Meglőtt egy rendőrnő egy fogvatartott férfit, aki elvette társa fegyverét hétfőn Mende és Sülysáp között – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI–vel.

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eperke
Nagyon helyes, ha nem ő lő, akkor őt lövik le. Nem kell a fegyveres bűnözőkkel elnézőnek lenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Ezt nem hiszem el!!! Egy véleményen a jobbos és balos kommentelő!!!
Kutyafüle
Na végre egy határozott rendőri intézkedés. Ha nem lövi meg, bármelyikőjüket agyonlőhette volna.
Feraj49
A "dolog" második részéért gratulálok,de egyben a rendőrök is mulasztást követtek.
A fogvatartottak szállítását bilincseléssel kell végezni.Pontosan az "ilyen "esetek megakadályozása miatt.Ez történhet többféle képen,pl.előre tett két kézre téve a bilincs,de a biztonságot nagyban növeli a hátratett kezekre történő bilincselés.Amennyiben ez nem " elegendő-mert pl."rugdos "akkor lehet alkalmazni az egy bilincs a kézre egy az ellentétes oldalon lévő lábra."Természetesen" a hagyományos hosszúságú bilincsel
Ha ezeket a szabályokat betartották volna nem kellett volna lövöldözni.

Ezért írtam a második dologért gratulálok,mert a "kialakult" helyzetben a fegyverhasználat szabályai szerint járt el a rendőrnő !
Pilóta
@Feraj49: 21:07
Én azt mondom, ha a rendőrök elvégzik a bilincselést, az előírások szerint, akkor nem kellett volna lövöldözni sem! Következésképpen, ez a buli is a rendőrök balfaszságát bizonyítja!
Feraj49
@Pilóta: Ezért írtam,hogy a már " kialakult" helyzetben nem volt mit tennie a rendőrnőnek,mert másképpen újabb két rendőrt temethetnénk.
Nem akartam az előbb leírni,de akkor kiegészítem :-lehet még bilincselni a gépkocsi rögzített részeihez,mint például a kapaszkodó./ha nagyon erős az illető akkor nem javasolt mert a műanyag kapaszkodót letörheti /
lbs
@Feraj49: Szerintem a normál rendőrségi kocsik nem alkalmasak arra, hogy két rendőr biztonságosan szállítani képes legyen egy bűnözőt.
Jól látod, pl. nincs kiképzett kellően masszív bekötési pont, ahová a bilinccsel megbízhatóan rögzíteni ki lehet pányvázni szállítás közben.
Komolyabb erőt nem tud kifejteni, mert a belső tér szűkössége ezt eleve megakadályozza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.