Nemzeti, európai uniós és cigány zászlók mögött, mintegy 300 résztvevővel szerda délután két órakor az Avasi lakótelepről elindult a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat által szervezett menet, amelyet A hazáért, a demokráciáért címmel hirdetett meg a roma szervezet.

A tüntetést azután szervezték meg, hogy a Jobbik az Avasi lakótelepen - a szerintük megnövekedett bűnözés miatt - kezdeményezett ugyancsak szerda délutánra megmozdulást.

Mint azt Váradi Gábor, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat vezetője a menet elindulása előtt az MTI-nek elmondta, a gyűlölet és a kirekesztés, a bűnbakképzés ellen akarnak fellépni. Tűrhetetlen ugyanis, hogy egyesek azért gyűlölnek másokat, esetleg azért akarják az életüket kioltani, mert más a bőrük színe - tette hozzá.

Fel akarják hívni a magyar társadalom figyelmét arra, hogy a lejtőn még meg lehet állni. A politikát pedig arra szólítják fel: vessen véget annak, hogy csak eszközként használja a cigányságot - közölte Váradi Gábor.

A menet a tervek szerint Miskolc belvárosába vonul, ahol petíciót kívánnak átnyújtani a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalban. Útközben több helyszínen csatlakozni fognak még a menethez, más településekről buszokkal érkező szimpatizánsok is.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varirmag
A kisebbségi vezető menjen már el a pártfogoltjai által csalással megszerzet lakásokba.
Nézze már meg hogy néznek ki azok a házak ahova beköltöztek.
Évek óta könyörögnek az ott lakók a rendőrségnek,az önkormányzatnak,többször is fordultak a nyilvánossághoz (TV1, RTL stb rádióhoz ) miért nem mozdultak.
A lépcsőházak tönkretéve,összemocskolva a kábelek kiszaggatva . Lopják az áramot, semmit nem fizetnek. Most hogy a jobbik oda vonul hirtelen mindenki a deviáns "fészekrakókért" aggódik. Valóban nem megoldás a Jobbik felvonulása de legalább most végre odafigyelnek. Bár azt hiszem ez után sem tesznek majd semmit
Csak arra jó az egész hogy néhány kisebbségi vezető óbégathassa a hazugságait.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
... remélem elfelejtenek megállni az óceánig!:-)
silber13
@keresztapa: Érdekes az árukapcsolásod! Sőt. röhejes is. Roma népek Jeruzsálemben, a siratófalnál!!! Húúú! És ugye barna bőrük dacára ferde a szemük, rizst zabálnak és " Banzáj!" a köszönésük.
adsl70
hu bakker azért ez nem ennyire mókás.. aki látta az ledöbbent a szervezettség, pontosság, precizen kivitelezett menet.. gyerekek magyarok elbujhatunk oda, sehol nem vagyunk aki látta a felvonulást az szerintem egy életere megjegyzi. A szervezettség az ami durva volt..
Csizmás Kond
Ribanc világ van gyerekek, a hangosabbja ismét Barabást akarja...
keresztapa
@silber13: A röhej az, hogy nem vesznek tudomást a bűnözők felvonulással történő érdekkapcsolásra büntetés elkerülése,a bűnözök félelemkeltésének nyíltsága ,jogkövető társadalommal szembe.
csikknorisz
Ha olyan nagy problémájuk a kirekesztés, akkor mi a francért rekesztik ki magukat? Ez olyan, mint vendégségben az asztal közepére sz.rni, aztán meg ríni, hogy ki vagyunk rekesztve, mert képtelenek vagyunk bizonyos viselkedési normákat betartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.