Szatmárban jártunk, ahol a gyerek pulya, a kukorica málé, a legnagyobb foglalkoztató az önkormányzat, s ahol ugyan „az élet a földből jön”, de a helyiek alól „kicsúszik a szabolcsi alma”. Már itt sem öröklődik generációról generációra a földhöz kapcsolódó tudás. De abban azért bíznak, ha a jó isten gondot adott, eszet is ad a megoldásához. Sztolyka „Zoli”, a polgármester amúgy néptáncol és verset ír. Például ezt: „Azt mondod: ne bántsd a magyart? / Én azt mondom: nyomd le mindegy szálig a víz alá. / Mindet, senkit ne hagyj ki. / Hadd tudjuk meg, mit jelent a baj; / hadd tudjuk meg, egymás nélkül nem megy. / Nyomd le minél mélyebbre, / minél nagyobb legyen a félelme. / Nyomd le minél lejjebb. / És ne hagyj neki semmi mást, /csak önmagát”.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
@leszúrt rittberger: Erre a versikére, nincs mentség!
leszúrt rittberger
@Pilóta: Mi a gondod vele? "Hadd tudjuk meg, mit jelent a baj; / hadd tudjuk meg, egymás nélkül nem megy"
Aki nem érti az önkritikát, vagy úgy általában nem tud értelmezni egy verset, minek üti bele ilyesmibe az orrát...
Zsoel
@leszúrt rittberger: Aki meg elfogult a cigányok irányába, az ne szóljon hozzá egy ilyen cikkhez.
leszúrt rittberger
@Zsoel: Nem vagyok elfogult, ha már így elkezdtél cigányozni, kedves náci csürhe. Na de tomboljátok ki magatokat akkor, úgyis régen kertészimréztetek már egy jót, most itt egy újabb tál moslék, lehet röfögni :)
Zsoel
@leszúrt rittberger: Náci ám a **************! És mit cigányozok, mikor csak a nevüket írtam le? Nem tudom, mit képzelsz, idejössz okosan beszólogatni a cikk beküldőjének, és még neked áll följebb?!
leszúrt rittberger
@Zsoel: Azért van nem, hogy hozzászóljunk? Okoska.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.