Több ezer budapesti egyetemista indult el "sétálni" a Műegyetemen tartott tiltakozó fórum után szerda késő délután.

Óriási dugó alakult ki először a Móricz Zsigmond tér felé, láthatólag meglepte a rendőrséget a tüntetés útvonala. A BKV több buszt eltérített. Az első hírek még arról szóltak, hogy az Erzsébet hídra tartanak, később a Nemzetgazdasági Minisztérium épületénél kötöttek ki a diákok, ahol felváltva skandláták, hogy "gyertek ki" és hogy "menjünk be". Valaki a tömegből azt is felvetette, hogy "gyújtsuk fel", mire megint más egy megafonból azt válaszolta: égnek ezek maguktól is, nem kell gyújtogatni.

Hoffmann Rózsa, gyere ki a hóra!

Később a "Hoffmann Rózsa, gyere ki a hóra" mondattal próbálták előcsalogatni az oktatásért felelős államtitkárt, sikertelenül.

A tüntetők ezután a Parlamenthez vonultak. Nagy Dávid HÖOK-elnök azt mondta, ha itt sem jön ki senki beszélni velük, visszamennek a belvárosba. A tömeg benyomult a civilek elől elzárt területre, egészen a Parlament lépcsőjéig, ahol rendőrsorfal várta őket. A HÖOK vezetője megafonba beszélve arra figyelmeztetett, hogy radikális csoportok tagjai épültek be közéjük. Arra is kérte a résztvevőket, hogy egyikük se takarja el sállal az arcát.

"Vitkor, hazudtál! Viktor, gyere ki!" - kiabálták a diákok és a korábbi fideszes dzsemborikról ismerős kereplők is előkerültek. Követelték, hogy a kormány egy képviselője jöjjön ki hozzájuk.

Hoffmann Rózsa, gyere ki a hóra!

A tudósítások szerint két lányt később kiemeltek a rendőrök a tömegből és egy időre feszültté vált a hangulat. Hátul már inkább csak a megmaradt fáklyákból rakott rögtönzött tábortűznél melegedtek a bámészkodók.

Kilenc óra előtt nem sokkal végetért a tüntetés, a résztvevők haza, vagy a Corvinus felé szivárogtak hallgatói fórumot tartani.

A Parlamentből végül nem jött ki senki, a demonstráció közben csak Kövér Lászlónak jelent meg egy nyilatkozata, amelyben látványosan nem érti, miért tüntetnek a diákok.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

profon
@entero: Az egészet nem érted ugye ? Van amire nem kell sajnálni a pénzt pl a jövőnkbe fektetni. Itthon meg olyan gazdasági környezetet és életpályát kell mutatni a mai fiataloknak ,hogy eszükbe se jusson külföldre menni. Ha a "mocskos"Gyurcsány alatt történne mindez akkor nektek lenne a legnagyobb szátok és tele torokból ordítanátok ! Elnézést a kirohanásért de már tele van a tö.öm az agyatlansággal !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@Pálinkafőző Rézüst: Most akkor mi van? Hú de kavargya:))
Pálinkafőző Rézüst
@Kutyafüle: nézd a dátumot! Ez volt a véleménye 2006-ban! Ennyit a Rózsikáról...
Dr.luigilongo60
@Kutyafüle: Ebben a cikkben egy hüllő átvedléséről látunk helyszíni közvetítést.
Tényleg kurva szar ez a net, hogy megőrzi sokak régebbi véleményét.:-)))
Kutyafüle
@Pálinkafőző Rézüst: @Dr.luigilongo60: Istenem, olyan szépen mondta, Nem engedjük, hogy a szegény emberek gyermekei ne tanuljanak"
Óh, milyen megható, egy kis könnycseppecske a szemem sarkában:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.