Kötelezettségszegési eljárással fenyeget Brüsszel és ragaszkodik a dugódíj bevezetéséhez Budapesten. Nem egyeznek bele a halasztásba sem. A Népszabadság úgy tudja, az Európai Bizottság delegációja az elmúlt hetekben járt a magyar fővárosban, és nyilvánvalóvá tették: elvárják, hogy a főváros legkésőbb 2015-ig, azaz az uniós támogatásának elszámolásáig bevezesse a behajtási díjat. Ha ezt Budapest nem teszi meg, kötelezettségszegési eljárást indíthatnak ellene, a szerződésbontás pedig a 4-es metró 181 milliárd forintos uniós támogatásának visszafizetését jelentheti. A magyar parlament a nyáron utasította el a dugódíj bevezetéséről szóló javaslatot. Helyébe a közműadó léphet, amelyből 10 milliárd forint bevétele lehet a fővárosnak.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
A magyar parlament a nyáron utasította el a dugódíj bevezetéséről szóló javaslatot.
gabrella
Mi köze Brüsszelnek a dugódíjunkhoz???
Hellcat
NA ez ám a tökéletes átbaszás fidesz módra..."A népszabadság úgy tudja..." kenik a szocikra a dolgot asszem megint. Brüsszel kötelez a dugódíjra kölümben eljárás...A NAGY LÓFASZ...ez itt kérem a kenjük az EU-ra rész...trükkös kis szarháziak ezek.
Pilóta
Az EU kitart a budapesti dugódíj mellett

Az Európai Bizottság elmúlt hetekben Budapestre látogató tagjai megerősítették, hogy nem egyeznek bele a dugódíj törlésébe, de még a halasztásába sem - írja a Népszabadság szerdán.
atv.hu/penztarca/20121212_az_eu_kitart_a_budapesti_dugodij_mellett

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.