Ma jár le az iskolapadból frissen kikerült diákok tb-fizetési haladéka. Aki az elmúlt fél évben nem talált munkát, a jövő héttől már maga köteles fizetni az egészségbiztosításért. Az egészségügyi szolgáltatási járulék - vagy ahogy korábban hívták tb - összege havonta 6390 forint, amelyet a fiataloknak csekken kell átutalniuk a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak (NAV). A fizetés elmulasztása esetén késedelmi pótlékot is felszámolnak. Idén több mint 30 ezer diák nem került be a felsőoktatásba. A hétvégén ér véget a diákigazolványok október 31-i lejártától számított 45 napos türelmi idő, így az, aki nem folytatta tanulmányait, illetve aki még nem talált munkát, hétfőtől már arra kényszerül, hogy maga fizesse az egészségügyi szolgáltatási járulékot. A tb összege jelenleg havonta 6390, naponta 213 forint. Az állam december közepéig vállalta át a járulékfizetést, így erre a hónapra még csak 3195 forintot kell fizetniük a diákoknak. Amennyiben a fizetési kötelezettség nem teljesül, az...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
És még hány felnőtt munkanélkülinek /jövedelem nélkülinek / kell fizetnie a tb.-be a 6390 Ft.-ot ! Vajon hogyan állunk a román .az ukrán és más nemzetekhez tartozókkal,akik Mo.-on járnak orvoshoz,gyógykezeltetik magukat ingyen a magyar tb.kassza terhére.Az ukránok Magyarországról kapott nyugdíjáról már nem is beszélek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
@Darthon1: Köszönöm a többiek nevében is. Ebből, és az általam leírtakból is látszik mennyire " család barát" kormányunk van !Nemhogy összehozná a családokat hanem azt is szét akarja zülleszteni amelyik " működik. Asszisztál hozzá a Keresztény Demokrata Néppárt álszent miniszterelnök-helyettese "Zsoltika ".
Gyuri Géderről
Az, hogy ebbe a helyzetbe került az ország, részben külső, nagyobb részbe saját elhibázott gondolkodásunkból adódott.
A "zemberek" nagyobb hányada, akik jelenlegi uralkodó osztályt hatalomra segítette azok most miért panaszkodnak.
2010 előtt ez nem volt divat, úgy tudom az állam fizetett. De 2010 előtt valaki/k utcára hívták és nép szavazni, a "zembereket" (már akik hittek nekik) és megakadályoztatták az egészségügyi és társadalom biztosítási reformok bevezetését. Most az lenne a helyes cselekedet, hogy azok az "zemberek" a saját érdekükben ismét az utcára vonulnának, vagy nép szavaznának.
Zsuga
Ezen nincs mit csodálkozni. Nekem 2,5 éve nincs semmilyen jövedelmem, de a tb-t fizetnem kell így is a családi kasszából, mely jelenleg 6390 forint havonta.
rbela
Ha nem dolgozik. Nem talál munkát. Munkanélküli segélyt sem kap. Akkor miből fizesse a tb. járulékot. A NAV. hogyan hajtja be? Ez nem semmi!!! Főleg ha a szülő sem tudja segíteni, mert nincs munkahelye. Még több nyomorgó ember. Hajrá... .
mássalhangzó
@nahát: A legtöbb fiatal, és az idősebbek is mennének, ha lenne hova! Ma Magyarországon munka még csak lenne, a baj az, hogy nincs aki a munkát megfizesse!
A munkanélkülitől TB-t követelni, mégiscsak abszurd!
kukac50
Eddig is az adófizetők állták! Miről beszélnek ezek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.