A nő egyedül nevelte öt kiskorú gyermekét egy Pest vármegyei kisvárosában, de ő munkahellyel nem rendelkezett, bevétele csak a családtámogatási ellátásokból származott. Több gyermeke is arról számolt be, hogy anyjukat látták kábítószert is fogyasztani.

A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki öt gyermekét méltatlan körülmények között tartotta, miközben minden szempontból elhanyagolta őket – olvasható az ügyészség honlapján. 

A vádirat szerint az elkövető egyedül nevelte öt kiskorú gyermekét a Nagykátai járás egyik kisvárosában. A nő munkahellyel nem rendelkezett, bevétele csak a családtámogatási ellátásokból származott.

Itt vannak a képek: Ilyen mocskot ember el se tud képzelni – Elképesztő nyomorban tartotta a gyerekeit a droganya

Embertelen környezet Fotó: Ügyészség 

A lakóhelyükül szolgáló ingatlan nemcsak a kiskorúak nevelésére nem volt alkalmas, de az is kétséges, hogy felnőtt személyek életvitelszerű tartózkodására megfelelt-e. Az udvaron baleset- és fertőzésveszélyes állapotok uralkodtak, mivel azon több szemétkupac is volt, valamint emellett több helyen is ürülékkel volt szennyezett. A ház belső helyiségei pedig koszosan, szemetesek voltak.

Itt vannak a képek: Ilyen mocskot ember el se tud képzelni – Elképesztő nyomorban tartotta a gyerekeit a droganya

Mindenhol szemét és mocsok Fotó: Ügyészség 

A kiskorúak több esetben felügyelet nélkül maradtak otthon, de többször előfordult az is, hogy egyedül kóboroltak közterületen. Ekkor alulöltözötten, vagy akár ruha nélkül, illetve nem az évszaknak megfelelő ruházatban voltak. Az óvódás korú gyermekek esetében az ápolatlanság miatt visszatérő egészségügyi problémák fordultak elő.

Emellett a nő nem vezetett be rendszert, illetve szabályokat a gyermekek életébe, ők úgymond a saját törvényeik szerint éltek. A tanköteles gyermekeket nem rendszeresen járatta iskolába. A gyerekek irányába a vádlott valódi törődést és figyelmet nem tanúsított. Több gyermek is arról számolt be, hogy anyjukat látták kábítószert is fogyasztani.

Az elkövető a gyermekek értelmi, érzelmi, testi és erkölcsi fejlődését is súlyosan veszélyeztette a magatartásával.  A nővel szemben a Nagykátai Járási Ügyészség öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat.

Itt vannak a képek: Ilyen mocskot ember el se tud képzelni – Elképesztő nyomorban tartotta a gyerekeit a droganya

Gyomorforgató körülmények Fotó: Ügyészség 

Forrás: Ügyészség

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Látom, működött a világhíres magyar család- és gyermekvédelem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Nyírfa: Gondolom, a körülmények nem most hirtelen változtak ilyen borzalmasra. Ha a védőnő, az óvoda, az iskola az első jeleknél riasztja a gyermekvédelmi hatóságokat, akkor a helyzet nem fajulhatott volna idáig.
Ez a nő remélem börtönbe kerül. A gyerekeket meg intézetbe adják - hát, ez sem valami megnyugtató megoldás.
Nyírfa
@nemkati: Erről van szó. Az intézet azonban nem jó megoldás, ha létezik még a Fóti gyermekváros, vagy van utódja, akkor első helyen a gyermekek ott történő elhelyezését javaslom. Fel kell táplálni őket, nagyon empatikus nevelő mellett újra szocializálni a kicsiket, nagyobbakat egyaránt, ha szükséges, terapeuta igénybevételével. Sok munka, nagy odafigyelés, törődés még helyre hozhatja az anya és a gyermekvédelem mulasztásait.
Rettenet ez a rendszer, ilyen mélyen 80 éve nem volt az ország.
jáger laszló
Családi állapota,vallása,pártállása,iskolai végzettsége ismeretien vagy titkos!?
Szégyen a város vezetőire és a lakóközösségre is!
csak ennyi
nem barátilag
J.L:
SÍva
Na most gyorsan összefogást sürgetnek, meg ajdunk vissza nem térítendő támogatást, építsünk neki stb. stb. Normális ember megteremti a gyerekvállalás feltételeit és nem szül öt gyereket a semmire! Garantálom, ha szabadlábon marad ismét szülni fog!
Bélabá
@SÍva: Sokan gondolkoznak így, ezért is csökken a népesség ilyen erőteljesen.
Ha az átlagos dolgozó fiatal megteremti a feltételeket, és nem szül a semmire gyereket, akkor talán 50 évesen meglesz a lakás meg a kocsi, azt jöhet a baba ugye?
Sajnos a biológia nagy úr! 35 felett már nem annyira jó első gyereket szülni.
SÍva
@Bélabá: Igazad van de emlékszem gyerekkoromból, hogy milyen volt amikor nem jutott valamire. Az ember nem kívánja ezt a gyerekének és fél, félti milyen lesz a jövője!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.