2013-ban Svájcba lesz a legjobb születni, de Ausztráliában, Norvégiában és Svédországban is jó esélyekkel indulnak jövőre az újszülöttek - derül ki egy friss felmérésből. Magyarország a középmezőnyben szerepel, bár legtöbb szomszédunk megelőz minket....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Magyarországon is érdemes megszületni, csak húsz évesen el kell húzni innen. Legalábbis amíg ez a kis csökött barna uralkodik felettünk.
Szebb jövőt !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kerék
@Zsoel: Azért...rokonom 7 éve él kint, átszámítva 2,5 milliót keres havonta...
Úgyhogy vagy Svájcba költözök, vagy fideszes leszek...
Csizmás Kond
Szerintetek kinek írták ezt a születési útmutatót ?
Zsoel
@kerék: Messziről jött ember azt mond, amit akar. :) A svájci bruttó átlagkereset 4000-4200 frank körül van; amit te mondasz, az durván 11 ezer frank, tehát a 2,5-szerese. Svájc kiegyensúlyozott ország, ott nemigen jellemzőek az olyan arányok, mint nálunk (van, aki 80 ezret, más meg 1 millió 800 ezret keres); az ilyen kiemelkedő fizetések, bár léteznek, de jobbára csak a leggazdagabb nagyvárosokban, és ott is csak a nagyon magasan kvalifikált szakemberek, vezető orvosok, mérnökök, informatikusok tehetik zsebre. Ez az egyik.
A másik: (az én rokonaim szerint, akik Zürich környékén élnek) Svájcban iszonyúan drága az élet. Saját ingatlanjuk ott alig van az embereknek, szinte mindenki bérli a lakását. Nagyon sok pénzt elvisz az adó és az egészségbiztosítás, drágák az élelmiszerek, a műszaki cikkek, de ami tényleg horribilis, az a szolgáltatások ára. Azért amikor kihívsz egy helyi(!) asztalost azért, hogy kicseréljen három, azaz HÁROM darab zsanért egy letört szekrényajtón, és a kiszállásért, plusz a negyedórás munkáért kiállít egy 280 frankos (azaz durván 65 ezer forintos) számlát, én a szívemhez kapok. Ugyanígy megdöbbentő, hogy a Citroën svájci szervizében ugyanannak a kocsinak a helyzetjelzőizzó-cseréje 50 ezer forintnak megfelelő frankba kerül, míg idehaza durván 5000 (ezt számszerűleg tudom, mert az egyik rokon elvégeztette ezt a munkát a C5-ösén ott is, meg itt is). Tehát durván tízszeres a különbség. Persze Magyarországról nézve zsírosnak tűnik az a svájci fizetés, csakhogy abból ott kell megélni, nem itt. Nem véletlen, hogy a Svájcban egyszerű középpolgárnak számító rokonok itthon császárnak érezhetik magukat a pénzükből. Igazából nekem sem a kevés magyarországi fizetéssel van a gondom, mert nem a pénzünk kevés, csak a javak és szolgáltatások, amelyekhez hozzájutunk érte. :) Európai árak, balkáni bérek országa vagyunk sajnos.
nehogymá
hogy valaki nem tud 3facsavart betekerni az mindenhol sokba van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.