„Nagy késéssel neveztünk be a keleti szövetségkötési versenybe, mivel az előző kormányok sajnos gyalázatosan rosszul teljesítettek, nem ismerték fel, hogy a válság után semmi sem lesz olyan, mint a válság előtt, azaz új szövetségeket kell kötni” – mondta Szijjártó Péter. A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a lapunknak adott interjúban beszél a Kína és Oroszország felé nyitásról s arról is, miként sikerült rendbe hozni Gyurcsány szaúdi „focistapoénja” után a viszonyt az arab világgal. Szijjártó elmondja, hogyan fogadták Magyarország új, „problémamegoldó” politikusaként külföldön, s árnyék-külügy- vagy árnyék gazdasági miniszternek tartják-e idehaza. Szó esik az azeri „baltás gyilkos” kiadatásáról is: „Egyetlen nemzetközi tárgyaláson sem merült fel a Safarov-ügy, ez csak a magyar ellenzéknek volt téma.”

Forrás: magyarhirlap.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Igen, az oroszokkal el sem kellett volna rontanotok a kapcsolatunkat! Azeri gyilkost senkit nem érdekel.
De az biztos,hogy a magyar embereknek enyhén szólva is "túl idegen" a kínai és egyéb népcsoport.
Nem kívánjuk ide őket. A nyugati emberek vannak közelebb hozzánk,nem kéne erőltetni az arab világot sem ide.
Carpediem
@gabrella: No azért az "Azeri gyilkos senkit nem érdekel."- erről talán kérdezzük meg azokat a junior bokszolókat, akiket persona non grataként nem hívták meg Örményországba!! Egyébiránt nagyonis érdekelte ez a politikai "csínytevés" a nemzetközi sajtót.
gabrella
@Carpediem: Az lehet, de a nagy többséget sem örmények sem azeriek nem érdekli.
silber13
Petike, te Igazi hülye! Gondolj csak a régi Lenin szlogenre, a Lenin élt...stb. Na, ennek analógiájára: " Peking nem volt, Peking most sem az és Peking nem lesz stratégiai partner."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.