Jövő évtől nem lehet nevelőotthonokba beadni 12 évesnél fiatalabb gyereket. Az a cél, hogy ehelyett nevelőszülőkhöz, családba kerüljenek - mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tündérrózsa
Nagyon helyes, a kicsi gyerekeknek a családi körülmény nagyon fontos.Nem nélkülözheti a szülői szeretetet. Ha nevelőszülőhöz kerül, még mindíg jobb, mint az intézeti nevelés.
vukkocska
@Tündérrózsa: ebben Neked teljesen igazad van. Csak ezek között a gyermekek között vannak hátrányos helyzetű, nehezen kezelhető gyermekek, akik speciális gondoskodást igényelnek. És ha a nevelőszülő nem bír vele, akkor mi van? Hová kerül? Nem beszélve a rengeteg kistolvajról, akiket szülei erre neveltek? Könnyű kijelenteni, hogy család kell, csak nem mindenkit fogad be család.
darwin
@vukkocska: Ilyenkor történik meg,hogy egy év alatt 8-10 nevelőszülőnél helyezik el a gyereket,mert senki nem bír vele.Az meg rádöbben,hogy nem kell senkinek.
Tündérrózsa
@vukkocska: Ez tényleg probléma lehet. De itt egy kicsi fogalom zavar van nálad, mert az a gyerek aki intézetbe kerül, már eleve hátrányos helyzetűnek minősül, tekintettel a körülményeire. De Te gondolom a magatartási zavaros gyerekre gondoltál, akivel ugye nem lehet bírni. Namost ezeket a gyerekeket nem nagyon szokták kiadni nevelőszülőkhöz, mert tudják, hogy úgyis visszakerülnek.
Ha cigány gyerekre gondolsz, azokat magyar család nem veszi magához(nem jellemző) ezeket inkább cigányok viszik ki, mert jó sok pénzt kapnak utána:))
vukkocska
@Tündérrózsa: nagyjából feltrképezted a helyzetet :) És akkor még mindig mi van ezekkel a 12 éven aluliakkal? Tehát változatlanul lesz nevelőotthon 12 éven aluliak számára.
vukkocska
@darwin: meg rájön, hogy mindent megtehet :( Mert azért ő már attól kicsit nagyobb, hogy tudja, miket csinál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.