Hacsak az aktuális magyar kormányok nem nyitják meg a határokat a bevándorlók előtt. Nélkülük ugyanis (vagyis anélkül, hogy nőne a járulékfizetők száma) finanszírozhatatlan lesz a nyugdíjrendszer. Legalább havi 10 ezer forintot kell(ene) ma félretennie az átlagos keresetű pályakezdőknek ahhoz, hogy nyugdíjas éveikben is a mai életszínvonalukon élhessenek. Ugyanis mire ők elérik a nyugdíjkorhatárt, a népességfogyás miatt már egy nyugdíjas jut egy aktív dolgozóra. Így teljesen ellehetetlenül a hazai nyugdíjrendszer. Szakértők szerint ezt nem várják meg a kormányok, inkább kinyitják a határokat a bevándorlók előtt – írja a HR Portál. A 80 ezer forintos nyugdíj is álom lehet Havi 100 ezer forint – az aktív korúak közül nem sokan örülnének ekkora nyugdíjnak. Sok mai nyugdíjas mégis csak álmodozik ekkora havi juttatásról. A legfrissebb adatok szerint ugyanis Magyarországon jelenleg 83 ezer forint az átlagnyugdíj. Azaz a 140 ezer forintos átlagkereset 60 százaléka.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Valami disznóságra készülnek megint! Kezdődik a hangulatrombolás! :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemeth46
Az az érzésem, hogy nyugdíjasnak, munkavállalónak, egészségesnek, betegnek, ebben az országban nem terem babér és nem is cél, hogy teremjen. Ha fiatal vagy fogadd meg Gyurcsány szavait "el lehet innen menni". Sajnos
nagyistvan51
...maximálni kell a nyugdíjakat 130 ezer forintnál!!!
Tisztesség
Hogyan takarékoskodjanak, akik nem kaptak novemberben emelést?
Ezért nem kaptak 1,6% emelést a beteg rokkant ellátásba lévők 27000 Ft-ra, mert kell a korrupt uraknak a havi 432 Ft!
kkalman
@Tisztesség: Ez a 27000 Ft legkevesebb három éve, de lehet, hogy több ugyanannyi. Az összeget tekintve. A értékét inkább nem részletezem.
kukac50
Matolcsynak Orbánnak és a parlamentben dolgozóknak is csak 80 ezer forint fizetést kellene adni. éljenek belőle fizessék a rezsit tankoljanak maguknak csak 1 évig, ki lenne fizetve az állam adósság!
Könnyen hozzák a megszorításokat az adófizetők pénzén élősködő férgek!
varirmag
@Feraj49: Igen ! ők ( a sohanemdolgozók ) kapják a méltányossági nyugdíjat !
A gyurcsányék jobban tették volna ha hagyják a nőket 55, a férfiakat 60 évesen nyugdíjba menni. Akkor most több munkah. lenne a fiataloknak . Sajnálom a nejedet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.