Több lakó családtagja nem segíti idős hozzátartozóját, holott az alaptörvényben benne van, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni. Pert indított egy hódmezővásárhelyi idősotthon több lakó hozzátartozója ellen, mert a családtagok nem segítenek anyagilag, a bent lakó időseknek pedig nincs annyi nyugdíjuk, amennyiből ki tudnák fizetni a havi térítési díjat. Az otthon úgy döntött: az alaptörvényre hivatkozva nyújt be keresetet, hogy a hozzátartozóktól beszedhesse a díjtartozásokat. Az alaptörvény ugyanis kimondja: a nagykorú gyermekek kötelesek szüleikről gondoskodni.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
A nyugdijas otthonok megkapták már a godozásukban lévők ingatlanját, kötöttek annak idején egy szerződést is, hogy ezért ápolják, gondozzák a nénit, bácsit. Akkor mi a f@sz kell még nekik???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
@Dr plágium: Ha egy két napra akkor lehet,hogy fizetni kell valamennyit,de ha egy hetet nyaralhat az idő alatt nem fogyaszt az otthonban. Meg az sem helyes,hogy a vezetők és rokonaiknak a nyaralását Ők fizetik.
Dr plágium
@kukac50: Ez nem egészen így van, hiszen a hely fenn van tartva a számára. A lakás bérletet is kell fizetned akkor is ha el utazol.
Az valóban nem helyes, hogy a vezetők és a pereputtyuk nyaralását is ők fizetik.
Viszont a személyes segítőket fizetni kell ha szükség van rájuk. Mert ugye nem kívánhatják egy dolgozótól, hogy a saját költségén utazzon velük, úgy hogy közben dolgoznia kell.
gödörben
Az is benne van az alaptörvényben hogy jogod van a munkához a lakáshoz az élethez a saját hazádban. Akik már letették a lantot és mindenüket odaadták a lakhatásért (hogy ne a család nyakán élősködőnek tűnjenek) + általában a nyugdíjuk felét is kérik, akkor mit akarnak még tőlük? Baj, hogy nem haltak meg a nyugdíjazásuk után rövid idővel?
A kis Bence gyilkosától miért nem kérnek a luxus dutyiban plusz pénzeket? Felháborító!!! Ki akar söprűpártot indítani? Csatlakozom én is.
Sőt a magyarok kivégzésével, lassú kiírtásával kapcsolatban is kéne tenni már valamit.

Magyar nép, dolgozó emberek lassú kivégzése

Kínzás –
amikor a rabot nem hagyják aludni és végül a kimerültségbe hal bele. Átvitt értelemben ez zajlik. A gondok miatt a dolgozó réteg nem tud pihenni, nem foglalkozik a családdal, kimerült depresszióba menekülő lesz, majd mindenét elveszíti. Ez a cél. Kellenek a lakások az ország a kormány „új népének”?

Orvos nincs –
minek. Az emberi töltelék él amíg él. A vezetők kellenek csak, míg van kit vezetgetniük, nyúzniuk.

Oktatás nincs –
most teszik tönkre, teret adva azoknak akik érdektelenek a tudásra. A felzárkóztatás árát eltapsolták. Miért nincs felelősségre vonás?

Lakás nincs -minek, majd kilakoltatjuk a devizásokat és a hitel töredékéért eladjuk a lakásaikat. Ezt miért lehet?


Miért a bűnözők emberi jogaitól hangos az összes hírforrás, miért nem a mindent fizető dolgozók érdekeit védő emberek jogaitól?

Miért csak hangulat keltés, köpönyegforgatás folyik megoldások nélkül?

Miért nem vonják felelősségre a felelősöket?
Más országban rendet lehetett tenni, csak itt nem lehet?
Megoldás a söprű párt. Minden léhűtőtől megszabadítani az országot és a népet. Egyenlőség az nincs és nem is lesz, de közelíteni az érdekeket lehet és kell is, mert kiirtanak minket a „vezetőink”.
öcsi55
Sürgősen ki kell vizsgálni az intézmény gazdálkodását.A vezetőket azonnal elbocsájtani.A környékemen több k.b. 100000Ft nyugdíjat kapó ember él (többek között az édesanyám az anyósom) igaz szerényen, nem pazarló módon, de nem szenvednek semmibe hiányt és még néha az unokáiknak is jut némi ajándék.Nem az öregek pénzéből kell fenntartani az égész bagázst!
kukac50
@Dr plágium: Az ápolók jelenléte az mindig benne van a nyaraltatásba,azoknak az állam által finanszírozott nyaralási kvóta még a lakókra is kiterjed.De az igazgató rokonai,másik Intézet vezetői nyaraltatását,meg az egy hét alatt elfogyott 20-30 üveg konyakot unicumot talán nem kellene a betegekkel fizettetni, a betegek nem is kapnak belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.