Fegyveres kommandósok kíséretében, erős rendőri biztosítás mellett vitték helyszíni kihallgatásra csütörtök délelőtt Szita Bence meggyilkolása ügyében bűnsegédlettel meggyanúsított K. Józsefet.

A 41 éves férfit a Sántos melletti erdőbe vitték, ahol múlt szombaton megtalálták a 11 éves felsőmocsoládi fiú holttestét. Az aznapi rendőrségi sajtótájékoztatón azt közölték, hogy október 29-én a gyilkosság három gyanúsítottja ölte meg Szita Bencét: a fiú nevelőapjának volt élettársa, P. Erika és két hajléktalan, az 57 éves B. József és a 41 éves K. József.

Tóth Balázs kirendelt ügyvéd a csütörtöki, többórás helyszíni kihallgatás után az MTI-nek elmondta: védence részletesen beszélt a történtekről, vallomásában továbbra is azt állítva, hogy fenyegetés és kényszerítés hatására vett részt a bűncselekmény elkövetésében. K. József azt mondta, B. József egy késsel kényszerítette arra, hogy megássa a fiú sírját. Arról, hogy a két másik gyanúsítottnak milyen szerepe volt a gyerek halálában, K. József nem nyilatkozott, ugyanis állítása szerint ő nem volt jelen, a gyilkosságot nem látta - közölte az ügyvéd. Hozzátette: a védence - egyes sajtóinformációkkal ellentétben - nem mondott olyat, hogy P. Erika pénzt ígért volna a gyilkosságért.

Tóth Balázs közölte: ha a hatóságok előtt megáll védencének azon állítása, hogy fenyegetés és kényszer alatt vett részt bűnsegédként a gyilkosságban, akkor ez a büntethetőséget is kizárja. Tulajdonképpen a védekezésének "ez az alfája és az ómegája" - jegyezte meg az ügyvéd. Arról, hogy azon a helyszínen is kihallgatják-e majd védencét, ahol másodjára temették el a fiú holttestét, nem tudott nyilatkozni. Azt mondta, ez a nyomozóhatóságtól függ.

Berlik Zoltán, P. Erika kirendelt ügyvédje csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a héten már nem hallgatják ki a védencét, az elmeorvosi szakértői vizsgálatra azonban elképzelhető, hogy sor kerül, ám ennek nem várható gyors eredménye.

A néhány héttel ezelőtt fegyházból szabadult B. József kirendelt ügyvédje, Picz Péter csütörtökön annyit közölt: a védence tett már vallomást, de arról, hogy mit mondott, nem nyilatkozik.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
Mivel semmi konkrétumot nem tudunk, csak a találgatások lehetségesek.
Mindenkinek joga van belátása szerint védekezni a nyomozási, majd a bírósági szakaszban is.
"Biztos forrás"-ra hivatkozással kerül a köztudatba sok minden.
Mellesleg: a sír megásához minimum ásó kell, ha viszont ásó van kezemben, szeretném látni, ki mer késsel bármire is kényszeríteni!
soljanka
Egyértelmű: nem volt jelen gyerek megölésénél, hanem sétált /kukázott az utcán, és hirtelen megjelent egy fickó, aki kést szorított hátához, bekényszerítette az autóba, elvittette magát az erdőbe, megásatta vele a sírt. Majd visszavitette vele magát a belvárosba.
K. József pedig 5 napig úgy be volt rezelve, hogy nem ment el a rendőrségre jelenteni, hogy mire kényszerítették...
Nem semmi ügyvéd, aki ilyen vallomástételt javasol a védencének...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.