Ülődemonstrációval tiltakoztak a pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanulói a felsőoktatást érintő kormányzati intézkedések ellen csütörtökön.

A baranyai megyeszékhely középfokú oktatási intézményének több száz diákja az iskola dísztermében gyűlt össze az első három tanóra idejére, hogy nemtetszését fejezze ki az államilag finanszírozott felsőoktatási férőhelyek számának csökkentése, és a "röghöz kötés" miatt.

Szónokaik azt hangoztatták, hogy azért jelentkeztek gimnáziumba, mert tovább akarnak tanulni, nem számítottak rá, hogy időközben kiderül: "tanulni csak az tud majd, akinek pénze is van rá, vagy vállalja az eladósodást, a röghöz kötést".

Hallgatói férőhelyek: demonstrálnak a középiskolások

A gimnazisták demonstrációjának ideje alatt egyetemisták transzparensekkel jelentek meg a városháza előtt, majd a Leőwey épülete elé vonultak, hogy szolidaritásukról biztosítsák a középiskolásokat.

A Hvg.hu közben azt írja, hogy csütörtökön reggel az első tanítási óra előtt ülősztrájkba kezdtek a terézvárosi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai. A tanárok egy-egy, az osztályteremben maradó diáknak az első órát még megtartották, majd azt követően, a két óra között az igazgató tantestületi ülést is összehívott. A második órát már nem tartották meg.

A diákok egyik képviselője beszédben buzdított a tiltakozásra, mint mondta, nem értenek egyet a kormány oktatáspolitikájával, és azzal, hogy csökkentették az állami finanszírozású egyetemi férőhelyek számát, céljuk, hogy a tandíjat eltöröljék és megemeljék a felvételi keretszámokat - olvasható a Hvg.hu oldalán.

Hallgatói férőhelyek: demonstrálnak a középiskolások

A baon.hu cikke szerint, a Kecskeméti Főiskola hallgatói önkormányzatának küldöttsége csütörtök délelőtt levelet adott át a város fideszes polgármesterének, Zombor Gábornak. A városi közgyűlésen átadott levélben egyebek mellett arra kérik a polgármestert és a testületet, hogy képviseljék jobban a Kecskeméti Főiskola érdekeit.

"A győri bercsenyiben a sztrajk jol halad, volt egy kisebb tomegoszlatas, de nem allunk le!!!!" - írta a Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközépiskola és Sportiskolai Módszertani Központ egyik diákja a Facebookon, míg társa azt is hozzátette, hogy kitartanak a végsőkig.

A hvg.hu egyik olvasója szerint a budapesti Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskolában is tiltakoznak a diákok.

Itt egy újabb fotó. A pécsi Széchenyiben így tiltakoznak a diákok. A hírek szerint már Komló és Szombathely is csatlakozott a tiltakozáshoz.

Hallgatói férőhelyek: demonstrálnak a középiskolások

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vargazsuzsa
Hajrá Kisfiam! Légy önálló, állj ki magadért, hisz erre tanítottalak.
Szeretettel: Anya
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alfás
@Csizmás Kond: megint csak a saját esetemet tudom felhozni. amikor megvettük a kecót,felhívtam az unoka tesómat,tavasszal!!!,hogy puccba kéne rakni.azt mondta,őszre meglesz,mert akkora van időpontja.hiába mondtam,hogy a keresztanyáddal b@szakodj, (az én anyám) ,akkor sem ér rá előbb. annyi diplomás van-lesz,hogy dunát lehet rekeszteni.de kétkezi munkást meg vadászni kell.
Csizmás Kond
@alfás: Szerintem a gyerekeket félrevezették és kihasználják az őszinteségből fakadó tájékozatlanságukat. Az egész mögött az oktatók meg hasonlók állnak akik így kényelmesebben próbálják megoldani az őket érintő problémákat.
csiga0771
Röhej, néhány százan, néhány ezren, üldögéltek egy kicsit. Tegnap meg : Foglaljuk el, Ne foglaljuk el,/ KÖZGÁZ / ááááááááá... hideg van menjünk haza... Ma már egymásra mutogatnak : "miattuk nem," "nem igaz mert miattuk!" HÖOK-HAHA Nálunk / Komló / is volt, csak sokan "túl hamar" hazamentek... GYEREKEK : Így mi a f@szt akartok... Most kellene néhány ezer Bányász szívlapáttal, de már bánya sincs... Kínomba csak: HAHA
human
A diákok a kezükbe vették a sorsukat. Irigylésre méltó a bátorságuk, bár nagyon más választási lehetőségük nincs, hogy megvédjék a jövőjüket.
P-Márta
Gratulálunk mi többen ennek az ifjuságnak! Orbán-diktatúra szégyene pedig, hogy becsapta, méghozzá keményen, a jövő fiatalságát, a jövő nemzedékét. Elbútított fiatalokra van szüksége, aztán mondhatja a tutit, ami neki az, de másoknak mosladék !

Egyáltalán tragikusnak tartjuk azt, h ogy a fiatalok olyan magas szinten adósodnak el, hogy a jövő építésük kérdőjeleződik meg emiatt. Arról nem is beszélve, amíg milliókkal leterhelt a végzettségük után több év, addig sem házasodás, sem gyerekszülés NEM lesz, hová? - ki tartja el a gyerekeket? - főleg ha még elég munkahely sem lesz!

Ez amit Orbán diktatúrájával művel semmi más, csak a saját hatalmuk bebetonozása!
Igen, tüntessenek ellenük, mert ÉLETKÉPES, OKOS IFJÚSÁGRA van szüksége országunknak, nem seggny@lókra és nem olyan emberekre, akiket Orbán kiválasztott magának, Felcsúton elkötelezte őket jó bérért, konformistákká váltak, parlamenti szavazésokkor a GOMBOK NYOMOGATÓI lettek mint MEGÉLHETÉSI politikusok. Meg sem mernek mukkanni, félnek a jólétük elvesztésétől és orbánjuktól.

HAJRÁ IFJUSÁG ! TANULJATOK, TANULJATOK, OKOSODJATOK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.