Rendszeresen ellenőriztetni kell mostantól az otthoni gázkészülékeket a szén-monoxid-mérgezések megelőzésére. Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy 18 éves lány tegnap Győrben. Amikor rátaláltak, a lakásban volt 21 éves barátja is. A fiút kórházba szállították, ő már jobban van. Évente 40-50 ember halálát okozza a rendkívül veszélyes szén-monoxid, amely a hibás gázkészülékekből kerül a lakásokba. Ezért egy új törvény értelmében januártól rendszeresen, de legalább ötévenként kötelező ellenőriztetni minden gázkészüléket. Először a legrégebbieket. "A legfontosabb az, hogy az 1981 január elseje előtt üzembe helyezett gázkészülékeket, fogyasztói vezetékeket, illetve csatlakozó vezetékeket még ez év december 31-ig felül kell vizsgáltatni a tulajdonosoknak, és a jegyzőkönyvet az illetékes földgázelosztónak el kell küldeni" – mondta a híradónak Bálint Norbert, a Főgáz Zrt. szóvivője.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Ki fizeti? Az állam? Ahol már a kenyérre sincs pénz lassan, majd több tízezres gázszerelői díjat kifizetünk?!
Elhanyagolható a szénmonoxid mérgezéses halál az öngyilkosok,fagyhalottak stb. a kormány által okozott halálokhoz képest.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@gabrella: Létezik az áramszolgáltatóknál az éjszakai, vagy hivatalosan a vezérelt áram, amit a villanybojlerekhez lehet, kell használni. A hőtárolós kályhát most ne taglaljuk.
Az éjszakai áram vételezéséhez a mérőszekrényben ki kell alakítani még egy mérőórának és egy vezérlőegységnek a helyét, ami sok esetben új mérőóraszekrény kialakításával, beépítésével jár. Ezenkívül el kell helyezni még egy min. 16A-t bíró bojler főkapcsolót, valamint kiépíteni az elágazásmentes villamosvezetéket a mérőszekrény és a bojler között. Az órát és a vezérlőt a szolgáltató biztosítja, ha minden a szabvány szerint került kialakításra.
kkalman
@szaboria1: Régen, a 60-as években is kellett.
kkalman
@gabrella: Műszaki előírás, hogy kell szellőző. Szabvány is van rá.
gabrella
@kkalman: Akinek nincs szellőzője, magára vessen. Nálunk a panelprogramban felújított műa.ablakokat is szellőzővel látták el.
De ezt azért mindenkinek fel kéne fogni,hogy kell: a saját érdekében.
Feraj49
@jancsik68: 35 éve építettük a családi házunkat. Vegyes tüzelésű kazánom van,és Én tisztítom a kéményt ! Igaz külön kazánhelységünk van az alagsorban 3drb. 15X15 cm-s szellőzőkkel. Akkor mit akar a kéményseprő nálam,mikor minden évben csak eljön a "pénzéért" . Soha semmilyen baj nincs a lakások nagy hányadában.
FIDESZ így teremti meg az egy milkó új munkahelyet,hogy mindent kötelezővé tesz,és közben fizetett az emberekkel az emberek kormánya. Közben csökkenek a jövedelmek,nem 47 e.forintból már nem lehet megélni,hanem már 70 e.-ből sem. A jövedelem nélküliek miből is fizetik ki ? Könnyű azt mondani akinek a saját biztonsága nem ér meg annyit...!@satan666: 22,06-ra egyetértek veled ! @gabrella: jogosnak érzem Én is felháborodásod ! Országos munkahely teremtéstől fáradjon el a kormány,és ne a jogszabályok gyártásában,azzal már túl is teljesítettek ! Igaz ezt egy hülye is meg tudja csinálni,hogy jogszabályokat gyárt. Aki meg beveszi a mesét,hogy mindez az emberekért van menjen orvoshoz. Ott talán őt majd leszázalékolják,mert a beteg embereket egészségesnek kiáltanak ki.Csak az a baj,hogy közben belehalnak az egészségbe !
gabrella
Na meg már ideje lenne a 40 éves gázmelegítőket meg egyebeket kicserélni biztonságosra.
Én mindet kicseréltem már régen. El is alszik ha valami gond van. De van ahol még nem biztonsági gyújtós a gáztűzhely.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.