Selmeczi Gabriella kifejtette: a pénzügyi jogok biztosa - akit Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a jogszabály hatálybalépését követő egy hónapon belül kell kineveznie - tanácsot adhat majd a fogyasztóknak egyedi ügyeikben, és el is járhat az érdekükben. Utóbbit azonban hivatalból is megteheti majd bizonyos kérdésekben, és akár új jogszabályokat vagy törvénymódosításokat is javasolhat. Emellett fontos feladata lesz a pénzügyi ismeretek és a pénzügyi kultúra kiterjesztése - sorolta. Az intézmény abban is segítheti majd az embereket, hogy felvilágosítja őket, milyen következményekkel járhat a devizakölcsönök felvétele - tette hozzá. A szóvivő fontos célnak nevezte, hogy legyen egy olyan hivatal, ahová a magánemberek, az egyéni vállalkozók és a mikrovállalkozások vezetői egyedi ügyekben is fordulhatnak, ugyanis az állampolgároknak eddig nem volt hathatós védelmük a pénzintézetekkel szemben. "Hihetetlen egyensúlytalanság volt a bankok és a fogyasztók között" - fogalmazott.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"az állampolgároknak eddig nem volt hathatós védelmük a pénzintézetekkel szemben"...megint meg akarnak védeni valamitől :)
rosalinda57
Ebben az egyben igaza van Selmeczi Gabriellának, sajnos ezen kívül nem nagyon tudok olyat mondani még, amiben igen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.