Bayer Zsolt tulajdonképpen büszke lehet magára. Még akkor is, ha az általa elért kommunikációs eredmény nem jöhetett volna létre hathatós támogatók nélkül. Ha nincs egy pártja, amelyik a politikai haszonszerzés malomkövei között őrlődik, és nincs egy ügyészség, amelyik a sorok között nem üzeni meg a köznek, hogy szerinte a bíróság nem partner a diszkriminációellenességben. De megüzente azzal, hogy Gyöngyösi Márton hírhedtté vált felszólalás kapcsán azt vélelmezi, hogy nem minősül gyűlöletre uszításnak. Az üzenet a bíróságokról természetesen nem ebben, hanem az indoklásban van.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@GeoCravker: És vajon Farkas Flórián mire játszik? Mit szeretne? Azt, hogy az emberek egy vállrándítással intézzék el, miket írogat Bayer? Hányan, hányszor elmondták már, hogy a mélyszegénységben élőket segíteni kellene munkához, jövedelemhez, a szegregációt meg kellene szüntetni mindenütt, a roma gyerekek iskolázottságán kellene emelni, és az előítélet leküzdésére kellene nevelni a társadalmat. A romák Bayer írására, és az azzal kapcsolatosan ellenük növekvő ellenszenv hatására nem fognak másképp viselkedni, de feltételezhető, hogy a közösségellenes magatartásuk tovább romlik. Ezt egészen biztosan elérte Bayer, és az irományát felkapó média.
GeoCravker
@nemkati: Bayer biztosan benyulta a médiát ezzel az akcióval. Egyébként valóban nem használ a kollektív bűnbakképzés. A cugányoknak biztosan nem. Kicsit olyan hatása is lehet, hogy "ha már csesztetnek,mit izgassam magam, akkor is csak csesztetnek. Legalább legyen miért"
Darthon1
Ez a helyzet köszönhető a sok megrögzött hazudozó politikusnak, akik ha "véletlenül" cigány az elkövető, azonnal terelnek. Soha semmit nem lehet leírni normálisan a cigányokról, ugyanúgy, mint a zsidókról. Mindig szőnyeg alá van söpörve a téma és ezért fekélyesedik. Ez a tendencia nem most kezdődött és nem Bayer Zsolttal. Emlékszem egy Kalapos Iboly csúfnevű belügyérre aki azt találta mondani egy könnyű nyáresti zsidózással kapcsolatban, hogy nem szól hozzá az esethez, mivel nem ért a focihoz. A rasszizmus mindenkor elitélendő, akik a mélyszegénységben élőket elpusztítandó húshalomnak tekintik szintén! Mintha a mostani kormány is kampányolt volna egy nagy gátépítési elképzeléssel, ahol nyugdíjas rendőrök lesznek a cigányok kápói. Szerintem fejétől bűzlik a hal! A másik véglet a szoci elhallgatás és segélyezés taktika. Na az még nagyobb károkat okozott. Egyszerű szabályozással lehetne segíteni ezeken az embereken, de valamiért ez senkinek sem érdeke. Például a gyógynövény gyűjtést megtiltotta nekik (is) egy jogszabály, amely engedélyhez köti a gyűjtést, amihez rögtön befizetési kötelezettséget társít. Akinek ilyen engedélye nincs, az nem tudja leadni a gyűjtött terményt. Régen nagyon sok család ebből élt meg. Most a saját fajtájuk húzza le őket , mert aki kiváltja az engedélyt, az rögtön ki is aknázza a lehetőséget egy kis lehúzásra. Ezeknek az embereknek teljesen más adózási és munka jogszabályokat kellene hozni. Például heti fizetés, mert nem tudják beosztani a pénzüket egy hónapig. Aki dolgozott már velük az tudja miről beszélek.
GeoCravker
@Darthon1: Anno dolgoztam cigányokkal (mg.). Egy külön, de kezelhető világ volt. Annyit dolgoztak, és tényleg dolgoztak, hogy egy átlag "fehér" a kétharmadától beledöglött volna. Volt hozzá szerencsém. Úgy dolgoztak mint a hobbitok. Reggeli szünet, tizórai szünet, előebédszünet, és du. 3kor már azt lesték, hogy mikor lesz vége a napnak. Amúgy nem vitatom, hogy a kapálás fárasztó és unalmasan monoton munka.
A cigányoknál meg volt a specifikuma valóban. A saját maguk által kijelölt munakvezetővel lehetett csak beszélni. De arra hallgattak. Világosan lehett tudni, hogy mennyi víz, bor, szalonna az üzemanyag. Világosan rögzíteni kellett, hogy ha "véletlenül" kikapálják a cuccot, akkor a vezetőjük bére ugrik. Viszont látástól mikulásig dolgoztak. S igen, nem volt szabad 2-3napi bérnél többet odaadni. De simán ment a dolog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.