negyven - ötven éves korában az ember nem tapasztalatot szeretne gyűjteni, hanem pénzt. Igen, pénzt, hogy öregkorában ne szoruljon állami alamizsnára (nyugdíj), mások segítségére. Aki ennyi idősen vándorol ki, nem fog visszajönni. Ha meg fiatalon hagyja el az országot valaki, bolond lesz visszajönni, miután biztos egzisztenciát épített ki magának.
A kilátástalanság, a jogbizonytalanság, a túrórúdi és a pörkölt nem a legjobb hazacsábítók.
Szépen, lassan eljutunk oda, hogy a nonprofit GDP termelők maradnak itthon. Az lesz majd a szép, új világ.
nehogymá
a rendszerváltáskor azt mondták nekünk még nem de a gyerekekinknek jobb lesz/azota felnött egy nemzedék.szakacson vendéglátoson kivül nincs szakmai képzés az is csak azért mert krumplit pucolni meg mosogatni kell a konyhákon.itt már rég nem az én nyugdijamról van szó.ott állnak 20 évesen és csak néznek hogy mi a szar van.ha nem akar menni akkor küldeni kell.az ország nagy része lefelé csuszik.és ez nem fog változni
sport50
nincs mit csodálkozni ezen,se jövőkép,se rendes munka,se rendes fizetés nincs az embereknek!főleg a fiataloknak kilátástalan a helyzetük.de akkor ki fogja eltartani a képviselőket,stb.??nem lesz akiket megszoríthatnak!!
Darthon1
@kkalman: "a nonprofit GDP termelők maradnak itthon." Ezt annyira szépen írtad!

A mi falunkban nemrég kapott egy család 500 ezer forint támogatást az Önkormányzattól, mert el volt maradva a víz,villany,gáz díjjal. Mindkét szülő rokkant nyugdíjas életükben soha nem dolgoztak. Van három hülye gyerekük, meg egy nem annyira hülye. A nem annyira hülyének is van már egy. Havi kétszáz ezer forintnál többet visz ki a postás nekik. Aki arra gondol, hogy c típusú honfitársunkról írtam, jól gondolja.
Nekem, mivel az asszonynak nincs munkája, be kell fizetnem havonta az asszony TB-jét. Ez havi majd hétezer. Ha egy hónappal megcsúszok, már jönnek a hiénák, hogy kikapcsolnak. A nagyobbik lány németül tanul az anyjával együtt és keresik a munkát kint. Ha lesz nekik felszámolok mindent és megyek én is, mihelyt a kisebbik befejezi a . főiskolát. A családban a legkisebb végzettség érettségi. A házunkat nem lehet eladni, mert nincs vevő rá. Még nem tudom mit teszünk vele, de ingyen nem hagyom itt, inkább tönkre teszem.
Feraj49
A minap volt egy cikk melynek a címe:"Kádár -rendszer működésének igazi lényege az aljasság" !Ugye milyen rossz is volt akkor! Minden nap dolgozni kellett menni!Volt mit enni MINDENKINEK.Nem szálltak el a szolgáltatások árai,gyerekek szinte fillérekért mehettek nyaralni a Balatonra stb.stb.Most nagy szabadság van,demokrácia mégis elhagyják az országot a Magyar családok is! Miért nem azok vannak elzavarva akik ezt a helyzetet létrehozták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.