Az Élet és Irodalom Facebook oldalán található bejegyzésből kiderül, hogy nem mindenről kell beszélni egy rádióban.

A bejegyzést majdnem teljes egészében közöljük: "Mert fölkértek, hogy havonta kultúrajánljak, Kossuth Rádió, Trend-idők, és ajánlottam is, az új Rubin Szilárdot, hozzá rögtön Keresztesi nagyon érdekes és jól olvasható monográfiáját, kiállításokat a PIM-ből, a Kovács Ida rendezte Ottlikot, Pádár Eszter Örkényét, Bazsányi Nádasát meg színházat, a Nemzetit. Ez utóbbit nem politikai kekeckedésből (bár mért ne tehettem volna akár azt is, ok volna), hanem merthogy ez a Nemzeti már csak fél évig lesz, aztán beszántják, és mivel szerintem a Nemzeti még soha ilyen közel nem volt a közönségéhez, mint most, Alföldi vezetése alatt, aki ezt a ritkán, szerencsésen megszülető közelséget meg akarja még ismerni, menjen, míg mehet.

Mármost az egyik ajánlást kivágták. Akik eltalálják, melyiket, azok közt a kultuszminiszter portréjával díszített turulmadarakat sorsol ki a Magyar Művészeti Akadémia. Bármily meglepő, a nemzetis ajánlás esett áldozatul. Mondanám Básti Lajos hangján: De hát hogy jövök én ehhez? Legutóbb engem, emlékeim szerint, 1981-ben cenzúráztak. Fogok most én is kapni egy telefont, hogy elnézést, félreértés történt? Merthogy hirtelen 86-ban vagyunk (mert akkor már reflektálhattam a 81-es barbárságra)?

Itt folytatódik >>>

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
„Magyarországon nincs cenzúra.” – nyilatkozta Aczél György, az MSZMP KB kulturális titkára (a Kövér eetáás főnoke!) egy 1980-as, Paul Lendvainak adott interjúban.
Ha nincs, hát hogy van mégis? – tűnődött az orwelli „duplagond” eme fogós talányán a hajdani pártállami polgár."
Hogy az "orbáni demokrácia" nem lehet meg cenzúra nélkül, az ugye evidens mindenki számára, még ha ezt a Fidesz-Kdnp kommunikációja egy rutinos propaganda-hazugsággal tagadja is!!
A kérdés nem az, hogy van-e, a kérdés az, hogy hol van, mint van és hogyan működtetik, a kik is? Ez a - már Eszterházyt is érintő - cenzúra a Fidesz által működtetett antidemokratikus rendszernek egy lényeges(!) eleme, s lám, már konkrét bizonyítékkal is "tudunk" szolgálni köznapi működését illetően!!
Persze vannak "eszközök", mint például a szép orosz elnevezésű "szamizdat", ami az előző diktatúrában már bevált, és a tiltakozás, ami akkor sem hozott "átütő sikert!!
Emlékezzünk a '89 előtti magyar demokratikus(!) ellenzék felhívására, ami 1985-ben már radikálisan elutasította a kultúra és a nyilvánosság mindenféle antidemokratikus felügyeletét!!
„Sajtószabadságot!
A kormányzat azzal kérkedik, hogy nálunk nincs cenzúra. Aki ezt mondja, tudva valótlant állít. Igaz, cenzúrahivatal, cenzornak nevezett tisztviselők nincsenek. De könyvelkobzások, könyvbetiltások, könyvcsonkítások, szerzőkre és alkotóművészekre kimondott szilenciumok útján, szerkesztők és lektorok hatósági „sugalmazásra” történő elbocsátásával, a szamizdat elleni rendőri zaklatásokkkal (házkutatásokkal, bírságokkal) is hatékony cenzúrát lehet érvényesíteni. A nyomdaipar, a könyvkiadás, a filmgyártás, a rádió és televízió feltétlen állami monopóliuma és pártirányítása ugyancsak a cenzúra eszköze." Magyarországon nincs sajtószabadság! A tömegtájékoztatást titkos és jogilag körülhatárolatlan cenzúra torzítja el.”
A történelem ismétli önmagát??? Vagy mi??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Manno István
@profon: Nem de nem is fogok, egy olyan embertől, aki a saját családját "megtagadja", és Debreczenitől sem fogok, semmit elolvasni. Rajtukon kívűl még rengeteg jó író van aki, nem csinál a saját fészkébe (senki nem olvasná, ha nem Eszterházy lenne a neve!)
Manno István
@Dr.luigilongo60: Doktorkám mondjál, már valami konkrétumot, mi a bajod a FIDEsz-szel.
Manno István
@Dr. Felipe: Mi közünk a baltás gyilkoshoz? Etesse a saját országa! Hogy a saját országa nem tartja be a nemzetközi egyezményeket, ahhoz mi köze van Magyarországnak?
Dr.luigilongo60
@Manno István: Hát ez hülye kérdés volt, most nem akarnék kisregényt írni, elég legyen annyi, hogy teljesen taccsra tették az országot és a lakosságot.
Egy felfuvalkodott ,beképzelt, pénz és hataloméhes csürhe de én ezt már a 90-es évek közepén tudtam róluk.
miazavalami
@Manno István: Talán csak annyi hogy itt követte el a gyilkosságot! Hazai bíró ítélte el . Drága vezíred pedig annak tudatában kiadta , hogy semmi ígéretet nem kapott arra nézve , hogy hazájában leüli az itt kiszabott ítéletet.
Dr. Felipe
@Manno István: Ha eddíg még nem hallottad volna mert átaludtál pár évet akkor közlöm veled hogy ez az ember itt Magyarországon bestiális módon egy tescos baltával lefejezte alvó örmény katonatársát ezért a magyar bíróság jogerősen életfogytiglanra itélte. Csak 30 év múlva szabadulhatott volna feltételesen. Ennek ellenére a fényességes baltazár viktor szabadon engedte pedig tudta hogy hazájában nemzeti hőst csinálnak belőle és valóban úgy is lett, megkapta 8 évi zsoldját és előléptették őrnaggyá és nemzeti hősként végighurcolták az egész országban. Kevésen múlt hogy nem robbant ki az örmény azeri háború. Hát ennyi ez a fideSS tündérmese és ez csak egy a sok közül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.