A múlt héten közzétette a kormány, hogy az 5000 főnél nagyobb települések adósságának hány százalékát venné át az állam. A végleges mértékeken a tárcák és az önkormányzatok még február végéig elreszelgethetnek. A törvényi mértékek alapján a csúcsaadósok közül a legnagyobb nyertes Kaposvár és Hódmezővásárhely, de szinte valamennyi megyei jogú város legalább tízmilliárdot írhat le az adósságából, így lesz olyan város, amely még náluk is jobban járhat. A bankokkal eddig csak adatszolgáltatási kérdésekről egyeztettek, ami még a végrehajtás során visszaüthet.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az évszázad kampányköltsége ez a FIDESZ részéről. Biztatta a polgármestereit, hogy kölcsönből minden látványos beruházást csináljanak meg, majd ha megnyerik a választásokat az állam rendezi az adósságokat.
A felelősen gondolkodó önkormányzatok, meg így hátrányba kerülnek.
Hasonlít ez a devizahitelesek megsegítéséhez. Akinek volt pénze az egyben visszafizethette az adósságot. Akinek nem volt annyi pénze, az költözhetett ki a házból.
kukac50
Félre beszélnek,távol áll az igazság Tőlük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.