Arról kért üzleti tanácsot májusban az MVM, hogy beépíthető-e az áram árába egy olyan összeg, amelyből részben fedezni lehetne az atomberuházást. Az elemzés nem nyilvános, az adatvédelmi hatóságnak kell döntenie arról, köteles-e közölnie az

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Mobil123
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Bele kell építeni mindent csak legyen elég petróleum hogy azzal tudjunk
majd világítani ! Mert az áram lassan luxus lesz !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Mit lehet még a villanyszámlába beépíteni??? Így is már bele rokkanunk a sok fizetni valóba.
nyanya001
Bele kell építeni mindent csak legyen elég petróleum hogy azzal tudjunk
majd világítani ! Mert az áram lassan luxus lesz !
almosd
@Mobil123: Nem tudom mit akarnak ezzel a tervel,de én úgy tudom hogy most semmilyen engedélyt nem adnak ki atomerőmű építésre,és az új reaktor is ebbe a kategóriába tartozik,a németek egy pár atomerőművet befognak zárni, és más országok is erre a határozatra jutottak.
Mobil123
@almosd: De a kormányunkat hol érdekli az engedély, és hogy más országokban bezárnak atomerőműveket? Annak idején épp ők ágáltat az Paks bővítése ellen, erre most tessék.
Pilóta
Be!
Ha viszont Paks II-t atomkatasztrófa éri, akkor visszafizetik:-)
Pilóta
@Mobil123: 20:55
... én is erre gondoltam:-)
almosd
@Mobil123: Bős Nagymaros-t kellet volna befejezni,csomó pénz ki lett dobva az ablakon,máskülönben van egy erőmű a Balaton partján, ami megegyezik a Pakséval, de azt csak katasztrófa esetén helyezik üzembe,az nem termel semmit és gázzal működik.
Mobil123
@almosd: Én mondjuk a szélerőműveket is jónak tartanám. Erre volt is néhány éve ah jól emlékszem egy próbálkozás. De az állatvédők vagy kik megakadályozták.
almosd
Jók is meg nem is, Magyarországon kicsi vagy kevés szél sáv van,hosszú távon pedig nem gazdaságos, röhejes de így van,ennek gazdasági oka van.
Mobil123
@almosd: Na ennyire nem értek hozzá, csak azt látom, hogy több országban van. Paks meg marha közel van hozzám:-)
Pilóta
@almosd: 21:10
Ez így van.
@Mobil123: 20:59
Én már jártam olyan zónában, ahol szélerőmű csoportok vannak.
Hidd el, igazuk van az állatvédőknek, szinte kibirhatatlan a "sunnyogás"!
almosd
@Mobil123: Mert lényeg a lényegben az, hogy mennyi állami támogatást kapnak az erőművek, és sok más is.
kukac50
Paksba,vagy valamelyik reaktorba meg építsék be Orbánt Matolcsit és a bandájukat!
csikknorisz
Ez valami vicc? Jövőre szarásig megadóztatják a közműveket, ahhoz képest Paks 2-3-4-akárhány kutyafasza.
Pilóta
@csikknorisz: 21:34
"2025 körül indulhat el Paks II
Megépül Paks II, blokkonként 1000-1600 megawatt teljesítménnyel. A Nemzeti Energiastratégia szerint 2025-ben indulna el az új atomerőmű első blokkja, és ha lesz második blokk, az legkorábban 2030-ban lép működésbe. Arra nincs körülbelüli válasz sem a fejlesztéssel foglalkozó projektcégtől, hogy mennyibe kerülne az atomerőmű bővítése."
www.origo.hu/idojaras/20121122-paksi-bovites-uj-reaktorblokk-megalakult-a-paks-ii-atomeromu-fejlesztesi.html
csikknorisz
@Pilóta: Félreértettél, én nem a blokk építését neveztem viccnek, hanem azt, hogy egy ilyen, úgymond "elhanyagolható" tétel számlában való esetleges megjelenéséről agyalnak, mikor a méterenkénti adó bevezetése az összes közműszolgáltatót érinti, nem csak a elektromos áramot. Kurvára meg fog emelkedni a rezsi, mert az adót sem a hajuk korpájából vakarják ki a szolgáltatók, hanem megfizettetik a fogyasztókkal. És nem csak közvetlenül, hanem áttételesen is (gondolok itt pl. arra, hogy a pékség villanyszámláját nem te fizeted, meg a boltét sem, ahol megveszed, de a kenyér árában benne van) Ehhez képest Paks xyz csak csepp a tengerben. Erre céloztam.
nemkati
Végre, már vártam valami pozitív hírt. Bár, hogy őszinte legyek, inkább fizetnék többet egy megújuló energiáért, ami egyszercsak megtérül. De, szegény ember vízzel főz, szegény ország, ráfizet.
QQCSI
@Mobil123: Kis Szívem! Fukusima is közel van Hozzád, hidd el. Csernobil sincs távol.
Amennyire viszont én tudom, az atomerőműnél gazdaságosabb megoldás egyelőre nincs számunkra. Bár, ha a Niagarát idehozhatnánk, mint esetleges vízierőművet...
nemkati
@QQCSI: A gazdaságosság, az nagyon fontos szempont. De nem a legfontosabb. A szélerőművek pl. semmilyen káros hatással, semmilyen veszéllyel nem járnak. És van még sok más, a vízierőművek, a napenergia, szóval ezek együtt kiválthatnák az uránt és a fosszilis energiákat. Előbb-utóbb rá fogunk erre kényszerülni. És akkor már inkább előbb.
QQCSI
@nemkati: Nem értek hozzá, de akik igen, azok nyilván meggátolják majd, hogy a konkurencia olcsóbban állítson elő energiát, mint ők.
Olajlobbi, fegyverlobbi, pénz, pénz, pénz...

Bár azt nem akarom megtudni, milyen az, ha valaki multimilliárdos,
de arra azért kíváncsi lennék, hogy mi élvezet van abban,
ha valakinek sok száz, sok ezer sok csillió dollárja van.
kkalman
@QQCSI: Ott a pont. az olajmaffia, és társai nem engedik a megújuló energiának a térhódítást.
Mobil123
@QQCSI: A közelségre azt értettem, hogy én Pécsen lakom, és az mégis csak közeleb van Pakshoz, mint Fukusima. És @almosd -nak igaza van, ha Bőst valóban befejezhették volna, és nem kéne izgulni, vitatkozni az atomerőmű bővítése miatt.
sokanvagyunk
@Mobil123: Egyet se félj, szomszéd! ha nagy a baj, lemegyünk egy urán-vágatba, van itt épp elég, jó mélyen! - sugárzó kedvünk ne veszítsük el! :))
Mobil123
@sokanvagyunk: Ja, és világítunk mit a fáklya.:-)))
deviance
új erőmű, ami többet termel és lentebb kéne vinni az árakat... de már meg sem lepődünk
Csizmás Kond
A villanyszámlával az a baj, hogy az áramtolvajokat egyre ritkábban zaklatják.
Olyan részek vannak, ahol az elfogyasztott áram felét úgy lopják, na erre kéne odafigyelni és akkor lehetne fejleszteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.