Székely János, a cigánypasztoráció koordinálásával megbízott katolikus püspök felhívta a figyelmet arra, hogy az Apostoli Szentszék azt szorgalmazza: a romák közül lehetőség szerint minél több embert be kell vonni a papi szolgálatba.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SELIG
Még több naplopót a naplopók közé!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@SELIG: Na meg arról se feledkezzünk el, hogy ahogy nincs két egyforma mentalitású, felkészültségű, munkáját azonos színvonalon végző villany- vagy vízvezeték-szerelő, úgy pap és pap között is lehet ugyanakkora különbség. Köztük is van, aki "többre viszi" a hivatásában, és van, aki kevésbé.
SELIG
@Zsoel: Talán azért, mert már nincs benne annyi köztisztelet. Az öregek fogynak, a fiataloknak meg már nem jelent semmit a vallás. Biztos vannak olyan papok, akiket a hitük vezérlik erre a pályára, de a "közkatonáknak" nincs jó soruk sehol sem.
Hidd el nagyon közelről ismerem a dolgokat. Van egy olyan mondás, hogy a katona meg a pap oda megy ahol kap. Sajnos én ezt a mondást nem cáfolom.
kedwes
@Feraj49: Hogy ezzel, mennyire tele van a szervezetem!
Gyuri Géderről
Csak arra lennék kíváncsi, hogy az a sok áll szent, rasszista gondolkodású katolikus hívő
miként gyónná meg a bűneit egy katolikus, cigány származású papnak.
kkalman
@kerék: Az is egyfajta példamutatás. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.