A D. A. S. JogSzerviz szakértője szerint nincs jogszabályi alapja annak, hogy hangos zenehallgatás esetén a rendőr szabálysértési eljárást indítson a gépjárművezető ellen. Indokolt esetben szabálysértési eljárás kezdeményezhető azok ellen az autósok ellen, akik túl hangosan hallgatnak zenét vezetés közben - derült ki Németh Lászlóné Zakó Lászlónak adott parlamenti válaszából. A nemzeti fejlesztési miniszterhez még december végén nyújtott be kérdést az országgyűlési képviselő "Miért tűri a KRESZ a bömbölve zenét hallgató gépkocsivezetőket az utakon?" címmel. A büntethetőség jogi alapjaként Némethné a KRESZ negyedik paragrafusára hivatkozik, amely a járművezetés személyi feltételeiről rendelkezik. E szerint az vezethet, aki "a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol".

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SwordFish
Németh Lászlónénak gratulálok ehhez az eszes kommunista törvényjavaslathoz!
:-DD
Pilóta
"vezetési képességre hátrányosan ható szer"
--- Gondolom ezt bökte ki, és egyből beugrott neki a zajszer:-)))
marlin
Bele kell írni az Alaptörvénybe, oszt Jónapot!!
egyember
És akkor miért büntetik a mobilozókat?
Darthon1
@Pilóta: a vezetésre hátrányosan ható szer még a pajszer is!
gazdag dezső
Valószínű hogy nem alaposan ,hanem részleteket olvasott az aki ilyeneket jelent ki!!Mások megzavarása,nemcsak a forgalomban hanem egyébként is szabálysértés!!!Indokolatlan 500 w-os hangfallal közlekedni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.