Nyolc év múlva. Középfokú végzettségűekből viszont félmillióval több lesz, mint kellene. A magyar munkaerőpiacról csaknem 150 ezer jól képzett, diplomás szakember hiányzik majd 2020-ban; míg a gyártás területén túlkínálat lesz jelentkezőkből, az üzleti szolgáltatásoknál és az építőiparban munkaerőhiányra lehet számítani, hívja fel a figyelmet a legfrissebb előrejelzésekre hivatkozva a Randstad.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...azt sem tudják, hogy holnap vagy azután hány szakemberre vagy diplomásra lesz szükség mivel az ipar léte egyre jobban a külföldről ideköltöző majd megszűnő létesitmények sorsától függ.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@Horizont: Na látod! itt van az elbaltázott oktatáspolitika , viszahat az a sok mbaromság amit elkövettek. És nagyon egyetértek azzal amit te is írtál, hogy visszakell emelni a szakmunkásképzést a régi szintjére:
Tudod ott a baj, hogy bevezették a pénzes főiskolákat, akit nem vettek fel pont hiány miatt, az elment fizetős főiskolába, aztán a munkahelyen derült ki, hogy szart sem ért a hivatásához.:)) Ja, amikor diplomát, és nyelvvizsgát lehet venni, akkor nem fog hajtani a tudásért:)) Nem fogja összecsinálni magát a folyosón, egy záróvizsga előtt:))
nahát
@Kutyafüle: butaságot írsz! Két volt kollégám a GDF fizetős fősuliban lett programozó! A nem fizetős felsőoktatásba legnagyobb eséllyel "tanulógépeket" veszik fel akik könnyen tanulnak és jó jegyeik vannak, sokan miattuk szorulnak ki az állami felsőoktatásból! A gyakorlatban viszont a droidoknak nem nagyon megy a tanultak alkalmazása. Az egyik volt kollégám most Angliában szenior programozó egy játékfejlesztő cégnél, másik a Lufthansa-nál programozó Németországban.
Emlékszem 10 évvel ezelőtt egy évfolyam rendszerprogramozó diplomáját minősítettek vissza sima programozóvá egy állami egyetemen ,mert siralmas volt amit tudtak.
Nem érdemes általánosítani ,mindenütt fog tudatlan diplomás kikerülni az iskolákból, fizetős vagy állami(ez is fizetős csak mi fizetjük) intézmény egyaránt.
Kutyafüle
@Horizont: Na ez a tudás alapú oktatás meggyilkolása, amit most leírtál. Ezért van elbaszarintva a felsőoktatás rendszere (IS). Képzeld el, amikor futószalagon gyártják a "szakembereket" annak a gyakorlati tudása mi a fenét ér?
Írod az alkalmassági vizsgát a pedagógusoknak, ilyen mindíg volt, jó meggyötörtek bennünket hidd el, mire végeztem mind a 4 alkalmasságin, ( ének.torna. beszéd-stb, stb,) csuklottam össze, mint a ló!!! DE! szerintem azóta megváltozott a világ mások lettek a gyerekek, a szülők, én egy pszichikai vizsgálatot is csinálnék, hogy egyeltalán bírja-e azt a terhelést ami rá vár! Nem mindegy, hogy ki foglalkozik a gyerekekkel!
Kutyafüle
@nahát: Nézd, a magadrészéről biztos igazad van, nem is vitatom. Ahányan vagyunk, annyiféle tapasztalatunk van.
Végeztem én is nappalin, aztán fizetősön is, gyorstalpalóson is
Nem vitatom a te tapasztalatod hitelességét:))
kukac50
Mióta fizetős az iskola azóta a szegényebb réteg nem tanulhat.
Orbánnék még ingyen tanulhattak,csak már elfelejtették.
A gazdagoknak jár az a kiváltság,hogy tanulhatnak nekik jut az ösztöndíj is a szegényeknek esélyt sem adnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.